Hanımdan Ağa-11

21.9K 1.1K 77
                                    

👆Melih GÖRGÜN-14 BAHAR

👉Beğeni ve yorum yapan,okuyucularıma tesekkurlerimi sunuyorum.Iyi ki varsınız.

sagelanur 🌸🌿

HhHaa1 🙌🍁

ferumeysa44 💜🌼

1992arya 💕🍂

bernaakg ♥🌿

dayanhatice 💙🍃

esrat1994 🍃🌼

dldlfkfkkgo 💚🌸

sevgiozn 💛🍁

guldane71 🌹🌾

👉12 kişi beğenmiş gözüküyor ama bildirimlerde 10 kişi var.Beğeni yaptığı halde ismi olmayan belirtirse duzeltirim...😇

👉Bir önce ki bölümde yorum yapan iki okuyucunun ismi diğer bölümde zikredelecektir.Kullanıcı adınızdan isminizi anlayamadım yoruma yazarsaniz sevirinim.

👉sagelanur

👉esrat1994

👉LÜTFEN ARTIK KİTABIMDA BAŞKA KİTAPLARIN REKLAMINI YAPMAYIN!!!EMEK VERİYORUM.BILDIRIM GELINCE OKUYUCULARIM YORUM YAPTI DIYE SEVİNİYORUM AMA SONRA HÜSRANA UGRUYORUM.BIRAKIN INSANLAR KENDİLERİ KESFETSIN!!!😑😒

🍃🌼IYI OKUMALAR🌼🍃

*******

Rojba hanım sabahtan kalkmış,çalışanlarından önce mutfağa girmişti.

Misafirleri özeldi onun için.Rozerini sormaya fırsat bulamamıştı ama ana yüreği artık rahattı.Biliyordu ki Berfin kızını canı pahasına korurdu.Azadin babasına "Kadının ardında tüm urfa var." demesi yanan yüreğine su serpmisti.

Ama bazı şeyler yine de hoşuna gitmiyordu.Oğlu hanımdan agaya bir başka bakıyordu sanki,bunu istemezdi Rojba hanım.Belki can borcu vardı hanımdan ağaya ama yinede gelininin, kardeşinin kızı olan Rojda olmasını herşeyden çok istiyordu.

Bu sırada Azad odasındaki işlerini halletmiş üzerine jilet diye tarif edilebilecek siyah bir takım elbise giymişti.Dilinde ki ıslık neşesini belli eder konumdaydı.Aklında kahvaltıdan sonra hanımdan ağayı bir yere götürüp kahve eşliğinde konuşmak planları arasındaydı amma velakin hanımdan ağanın ağabeyi nasıl karşılardı orası meçhuldü.

Hızla çıktığı odadan birine çarpmasıyla durmak zorunda kaldı.Tam çalışanlardan biri olduğunu düşünüp ters ters konuşacağını belli edercesine kaşları çatılmıştı ki,hanımdan ağayı görmesiyle yüzü eski haline dönmüş genişçe gülümsemişti.

"Rojbas hanımdan ağa."

Berfin,Azada ters ters baktı bir süre.Hayvan gibi çarpmıştı.Acıyan omuzunu eliyle ovdu.

"Sana da Ağa bozuntusu." dedi huysuzca.

Azad kolunu acıttığını anlayınca endişeye dönüşen ifadesiyle baktı.

"İyi misin çok mu acıdı canın?"
dedi hızlı yürüdüğü için kendine sayarken.

Üzüldüğünü anlayan Berfin uzatmamak adına
"Yok iyiyim sağol Azad"deyip merdivenlerden inmeye başladı.Ama bir şeyden haberi yoktu,ismini söylemesiyle ardındaki adam ilk önce donup kalmış ardından ağzı kulaklarına varana dek sırıtmıştı.İsmini söylemiş, kalbinin teklemesine neden olmuştu.İnen kadının ardından bakıp bir iç çekti ve aşağı inmeye başladı.

****

Herkes sofraya oturmuş kahvaltı tabağına gömülmüştü.Kimseden çıt çıkmıyordu.Sadece çatal bıçak sesleri hakimdi konakta.

Azad çayından son bir yudum alarak konuşacağını belli edercesine boğazını temizledi.Ona dönen bakışlara aldırmadan gözlerini berfine dikerek
"Kahvaltidan sonra konuşalım diyorum"dedi.Sofradakilerin ona baktığının farkındaydı o yüzden ifadesini sert tutmaya çalıyordu.

O sırada Baran(Hanımdan ağanın ağabeyi)bu bakismadan fazlasıyla rahatsız olduğunu belli etmek amacıyla konuşmaya dahil oldu.

"Bende gelirim" dedi.Kendinden emin bir şekilde.

Kafasını kardeşine çevirdiği için Azadin, delip gecmeye çalışan bakışlarını görmemişti.

"Bu konuya dahil olmanı istemiyorum Baran ağa.Mevzu beni ve Berfin hanımı alakadar eder dedi."sertçe

Berfin pinpon topunu izler gibi bir agabeyine bir Azada baktı.Biraz daha susmaya devam ederse hoş şeyler olmayacaktı.

Sessizliğini bozarak konuşmaya başladı.Bakışları ağabeyine döndü.
"Ağabey,Azad Agayla tek konuşabilirim.İlk defa biriyle tek konusmayacam.Hasan burda hem o da gelir benimle."Sonunda gözleriyle endiselenecek bişey olmadığını anlatmak ister gibi bakmış, dimdik durmuştu.Hanimaga olduğunu göstermek istemişti.

Baran daha fazla ortamı germemek ve kardeşinin işlerine karışıp canını sıkmamak adına,kafasını usulca sallayıp onay verdi.

Kahvaltısı biten Berfin ve Azad izin isteyerek konaktan çıktılar.

*****

Azad,yan koltukta oturan kadına bakıyor,yüzüne belli belirsiz bir gülümseme sirayet ediyordu.Ne kadar da güzeldi böyle yanında olması.Kalbinin tekleyip,içinin huzurla dolması.Kadın susup dışarıyi izliyordu belki ama yanında olması bile Azadin yüreğine su serpiyordu.

Sessizliği bozmak adına,belki biraz da o kadifemsi sesi duymak için konuşmaya başladı Azad
"Hayırdır hanımdan ağam ne düşünürsun?Çok sessizsin"demişti.

Berfin Mardine diktiği gözlerini yanındaki adama çevirerek sessizce baktı.Sonra düşüncelerine set vurmak amaçlı bir iç çekip konuştu
"Ne olacağını düşünüyorum Azad"

Elini vitese atıp
"Hangi konuda ne olacağını" dedi
anlamazca,ama bal gibi de biliyordu.Sadece Berfinin bir kaç kelam fazla konuştuğunu duymak istiyordu.

Gidecekleri yere gelmeleriyle Berfin konuşmak için açtığı ağzını gerisin geri kapattı.Bu işi halletmeden dönmeyecekti burdan.Arkadaki arabada olan hasan ve Azadin koruması da  hemen durmuştu bu sırada.

Yavaş adımlarla yürüme başladılar.Burası yeşillik için de olan küçük sade ve hoş bir mekandi.Her yerde çiçekler vardı.

Berfin, papatyaları görmesiyle yanındaki Azadi unutmuş papatyalarin olduğu tarafa gidip eğilmişti.Çok fazla severdi Berfin papatyaları.Naif ve kırılgandı onlar.Gül gibi dikenini batirmazdı,onu kıran incitene bile naifti.İçindeki berfinde böyle kırılgan olduğu için çok seviyordu belki de.Derin bir iç çekti ve yavaşça ayağa kalktı.Yanına kadar gelmiş ona dikkatle bakan adamı son anda fark etti.

Azad kendi yanından ayrılıp giden kadının ardından baktı bir süre.Ardından papatyalarin yanına gidip avucuna aldığı  papatyaya bakarak dalıp giden kadını izledi.Düşüncelere dalmasi, yüzündeki buruk tebessüm hiç hoşuna gitmemişti.Daha sonra kendini gören kadına
"Hayde içeri geçelim"dedi eliyle gideceği tarafı gösterirken.

Merdivenlere doğru giden kadının ardından anlamaya çalışır gibi mekanın bahçesine döndü.Papatyalarin yanında ki güllere baktı.Genelde kadınlar gül severdi ama hanımdan ağa direk papatyalara gitmişti.Bir iç çekip ardından gitmeye başladı.Bu kadın her yönden değişik diye düşündü.

****

Berfin dışarıdaki manzaraya hayran kalmış gibi bakıyordu. Azad arkasından sarıldı sıkıca.Yanağına ufak bir buse kondurdu.Daha sonra kulağına fısıltı gibi çıkan sesiyle
"seni seviyorum"dedi.

Ve son....😂😂
En güzel yerinde kesen bir yazar.Azada neler oluyo?Berfin bu duruma neden izin veriyo?Hepsi ve daha fazlası bir daha ki bölümde....Sevgiyle kalın...🌹🌿

Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin