Hanımdan Ağa-48

9.5K 519 111
                                    

Selam canlar💙

Neşet Ertaş-Yazımı kışa çevirdin.....
(Bende huydur neşet ertaş dinlemek,bu güzel yorumu dinlemenizi tavsiye ederim.....🌼)

İYİ OKUMALAR❤

*****

Müslüm dinleyenlerin hâlâ bir umudu vardır...
Neşet Ertaş dinleyenlerse çoktan umutlarini kaybedenlerdir...🍁🍂

Berfin sinirle soluyordu hala,
ne yapacağını şaşırmıştı.Ağabeyine kızıyordu belki ama o an birşey düşünemediğini,anlık karar verdiğini fark etmişti.Belki kendisi de sinirle aynı şeyi yapabilirdi.Yine de bu ortalığın karışacağı gerçeğini değiştirmiyordu.


Sessiz geçmişti yolculuk.Kimseden çıt çıkmıyordu.Berfin fazlaca sinirliydi,sabah konağı basan adamlar aklına geldikçe çıldırıyordu.Baransa kara kara düşünüyordu.Düşüncesizce haraket etmişti.Kardeşini yine zora sokmuştu.Kardeşinin ardını toplayan onun olması gerekirken kardeşi onun ardını topluyordu her seferinde.Ayrıca onun gönlü semayla toprağa gömülmüştü.Bundan sonra birini sevemezdi,bu yüzden hiç evlilik düşünmemişti.Şimdi kızı kurtardim diyordu ama sevmediği adamın elinden almıştı bu seferde başka bir sevmediği adamla evlenmek zorunda bırakmıştı.Ne olacaktı şimdi?Korkudan titreyen kıza baktı.Karısı mi olacaktı şimdi bu ufak tefek kız?

Herkes dusuncelere bogulmusken duran araçla hepsi kendine gelmişti.Sessizce konaga geçtiler.Berfin yüzlerine bakmadan zelali cagirmış yukarı çıkartmasını istemişti.Ağabeyinin yüzüne bakmıyordu.Baran üzüntüyle yumdu gözlerini.Kardeşi ona sırtını mi dönmüştü?

Oysa berfin ağabeyine bakamiyordu.Çünkü korkuyordu.Agir ağabeyi hatrina düşüyordu.Ona olanlar yine olacak diye ödü kopuyordu.Birde barani kaybetmeye dayanamazdı.Merdivenlerden kaybolan ağabeyinin ardından uzun uzun baktı.Berfin kendini çaresiz hissediyordu.

Elinde çalan telefonu eline korkarak aldı.

Bekir ağa arıyordu.

Sakin olmaya çalışarak açtı telefonu.

Hanım ağam"

Buyur bekir ağa?"

Buldun mu?"demişti ruhsuz bir ses tonuyla

"Buldum"deyip sustu.Ne olacaktı şimdi?

"Agalar toplantı ister hanım ağam.Tabi bizde öyle"

"Ben konaktayim haber ver hepsine gelin"deyip kapatmıştı.

Avluda ki divana attı kendini.Başı ağrımaya başlamıştı.Eliyle başını ovdu.Bu gidişle başı daha çok ağrıyacak gibi gözüküyordu.

Hasan "diye seslendi yorgun bir sesle.Tam mutlu oldum derken bir yerden birşeylerin çıkması onu yormustu.Güçlü durmaya çalışmak bir şeyleri sürekli göğüslemek artık onu çok yoruyordu.

Buyur hanım ağam" diye koşarak gelmişti hasan.

Agalar gelecek toplantı için baran ağabeyimin burda olduğu bilinmemesi lazım.Herkesi tembihle birde her kata en az beş adam koy.Güvenlik üst düzey olsun ne olacağı belli olmaz.Birde kızlara söyle atıştırmak için birşeyler koysunlar masaya.Hiçbir eksik istemiyorum."dedi kendinden emin bir ses tonuyla.

Peki hanım ağam"diye koşarak gitmişti.

Berfin adeta çöküp kalmıştı olduğu yere.Kosusturan çalışanlara boş gözlerle bakıyordu.Çalmaya başlayan telefonunu tam kapanmak üzereyken duyup açmıştı.Yine kim olduğunu bakmamisti.

Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Where stories live. Discover now