XIII.

1K 58 41
                                    


Hilmi Cem İntepe: Murat?

Hilmi Cem İntepe: Ben biraz konuşsak sanki iyi olacakmış gibi hissediyorum.

Hilmi Cem İntepe: Yani...

Hilmi Cem İntepe: Nasıl başlanır? Ben onu da pek bilmiyorum.

Hilmi Cem İntepe: Bak ben 19 yaşındayım Murat. Hayatımda geçirdiğim 19 yıllık bir evre var ve ben sen deyince farkettim tüm bunları.

Hilmi Cem İntepe: Bana nazaran sen beni tanıyorsun. Ben pek çevremi takip edebilen biri değilim. Kendi kabuğumda yaşarım. Bana dokunmayan yılanla koyun koyuna bile yatarım. Anlatabiliyor muyum? Sana yaptıklarımı, geçmişte ki aşkını, şimdi ki hüznünü bile ben sen deyince farkedebildim.

Hilmi Cem İntepe: Sen deyince bir şeylerin farkına vardım. Bilmiyorum Murat sen fazla görünmezdin. Seninle ilgili anılarım sınırlı.

Hilmi Cem İntepe: Hani mutfakta ki bir aletin hep orada olduğunu bilirsin. Ama onun ne olduğunu, ne işe yaradığını bilmezsin ya aynı onun gibi bir şeydi seninle aynı ortamda olmak. Saçma bir örnek biliyorum. Ama aklıma bizim durumumuza daha uygunu gelmedi üzgünüm.

Hilmi Cem İntepe: Biz küçükken de bu hep böyleydi. Sen hep yanımızdaydın, ama bir varlık göstermezdin. Bizimle oynaya hiç hevesli değildin. Ve sanki orada hiç yokmuş gibi davranırdın. Orada olmaktan hoşnut değilmiş gibi. Dedim ya seninle ilgili anılarım sınırlı, hiç hazzetmediğim Batuhan'la ilgili bile daha çok şey hatırlıyorum.

Hilmi Cem İntepe: Tek hatırladığım bir  keresinde doğum günümde piyano çalmıştın. Yani çalmışsın, Chopin Nocturne op.9 no.2 notaların ahengi hala kulaklarımda... Büyülenmiştim, tek kelimeyle beni büyülemiştin Murat. Ama o büyünün sahibinin sen olduğunu fark etmem biraz geç olmuştu.

Hilmi Cem İntepe: Gecenin sonunda annem, ben senin üzerine kusarken, bizi görmüş. Ve ben sana "Sen de mi buradaydın?" deyince sen apar topar gittiğinde annem bana çok kaba bir çocuk olduğumu, senin benim için piyano bile çaldığını söylemişti. Bir de sen insanların içinde piyano çalmayı sevmezmişsin.

Hilmi Cem İntepe: Murat, seninle ilgili tek hatıram bu. Fazla yetekli olduğun. Parmaklarında ki büyü. Piyanoyla dansın. Ruhuma üflediğin notalar. Aklımdaki tek ve en güzel senli anı bu.

(Görüldü)

Hilmi Cem İntepe: Murat...

Hilmi Cem İntepe: Bir şeyler söylemeni istiyorum.

Hilmi Cem İntepe: Biliyorum fazla vurdumduymaz bir adamım.

Hilmi Cem İntepe: Ama şu an ilk defa bu denli yıkık hissediyorum.

Hilmi Cem İntepe: Ben insanlara zarar veririm Murat, inkar etmiyorum.

Hilmi Cem İntepe: İyi biri olmadım. Ama kötü biri de değilim. Ben sıradan bir insanım Murat. İnsanlara zarar verdiğimde oldu. Onların mutlu olmasını istediğimde.

Hilmi Cem İntepe: Ama...

Hilmi Cem İntepe: Sana bu yaşattıklarımı bilerek ve isteyerek yaşatmadım. Seni üzmüşüm. Ama haberim hiç olmadı. Sadece son olayda her şeyi bilerek yaptım. Çünkü sinirlendirdin beni Murat. Çok sinirlendirdin. İnsanlar benimle olmayı ister, sen neden istemedin ki? Dedim sana Murat, ben bir insanım ve değişkenim. Bazen de böyle kötüyüm.

Sevilmek için Sevmedim // Hilmur Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin