Hanımdan Ağa-45

10.1K 532 51
                                    

Selamun Aleykum canlar♥

Bu arada duyuru kısmında görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler❤Bir okuyucu o kadar dikkatli okumuş ki çok hoşuma gitti yaptığı tespitler.Evet hepiniz mutlu son evlilik istiyorsunuz ama benim asıl istediğim aradaki detayları fark etmenizdi.Ve bir okuyucum bunu fark etmiş.Azadin annesi konusu ve berfinin amcasiyla babası arasındaki sürtüşme tam bir muamma....Kurguyu hemen final yapmayı elbette düşünmüyorum.Sadece nabız yoklamak istedim...Herşey açığa çıktıktan sonra içime sinen bir finalle sizlere veda edeceğim.....💙

Kısa kesiyorum😂😂😂😂

İYİ OKUMALAR♥

*****

Eli ayağına girmiş heyecanla çarpan kalbine hakim olmaya çalıyordu berfin.
Üzerine giydiği kan kırmızısi elbiseye baktı son kez aynadan.Üstüne oturan elbise berfinin güzelliğine güzellik katmıştı.Son olarak sabahtan beri şekle girmemek için diretmiş olan saçlarına baktı.
Gerçekten güzel olmuştu....
Elini kalbinin üzerine koydu çıkmaya yeminli gibiydi.

Bugün azad onu istemeye gelecekti.Bütün hazırlık onaydi.Azadin artık sabri kalmamış evlenme konusunu öne çekmek istemişti.Sevdiği kadından bir gün bile ayrı kalmak istemiyordu.Haklıydı da...Onca şeyin ardindan kavuşacak olma fikri bile berfinin kalbini atağa geçirmeye yetiyordu.

Azadi tüm gece uyku tutmamıştı.En son ne zaman bu kadar heyecanlandığını bilmiyordu.Sevdiğine kavuşmanın ilk adımiydi...Azadin sabahtan beri yüzünde olan gulumseme herkesi şaşırtıyordu.Tamam azad hiç gülmeyen biri değildi.Ama bu kadar uzun süre güldüğü görülmüş şey değildi.Çıkan sorunlari bile gülerek cevaplıyordu.Olacak şey değildi.....Çalışanların çoğu hayret içinde kalmıştı.Aşkı tatmış olanlarsa tebessümle bakıyordu...

Eee ne demişler damdan düşenin halini damdan düşen bilir....

Narin ve rozerin sabahtan beri ordan oraya koşturuyordu.Tabi berzan da öyle..

Fırat ağa(Azadin babası olan😁)nin hayde demesiyle hepsi ayaklanmış arabalara binmislerdi.

*****

Berfin eline aldığı Azadin damat kahvesini dökmemek adına büyük çaba harcayarak yürüyordu.Derin bir nefes alıp herkesin olduğu misafir odasına geçti.Herkesin ona bakmasina hanimaga olduğu için alışkındi lakin böylesi onu çok germisti.Herkesin kahvesini önceden vermişti en sona azadinkini bırakmıştı elbet.

Azadin önünde eğilip kahvesini uzattı.Göz göze gelmeleriyle azad kocaman bir gulumsemeyle hiç kimse görmeden göz kırpmıştı.

Berfin Azadin biraz uzağında durmuş dikkatle vereceği tepkiyi bekliyordu.

Azad kahvesinden bir yudum aldı.Ama bu tuzlu değildi.Acaba karıştırmış miydi berfin kahveleri....

Etrafına bakındı herkes normal bir şekilde yudumluyordu kahvesini.Azad berfinden tuzlu kahve beklediği icin çok şaşırmıştı.Şaşkın şaşkın berfine baktı.O sırada telefonuna gelen mesajla anlamıştı..

"Eski dönemlerde kızlar damat adaylarını beğenmedikleri için tuz koyarlarmis ki damat işin olmayacağını anlasın.Sasiracagini biliyordum ama ben seni pek begendim damat efendi😉O yüzden şekerli bi kahve tercih ettim😇"

Azad okuduğu mesajla ufak bir kahkaha patlatmıştı.Bu kadın her seferinde onun düşüncelerini tepetaklak etmeyi başarıyordu.Rozerinin koluna uyarı babında vurmasiyla kendini toplamıştı.Ee birden kahkaha attığı için herkes ona bakıyordu tabi.

Fırat bey boğazını temizleyip konuşmaya başladı.
"Sebebi ziyaretimiz belli hikmet bey.Allahın emri peygamberin kavliyle kızınız berfini oğlum azada istiyorum"

Hikmet bey kızınin onayı olduğunu bilse de yine de sormak istedi.Kızını yüreği güzel bir adama teslim edeceği için mutluydu."Berfin onayin var mıdır canemin?"

Bütün bakışlar berfine dönmüştü.Kırmızının bütün tonu Berfinin yüzüne toplanmış gibiydi.Babasının bu hareketi hem hoşuna gitmiş hem utandirmisti.Usulca kafasını salladı.

Hikmet bey gülerek fırat agaya döndü"Ee gençler sevdaya tutulmuş bana da vermek düşer.Hayırlı uğurlu olsun...."demesiyle Berfinle azad kalkıp büyüklerin ellerini opmuslerdi.

Azad nisan istemenin aynı anda olması için fazlaca ısrar etmiş ve sonunda isteidgi elde etmişti.

Fırat bey yüzükleri Berfin ve Azadin eline taktı.Ilk önceleri bu ise karşıydı ama bu kadın evlatları için çok şey yapmıştı.Oglunun gözlerindeki aşkı görmemek için kör olmak gerekirdi.O da evladının mutluluğunu seçmiş kendi düşüncelerini gommustu.

Kesilen kurdelayla Azadla Berfin artık nisanliydilar.

Büyüklerin elleri opuldu tekrar.Berfin ve azad o kadar çok kişiye sarilmislardi  ki bir ara başları dönmüştü.

En son birbirlerine baktılar azad artık dayanamayıp Berfinin yanına gidip alnına bir buse kondurdu.

"Güzel gözlüm"demiş devamını getirememisti.

O sıra da içeri giren kadın içerideki kalabalıkta ölüm sezligine neden olmuştu.....




Ve bölüm sonu....

Yazariniz sınavlarından çok şükür kurtuldu.Amma velakin bu seferde yatak döşek yatıyo çünkü çok hasta.Yattığı hasta yatağından bölüm atıyor ona göre yorum bekliyor duyduk duymadık demeyin...😁♥😉

Hanımdan Ağa(Tamamlandı)        Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin