H13

678 18 8
                                    

Ik loop naar mijn kluisje en dump een heleboel boeken. Die rugtassen is gewoon kindermishandeling. Ik loop naar de aula. Normaal zou ik naar mn vrienden lopen maar tja ik ben de nieuwe weet je wel. Waar is Brandon eigenlijk? Ik zie allemaal mensjes naar me staren. Echt geweldig dit. Ik zoek om me heen en dan zie ik hem. Ik loop richting Brandon. Hij staat te praten  met een meisje en jongen.

"Heeyhoi", zeg ik wanneer ik bij ze ben. "Hoi Sky", zegt Brandon droog. "Hoi ik ben Mia en dit is Ethan " Zegt het meisje. Ik kijk naar Ethan, hij draagt een bril en is dat nou make-up op zijn gezicht. Het zal me niks verbazen als die gay blijkt te zijn. Ik begin een gesprek te voeren met Mia. Het gaat over van alles en nog wat. "Heb je ooit gehoord van Shawn Mendes?", vraagt ze op een geven moment. "WIE NIET!?", schreeuw ik half tegen haar. Het blijkt dat Mia een groot fan is van shawn. Dit word nog wat. Rip docenten.

Ik zit bij Brandon, Ethan en Mia in dezelfde stamklas. We zitten nu met zijn vieren bij mentorles ik snap deze les echt niet. Het is alleen maar saai gepraat over school.

"Skyler kom maar even naar voren  om je zelf voor te stellen.", zegt mevrouw trip tegen mij. Oh geweldig dit. Ik loop naar voren. "Nou hoi ik ben Sky, ik woonde in Nederland en ben nu verhuisd naar Canada en ik ben 17 jaar". Wanneer ik net terug wil lopen naar mijn plek doet mevrouw Trip dat ene irritante ding waar je gewoon geen zin on hebt: "Zijn er nog vragen voor Skyler" Er gaat een vinger de lucht in van Brandon. Hij grijnst er te blij bij. Dit vertrouw ik niet. Ik moet vluchten. "Ja Brandon stel je vraag." Te laat. Man die vrouw kan Brandons grijns toch wel zien. "Hoe vaak ben je er uit gestuurd op je school in Nederland.", wow wat een nuttige vraag. Dit wil echt iedereen weten. Ik kijk Brandon droog aan. "Een paar keer", antwoord ik. "Zijn er nog andere vragen?", Okey nu moet dat mens echt stoppen hoor. "Ben je single?", vraagt een of ander joch. "Nee ik ben getrouwd met de Starbucks.", ik kijk droog naar dat joch. Geweldig dit. Voordat dat Trip nog wat kan zeggen zit ik al weer op mn plek naast Ethan. Hij kijkt me shook aan. "Sorry skat maar ik ben al getrouwd met de Starbucks.", zegt die droog. "Gaat de Starbucks nu vreemd?", vraag ik aan hem. "I guess". We staren elkaar aan en schieten dan in de lach.
●●●

We lopen vanaf de 2e verdieping naar de begaande grond eindelijk gaan we iets nuttigs leren. Muziek. Geweldig. Ik heb samen met Mia muziek. We lopen het lokaal in En gaan zitten. "Is de docent een beetje chill?", vraag ik aan Mia. "In tegenstelling tot alle andere docenten wil zij ons niet vermoorden dus ja." Top dat heb ik nodig even iemand die niet zeikt.

"Kan iedereen even deze kant op kijken?", vraagt een vrouw vriendelijk. Iedereen kijkt haar aan. Kijk docenten. Als je de aandacht wil van de leerlingen en wil dat ze luisteren moet je gewoon aardig doen.   "Eerst hoi Skyler, wat gezellig dat jij hier met ons zit in een lokaal", zegt ze droog. Ik heb geen flauw idee hoe ze heet, maar ik mag haar wel. Er moeten meer docenten zijn zoals zij. Terwijl ze praat schrijf ik een soort melodie op. "Ik heb een mededeling want de school heeft een gast les gewonnen van een bijzonder persoon. En hij gaat mij vandaag en de volgende les helpen met jullie wat muziek te leren" ze zegt het echt op zo'n spel show manier. "Hier is die." Ik besteed er verder geen aandacht aan, sorry maar mijn hoofd heeft een melodie en ik probeer er worden bij te vinden. "Sky help ik krijg geen adem." Ik negeer het. "Hoi, ik ben shawn", Okey dat is wel een heel erg bekende naam en stem ik kijk op en snap wat Mia bedoelt. Voor mijn neusje staat alweer Shawn Peter Raul Mendes.

Wat leuk Shawn is er weer.

Forget the past ft. Shawn MendesWhere stories live. Discover now