Hanımdan Ağa-3

28.9K 982 104
                                    

👆Fatih Kısaparmak-Ben iki kere ağladım...(Efsane🙌)

☆Kuş gibi çırpındı kalbim ellerinde, ben iki kere ağladım🍃

👉Hanımağa kurgusu hoşunuza gidiyor mu?yorum bekliyorum sayın hanımağa ailesi💕Küçük bir aileyiz ama zamanla büyürüz umarım...

İYİ OKUMALAR♥

******

İnsanlar,insanların içinde,insana hasret yaşarlar...(Özdemir Asaf)


Aşağı yemeklere bakmış şimdiyse divanda oturmuş hasanın gelmesini bekliyordum.

"Buyrun hanımağam." diyen Hasana döndü bakışlarım.

"Hasan bir saate kalmaz Mardine gitmek için yola çıkacaz gerekli hazırlıklar ne durumda?"

"Herşey hazır hanımağam" deyip çıkmıştı.Bende kara kara düşünmeye başlamıştım. Mardine rozerinin ağabeyiyle konuşmaya gidiyordum.O adamın laftan anlamayacağını bilsemde yine de şansımı denemekten zarar gelmezdi.Yani umarım.

Ellerimi başıma koyup hafifçe ovdum.Yine başıma iş açılmıştı ama ınşAllah bundan da alnımın akıyla çıkacaktım. Babamın elini öpmeden,rızasını almadan gitmek içime sinmedigi için odasına gidiyordum ki çalışanların kapıya koşmasıyla korku sarmıştı bedenimi.Acaba Azad ağa konağı yine mi basmıştı?Yine ne sorun çıkmıştı kim bilir.Merdivenlerden koşar adım indim.Karşımda hiç beklemediğim birini görmüştüm.Nasıl da güzel bir sürprizdi böyle.

"Canemin."(Canım demek)diye boynuma sarıldı.Şaşkın şaşkın bir süre baksamda bende ellerimi boynuna sarıp sıkıca sarıldım.

"Baran Ağam siz buralara gelir miydiniz?He kardeşiniz babanız var hatırlar mıydınız?"dedim şakaya vurarak. Başımdan öperek benden uzaklaştı.

"Ayıp ediyorsunuz hanımağam."dedi benle uğraşmaya bayılırdı.Yalandan kızsamda,sorumluluklar yük olup omzuma binsede içimdeki kız çocuğu ağabeyini görmekten, onla uğraşmasından son derece memnundu.

"Neden haber vermedin ağabey?"


"Süpriz yaptım hanımağam istemezsen giderim." diyip yalandan kapıya doğru gitmesiyle kahkaha attım.

"Hanımağa sözü dinlemen ne kadar güzel Baran Ağa.Geç soluklan bende sana birşeyler hazırlatayım."

"Bav(baba) yukarda odasında mı güzelim?"

Derin bir nefes verip üzgünce cevapladım.
"Ordan çıkaramıyorum ki"

"Tamam ben bir bakayım." deyip merdivenlere yöneldi.Bende neşeyle mutfağa koştum. Aşağıda beni Rozerin ve Berzan bekliyordu.Ikisi sıkıntıyla birbirine bakıp sonra bana döndüler. Merakla yanlarına gittim.İfadem hemen ciddileşmişti.

"Hayırdır?"dedim

"Hanımağam"dedi.




"Söyleyin bakalım."


"Biz sizin başınıza dert olmak istemiyoruz daha fazla.Biz Mardine dönüyoruz cezamız belli en azından birlikte ölürüz.Hakkınızı helal edin."dedi rozerin hüzünle.

Hiddetle bağırdım

"Rozerin ben geçen gün sana onca lafı boşuna söylemişim belli.Hiç bir yere gitmiyorsunuz.Odalarınıza gidin! beni de çileden çıkarmayın.Ben istemesem evimi bırak bu topraklara adım atamazsınız.Saçma saçma şeyler kurmayın kafanızda.Ben halledicem herşeyi.Hayde gidin şimdi odalarınıza."diye söylendim sinirle,kararan yüzüm onları biraz korkutmus olsada sevinçle parlayan gözlerini bana çevirip


Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin