h23

696 22 4
                                    

We zitten in de auto onderweg naar mijn huis. 'Shawn nogmaals bedankt voor me redden van Damon, ik weet niet waar ik nu was als jij er niet was geweest', zeg ik. 'Daarvoor hoef je me niet te bedanken Sky', zegt shawn. Ik bekijk hem terwijl hij aan t rijden is, zijn blik is op de weg, hij heeft een hand op t stuur en de ander bij de koppeling. Het ziet er zo schattig en hot tegelijkertijd uit. Maar Heey, alles is schattig bij shawn. 'Je staart', zegt shawn. Ik voel me wangen rood worden, 'sorry.' Een glimlach groeit op zijn gezicht. 'Van mij mag je staren hoor', lacht shawn. Ik rol mijn ogen en kijk uit het raam. Het is donker buiten en de lampjes van de stad zoeven voor bij. Ik hou van Toronto en Canada, Maar ik mis Nederland. Toronto is zo groot je doet er al bijna een uur over met de auto om aan de andere kant van de stad te komen. In mijn stad deed je er slechts een half uur over op de fiets, waarschijnlijk in grotere steden doe je er langer over maar goed. Ik mis het fietsen naar school, tot dat het gaat regenen of dat het koud is dan is de bus geweldig. Ik mis ook Noa en Leonie. De avonturen in de klas. De propjes bij wiskunde, het tekenen van leraren. De raarste verhalen schrijven, die vervolgens laten afpallek door de docent dan de docent heel lief aan kijken om hem weer terug te krijgen en als je hem terug hebt weer verder schrijven. Of de momenten dat we briefjes door geven tijdens een toets. Ineens merk ik dat er een traan over mijn wang rolt. Dat was niet de bedoeling. Snel veeg ik hem weg. 'Sky wat is er?', vraagt Shawn bezorgt. 'Oh niks bijzonders ik mis Nederland gewoon een beetje', zeg ik. 'Ik ga zondag voor een aantal dagen naar Amsterdam, ik moet nog wat dingen fixen ga je anders mee?', vraagt Shawn. 'Dat hoeft niet hoor', zeg ik. 'Jawel'
'Nee'
'Ja
'Nee'
'Jaaa'
' neee'
'Jaaa'
'Okey ik ga wel mee, wat moet je daar eigenlijk doen?', vraag ik. 'Gewoon dingetjes', zegt shawn. 'Alleen moet ik maandag naar school', zucht ik. 'Gister al geregeld met je tante', lacht shawn. 'You sneaky bitch', lach ik terwijl ik hem op zijn arm sla.

We komen aan bij mijn huis. 'Thanks voor de lift naar huis', zeg ik terwijl ik uitstap. Shawn stapt ook uit. 'Ik ga je niet om 11uur 's avonds met de bus laten gaan.', zegt shawn. Ik draai me om om naar de deur te lopen. 'Sky wacht', shawn pakt mijn hand en trekt me naar hem toe. Hij kijkt me aan en drukt zijn lippen op de mijne. Al snel trekt hij weer terug. 'Nu mag je gaan', zegt shawn met een voldaande blik. Ik rol mijn ogen, 'doei shawn', zeg ik. 'Doei Sky', zegt shawn. Ik loop het huis in, in de woonkamer zitten mijn oom en tante. 'Heey', zeg ik. 'Hai', zegt Desiree terug. 'Bedankt dat ik mee mag met shawn naar Nederland', zeg ik. 'Geen probleem.' Ik loop naar de keuken en pak een flesje water. 'Truste', zeg ik terwijl ik de trap op loop.

Ik loop de school in en ga naar mijn kluisje. Ik dump een heleboel boeken en ik loop door naar de aula. Mia komt op me afgerend. 'Ik verdien uitleg', zegt Mia wanneer ze bij me staat. 'Het is een lang verhaal', zeg ik. 'Ja dat geloof ik wel als je eerst een afspraak hebt met damon en vervolgens eindigd bij shawn op het balkon', zegt Mia.

Ik vertel Mia over Damon en wat er is gebeurd. 'Ik ga die eikel echt slaan', zegt Mia boos. 'Maar hoe was het met shawn?', vraagt mia met een veel betekende blik. Ik voel mijn wangen rood worden. Een grijns komt op mia's gezicht. 'Hebbe-', Mia word onderbroken door het geweldige geluid van de bel. 'Sorry ik moet gaan, heb aardrijkskunde', zeg ik en loop snel weg. Gered door de bel.

'Dus Brandon welke soorten conflicten heb je?', de docent kijkt Brandon aan. Brandon en ik waren aan het praten over het nut van een telefoon. Vraag me niet waarom, maar we verveelde ons. Brandon kijkt verbaast naar de docent. 'Als je nou eens een keer oplet.' 'Sorry meneer ik zal het noooooit meer doen', zegt brandon op een kinderachtige manier. Een grinik verlaat mijn mond. 'Wat is er Sky ik bedoelde het heel serieus.' Ik schiet in de lach. 'Sky, ga maar even hier zitten', de docent wijst naar een plekje voor aan de klas. Ik rol mijn ogen pak mijn spullen ga er zitten. 'Iets minder chagrijnig mag wel', mopper de docent.

Ik loop bij muziek naar binnen. Mia zit er al. 'Dusss', zegt Mia als ik ga zitten. 'Niks er is helemaal niks', zeg ik als ik naast mia ga zitten. 'Goed vandaag gaan we de opdracht afronden en krijgen jullie cijfers, en omdat shawn jullie heeft geholpen heb ik hem gevraagd om nog een les terug te komen. Julllie mogem eerst nog een keer oefenen', in een schok kijk ik richting het bord waar shawn voor zit. Zat hij daar al de hele tijd? 'Sky kom', mia sleurt me mee naar een hokje. Ik zie Mesah er al staan, Heey mijn favoriete bitch. Ik kijk Mia droog aan. 'Thanks nu kan ik weer helemaal terug naar het lokaal om een gitaar te pakken', zucht ik. Ik loop terug naar het lokaal. Ik pak een gitaar en capo. 'Heey Sky', ik krijg vlinders in mijn buik bij het horen van zijn stem. Ik draai me om, 'Heey', zeg ik terug. 'Sky schiet eens op', hoor ik Mesah zeggen. Ik loop t lokaal uit terug het hokje in. Ik merk dat ik op de voet gevolgd word door shawn. 'Waarom duurde t z- oh Heey shawn', zegt mesah. 'Lukt het een beetje met de zang?', vraagt shawn. 'jahoor', zegt Mia. 'Top', shawn gaat naast me zitten op een kruk. 'Laat maar eens horen dan', zegt hij. Ik begin met spelen en al snel zet Mia in later in the pre-chorus komt Mesah er bij. Ze kijkt heel vrolijk naar shawn wat eigenlijk de sfeer van het nummer weghaalt. 'Mesah, probeer het nummer echt over te brengen', zegt Shawn tegen haar. We spelen het nummer helemaal door. 'Komen jullie terug naar het lokaal?', vraagt Dionne. Ik weet nog steeds haar achternaam niet dit is echt slecht. (A/n iemand help ff met een naam bedenken haha). 'Oh shawn ik wou je eigenlijk nog wat vragen', zegt Mesah heel slijmerig tegen shawn terwijl ze mij uitdagend aankijkt. 'Vraag maar', zegt shawn. 'Zullen we morgen iets gaan doen samen?', vraagt ze. 'Sorry ik ga sky helpen met haar spullen pakken voor Amsterdam', zegt shawn. Ik kijk hem verbaasd aan. Hij is echt veel te lief om iemand af te wijzen wat een schatje. 'Oh Sky ik wist niet dat je weer terug ging verhuizen naar Nederland', zegt Mesah. ' Oh nee Sky gaat met mij mee voor een paar dagen', zegt shawn. Mia kijkt me grijnzend aan. En Mesah met een je-bent-dood blik. Ik voel mijn wangen rood worden. 'Heey kom we gaan terug naar het lokaal', zeg ik snel en loop weg. Dankje shawn ik had me nog niet mentaal voor bereid op het vertellen dat ik weg ga voor een paar dagen met shawn.

Forget the past ft. Shawn MendesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu