Hanımdan Ağa-16

17.7K 839 13
                                    


👉Onur can özcan-yalnızlığın ezgisi👍

👉Bölümün hemen gelmesi oy ve yoruma bağlı bundan sonra bilginize canlar♥🌼🍃

👉Bu arada #yazı hashtag'inde birinci sıraya yükselmişiz😇

İYİ OKUMALAR😇

*****

Apar topar eşyalarını toplayıp aşağı avluya indi.

"Ağabey çabuk ol geri dönüyoruz" dedi.

Hepsi endişeyle ayağa kalkmış Berfine bakıyordu.

"Ne oluyor Berfin?" dedi dayısı endişeyle

"Ahirlarla yeni biten inşaattaki bir kaç evi yakmışlar, olaylar karışmış gitmemiz lazım."
dedi alelacele.

Hemen vedalaşıp çıkmışlardı.Dayısı rahat edememiş lazım olur diye bir kaç adam takmıştı peşlerine.

Sessizliği çalan telefonu bozdu

Hemen açtı arayan amcasıydı

"Nerdesin sen Berfin."dedi bağırarak

"Sakin ol haşmet ağa.Kime bağırdığını unutma"dedi otoritesini ortaya koyarak.

"Berfin burası yaniyo,ortalık karıştı herkes ayakta.Sen hangi cehennemdesin?"

"Seni son kez uyarıyorum haşmet ağa kendine gel.İşim vardı mardindeydim.Şimdi kapa telefonu,ve dua et amcamsin yoksa tek tek yedirirdim o laflari"dedi ürkütücü bir tonda.

Amcasının birşey demesini beklemeden kapattı telefonu.Fazla taviz vermişti her hal, hepsinde bizar bir güven vardı.Ama berfin o güveni geldiği yere göndermeyi bilecek kadar tecrübeliydi.

Baran fazlaca sessizdi bu işlere buluşmayı hiç istemedigi için defolup gitmişti ıstanbula.O kardeşi öldürülunce gözü dönen bir ağabeydi.Anneside gözlerinin önünde can verince kayış kopmuştu baranda.Eline aldığı silahla koşarak gitmiş hiç düşünmeden vurmuştu zilanin ağabeyini.Normalde karıncayi bile düşünür incitmezdi amma velakin canından birine biri bişey yapınca gözü dönmüştü.O incitmekten korkan adam gitmiş yerine içini öfke bürümüş bir adama bırakmıştı.

O günleri anmak yüreğini daraltmıştı,gözleri düşüncelere dalmış kardeşine kaydı.Dolayli yoldan da olsa onun yüzünden bu halde olması barani üzsede,tetiği çektiğini için gram pişmanlık yoktu.Tek düşüncesi berfinin sorunsuz olayı atlata bilmesiydi.

******

Berfin sakin olmaya çalışarak indi arabadan.Evin önüne yığılan birkaç meraklı ve ortalığı karıştıran insanları hemen uyararak evlerine gönderdi.

"Amed"
diye bağırdı kendine hakim olamayarak

"Buyrun hanım ağam." diye koşar adım geldi Amed

"Hepsini yapan hangisiymis?"
diye sordu zilanin ölen ağabeyi haricinde beş tane daha ağabeyi ve bir erkek kardeşi vardı.

"Mehmet ağa yapmış hanım ağam.Az önce haber gönderdi sizi bekliyormuş şirkette"

"Hangi şirkette."dedi keçileri sağdan soldan başına üşüşmeye başlamışlardı.

"Sizin şirkette hanım ağam" dedi korkak bir ifadeyle

"Peki amed gerekli hasarlar biran önce giderilsin.Bundan sonra daha dikkatli olun"dedi ve konağın çıkışına gelip hasana seslendi

"Hasan hayde gidiyoruz.Kesilecek bir hesap var."son kısmı kimse duymamıştı.

Baran ağabeyi sessizce onu izliyordu.Berfin biliyordu ki o da kendini kötü hissediyordu ama olan olmuştu.Kimsenin canına zarar gelmemesi tek tesellisiydi.

******

Sinirle harman olmuştu çehresinde yer edinen ifade.Attığı adımlar zeminde tok bir ses çıkarıyordu.Berfin ilk defa kendine hakim olmakta zorlanıyordu.

Kapıyı sert bir şekilde açıp toplantı odasına giriş yaptı.

Küstahça bir tavırla bakan adama buz gibi ifadesiyle karşılık verdi.

"İlk önce bir toplan bakalım mehmet" deyip masanın üzerindeki ayaklarını itekledi.

Mehmet toplanmış kendine ayar veren kadına engel olamadığı hayranlık duygusuyla bakıyordu.

"Sen canına mi susadin mehmet ağa de hele."

"He hanım ağa nerden bildin" dedi
dedi gevşek gevşek

Berfin sert attığı adımlarla mehmetin önüne kadar gelip bir elini boynuna getirdi ve sert bir şekilde sıkmaya başladı.

Mehmetin nefessizlikten kizarmaya başlayan yüzüne ukala denilecek bir gulumsemeyle baktı.

Ellerinde kurtulmak için çırpınan adam berfinin içinde ki öfkeye har olmuştu

Mehmet zilanin küçük kardesiydi.20 yaslarindaydi fazlaca da kalıpliydi ama Berfini alt etmesi imkansızdı.Çünkü ölen ağabeyi bütün spor dallarında dereceye girmiş biriydi.Ve Berfin ondan çok ders almışti.Daha doğrusu dayak yiye yiye öğrenmişti.

Ellerini elinin üstüne koyup çekmeye çalışan mehmete baktı Berfin.Yüzü kırmızı renginden mora geçiş yapmıştı.Elini usulca çekerek arkasına döndü.

Mehmetin şiddetli öksürüklerine karışan zorla aldığını belli eden nefesleri bizar ve tehlikeli bir gerilmeye neden oldu dudaklarında

"Ee geçti mi mehmet ağa susuzlugun" dedi

Mehmet öyle şiddetle öksürüyordu ki berfine cevap vermeye takati yoktu.

Ellerini gecer umuduyla boğazına koyarak ovmaya başladı.Bu kadından herkesin neden korktuğunu şimdi daha iyi anlamıştı mehmet.Merhametiyle nam salmış olsada içinde pençelerini çıkarmayı bekleyen bir canavar olduğu aşikardı.Zorlu aldığı nefeslerle kapıya yönelecekti ki kapı sertçe açıldı.

Içeri giren zilanin aynı zamanda mehmetin ağabeyi aramdi.Öyle hızla gelmişti ki şiddetle inip kalkan göğsüyle bakıyordu odaya.Hanımdan agayi az çok bilirdi aram.Damarına basılınca acımasızlık diğer adı haline gelirdi berfinin,o yüzden mehmete bişey yapmasından korkmuş koşar adım gelmişti.Evdekiler perişan haldeydi,anası bir evlat daha kaybetme ihtimaliyle yerden yere atıyordu kendini.Berfinin uyarı babında boğazını temizlemesiyle kendine geldi aram.

"Aram ağa destur nedir bilmez misin?"dedi berfin tehlikeli bir ifadeyle

"Kusura bakmayin hanım ağam.Konuya direk giriyorum.Hiç kimsenin haberi yoktu mehmetin böyle birşey yaptığından herkes perişan evde.Anam babam hepsi çöktü.Affınıza sığınıyoruz.Bütün zararları ödemeye razıyiz.Ve son olarak iki taraf arasında barış yapalim bu dava bitsin he hanım ağam"dedi bir nefeste

Berfin bu kan davası olayından çok sıkılmışti,her zaman eli tetikte beklemek zor işti.Bu konuyu sulhla halletmek ve son vermek çok isterdi.Eğer hepsi haberdar olarak yapsaydi onlara mardini dar edeceğine yemin etmişti.Ama biri için diğerlerini yakmayacakti.Sadece aramin sözüyle hareket etmiyordu zaten, hasan herşeyi öğrenmiş yolda gelirken anlatmıştı.Diğerleri habersizdi.

"Peki Aram ağa kabul bu cuma tüm urfanin önünde iki tarafın arasında sulh yapılacak.Ve bir daha ters birşey yaparsanız ki umarım yapmazsınız o zaman bu şehre veda edersiniz."dedi otoriter şekilde

Dışarı çıkan ikilinin ardından oda odadan çıkmak adına kapıya yöneldi ama girişte gördüğü cehreyle mihlanip kaldı.Nerden çıkmıştı bu?nerden biliyordu burda olduğunu?

Ve bölüm sonu...

Hepsi ve daha fazlası bir daha ki bölümde....Sevgiyle kalın...🌹🌿

Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Where stories live. Discover now