h20

624 12 0
                                    

"En wat nou als het wel wederzijds is?", vraagt Shawn nieuwsgierig. "Is het niet", antwoord ik stellig. Opnieuw voel ik mijn telefoon trillen.

Demon: heb je morgen wat te doen?

Ik kan na school

Demon: top zie ik je na school, Starbucks?

Ik hou van de Starbucks

Damon: haha tot morgen Sky xx

Tot morgen 🙃

"Vind je Damon leuk?", oef die kwam onverwachts. "Ik val niet op uiterlijk."  "Wie is dan de gelukkige sky?", zegt shawn op een overdramatische manier. Ik rol met mijn ogen "Jij zegt niks ik zeg niks, punt uit." "Dus je vind Brandon leuk." "Wat nee", ieuw. "Vind jij Camila leuk?", kaats ik terug. "Beter zeg je even ja... Ik wacht al 3 jaar op Shawmila", lach ik er achter aan. "Je bent echt een basic fangirl", lacht shawn. "Maar wel een leuke fangirl", zeg ik met een te grote glimlach op mijn gezicht. "Oh zeker niet eentje die je snel vergeet", lacht shawn. Ik kijk hem in zijn ogen aan. Heb ik mezelf net in een soort fanzone gezet? Mesah's worden schieten weer door mijn hoofd. Ik heb steeds meer het gevoel dat ze gelijk heeft.  "zou je vrienden worden met een fan of zal je hem/haar altijd als een fan blijven zien?", oeps dat moest in mijn hoofd blijven. "Gaat dit om wat Mesah zei?", vraagt Shawn. "Nee t is gewo-" "Sky je bent een van mijn beste vrienden geworden. Luister alsjeblieft niet naar Mesah",zegt  Shawn. Top van fanzone naar friendzone. Duidelijk.

°°°

Ik loop het Nederlands lokaal in, ik heb het als een extra vak gekozen. Heb ik tenminste een vak waar ik lekker kan slapen zonder belangrijke informatie te missen.

Ik ga op een plek achterin de klas zitten en zie de klas vol stromen. Tot mijn verbazing komt Brandon naast me zitten. 'Ik dacht dat jij niet goed was met talen', lach ik. 'Dit moest van me ma', zegt Brandon terwijl hij met zijn ogen rolt. 'Hoezo dat dan?', vraag ik. 'Ze wouden op vakantie gaan naar Nederland, toen bedachten ze dat het te veel regent daar en nu zit ik vak aan dit vak', zucht hij. Ik schiet in de lach. 'Meest droge reden ooit.'

Ik schrik op van de deur die dicht klapt. Jeetje een deur heeft ook gevoelens. De deur word weer open gedaan en een hijgende Mesah staat in de deur opening. Dit meen je niet toch? Waarom!!!???? (Nu moet je zo'n super dramatisch muziekje in je hoofd afspelen)

'Mesah ga snel zitten', goed om te weten dat je bij deze docent te laat kan komen.

De les al een tijdje bezig. En dit was het beste idee ooit. Ik hoef een keer geen aandacht te besteden aan de les om iets te begrijpen. Het is juist ook wel een soort van fijn om weer nederlands te horen. En het is leuk om te horen hoe sommige mensen proberen om nederlands te praten.

'Brandon probeer deze zin eens te zeggen', de docent kijkt Brandon verwachting vol aan terwijl ze naar het bord wijst. ' Iek heb kister ijs keketen' Ik schiet in de lach. Sorry hoor maar hij klinkt als een Duitser die probeert 'Scheveningen' te zeggen. 'Mevrouw Miller als je het zo grappig vind mag je het zelf ook wel proberen', oh ze weet dus niet dat ik nederlands ben. 'Ik heb gister ijs gegeten, niet zo'n hele moeilijke zin toch?', zeg ik. Brandon kijkt me lachend aan. 'Ik weet niet wat je net zei maar je zal vast iets grappigs gezegt hebben', fluistert hij. Ik haal mijn schouders op. 'Soort van.'

' Sky ben je Nederlands?', dit mens is ook niet echt slim he. 'Nee ik ben Belgisch.' 'Echt waar?' 'Nope, ben 100 procent nederlands, zo ver ik weet.' 'Waarom ben je dan hier heen verhuist.' Mijn gezicht vertrekt. 'Privé', zeg ik simpel. Gelukkig heeft ze wel door dat ik er niet verder op in wil gaan. En vervolgt ze haar les. Aan haar accent te horen is ze zelf gewoon een Canadees die Nederlands heeft gestudeerd. Dat soort mensen snap ik nou echt niet, maar goed het zal wel weer aan mij liggen. Ik hoop niet dat ze nu verwacht dat ik de goeie antwoorden ga geven als de anderen het niet weten. Er zijn vast genoeg slimme kindjes in deze klas die het ook kunnen.

-

'ETHAAAN', zeg/schreeuw ik waneer ik hem zie. 'SKYYYYY', Doet hij terug. Ik ga naast hem zitten en open mijn tas. 'Welk vak is dit eigenlijk?', vraag ij terwijl ik zoek naar boeken. 'economie', antwoord hij. 'Ja Okey die boeken heb ik niet bij me.' 'Succes er mee he, Ik weet niet of die man je nog zo erg mag.' Ik begin te grinniken, 'tja hij was wel een beetje snel boos', zeg ik. Brandon en Mia lopen ook het lokaal in. 'Sorry Ethan maar dit is het laatste les uur en ik heb advies nodig van Mia', ik pak mijn tas en ga zitten bij een tafel voor Ethan. Mia komt naast me zitten en Brandon gaat naast Ethan zitten. 'Ik kan je ook advies geven?', zegt Ethan op zo'n "duuh" toon. 'Sorry Ethan', zegt Mia.

'Okey tell me, wat is er?', vraagt Mia. 'Ik heb denk ik een soort van date vanmiddag', zeg ik. 'Met shawn?', zegt ze terwijl ze over dreven blij kijkt. 'Nee', ineens voel ik 3 handen me allemaal tegelijk raken. 'Uhhh au?' Ik draai me om naar Ethan en Brandon. 'En wie zei dat jullie mee mochten luisteren?' Ze halen hun schouders op. 'Wij', zegt Brandon. ' Sky als je geen date hebt met Shawn wie dan?' 'Met Damon', zeg ik. 'SKY VERTROUW HEM NIET HIJ IS EEN VAMPIER', schreeuwt Ethan. Ik facepalm mezelf. ' Je moet minder naar TVD kijken', zucht ik. (A/n ik hou van TVD, moest ik even kwijt lol) ik richt me weer op Mia. 'Maar ik weet niet zeker of het een date is of niet', zeg ik. 'Hij heeft me geappt, alleen hoe moet ik nou weten of het een date is of niet??' 'Laat me je telefoon zien.' Ik laat haar de appjes zien. 'Ik denk dat het een date moet voorstellen', zegt Mia. 'Maar ik wil geen date met hem', zeg ik gestressed. 'Meid je bent echt een beetje onduidelijk nu...', zegt Ethan. ' Hij lijkt me aardig en alles alleen, ik weet niet of ik hem ook anders zie, ik bedoel ik ken hem amper', zeg ik snel. 'Ga er gewoon heen en maak plezier, dan zie je wel wat er uit komt', zegt Mia. 'Thanks Mia.' 'Dat had ik ook kunnen zeggen', mokt Ethan. De deur gaat ineens met een klap dicht. Mensen deuren hebben ook een leven. 'Iedereen boek open op bladzijde 145, ik wil niks horen of je mag je gaan melden', lekker chagrijnig is hij weer...
-
-
-
Heey mensjes!!! Ik leef nog jaja. Sorry voor het niet uploaden. Ik kan wel  zeggen dat ik het te druk had, maar ik was eigenlijk gewoon te lui. Ik ga proberen weer meer te uploaden. EN DANK JE VOOR DE 500+ READS WOOP WOOP FEESTJEEE. Ik vind het super leuk dat mensen mijn boek willen lezen❤ dus ja dat was mijn melding. Nu moet ik naar de fysio maar ik heb al weer duizend ideeën voor t volgende hoofdstuk. Dus die va ik denk ik schrijven als ik terug  ben. Laterssss

Xx Lynny

Forget the past ft. Shawn MendesWhere stories live. Discover now