Hanımdan Ağa-13

20.5K 886 14
                                    

👉Deniz Tekin-Sezenler olmuş
(Bu şarkıya bayılıyorum,bir dinleyin derim.Ben gülayin söylediğini daha çok beğeniyorum ama bulamadım.)

🌸Hepinizi çok seviyorum iyi ki varsınız...🙋💙🌼🍃

Hepinizi yoruma bekliyorum....😇
İYİ OKUMALAR😇

*****

Kızların konuşmalarıyla telefonu kapamış masaya dönmüştü sonunda
"Kusura bakma"dedi.

"Önemli değil "dedi Azad sakince.

"Eee"dedi Berfin
"şartın neydi?" dedi eline çay bardağını alarak.

"Evlen benimle."demesiyle berfin bir yudum içtiği çayı Azadin yüzüne puskurttu.

"Ne?"dedi şaşkınca

"Duydun evlen benimle"dedi Azad kendinden emin duruşuyla.
Bir taraftan da masadaki peceteyle bozuntuya vermeden yüzünü silmeye başladı.

"Affedersin."dedi yüzüne puskurttugu çay için.

"Evet güzel şakaydı Azad ağa" dedi tebessümle
"Ama asıl şartı söyle artık"

"Asıl şart bu,ordan bakınca hiç şaka yapacak adama benziyor muyum?"dedi ciddi olduğunu belli etmek isterce dikti oturuşu.

"Be-benzemiyorsun "dedi berfin kekeleyerek.Ne yani bu ayı kılıklı ayak üstü kendine evlenme teklifi mi etmişti?Gerçi Azaddan normal bisey beklenemezdi.

Doğrusu böyle birşey beklemeyen berfin fazlaca bocalamis,bu güne kadar sıkıntı çekmediği diksiyonu,az önce yerle yeksan olmuştu.Pelte kıvamına gelen vücudu,hızla çarpan kalbi,ala boyanmaya başlayan yüzüyle küt diye gitmezse iyiydi.

"İyi misin Azad ateşin falan mi çıktı?Ne sacmaliyorsun?"
dedi zar zor çıkan sesiyle.Hey gidi urfanin güçlü hanım ağası,bütün urfaya sözünü geçiren kadın, kalbine söz geçiremiyordu.Hızla atan kalbi olduğu yerden çıkmaya çalışır gibi çırpınıyordu.

"Hayır Berfin gayet ciddiyim ve ateşim falan da yok.Cevabımi alabilir miyim artık?"

"Hayır tabi ki bu ne saçmalık Azad ağa kendine gel.Düğün zamanı haber veririm.Hayde kendine dikkat et,soğukta fazla kalma sonra beyin hücrelerin böyle  zarar görüyo"deyip hiddetle çıktı girdikleri kafeden.Bu adam durup dururken böyle bişey demezdi.Kim bilir aklından hangi seytanligi geçiriyo diye düşünerek adımlarını hızlandırdı.

Yok yok dayısıgile bir an önce görünüp hemen evine dönmeliydi.Yoksa hem aklı hem kalbi muallakta kalacaktı.Berfin kendiyle çatışmayı sevmezdi,o her zaman netti.Ama biran evet demek istemiş sonra kendini hemen toplamıştı.Sonuç olarak Azad agaya güven olmazdı.

Yanında  duran arabaya aldırmadan yürümeye devam etti.Nereye gittiğini bilmeden  ormanlık alanda öylece yürüyordu.

Arkasında çarpılan kapı sesi ardından adım seslerine aldırmadan yürümeye devam etti.Kolundan hızlıca çekilmesiyle Azadin sert göğsüne çarpmıştı.

Ikiside bir an kalakaldilar.

Azad çarpışma sonucu burnuna dolan kokuyla gözlerini kapatmıştı.Yanında böyle hep dursaydı ya bu kadın.Bunun için evlenme teklifi etmiş ama reddedilmişti.Yinede kızamamisti,Berfinin kendine güvenmesi için Azad elinden gelenin fazlasını yapmaya dair söz vermişti kendine.Bu kadın ona yara değil yar olacaktı.

Berfinse burnuna dolan erkeksi kokuyla biran kaldı.Bulundukları durum neden rahatsız etmiyordu onu.Fazlaca memnundu,ona neler oluyordu böyle?Yok yok bu adam ona iyi gelmiyordu.

Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Where stories live. Discover now