h22

674 16 1
                                    

P.O.V  Sky

Ik kijk naar een foto van Aaliyah en Shawn, zonder dat ik er iets tegen kan doen groeit er een glimlach op mijn gezicht. Shawn komt dichter bij staan. Automatisch stap ik naar achter. Als ik naar shawn kijk zie ik ineens Damon. Angst gaat over me heen. Ik zie Damon dichter bij komen. 'Sky wat heeft Damon gedaan?', hoor ik shawns stem zeggen. Ik schud mijn hoofd en in plaats van Damon staat shawn  daar me bezorgt aan te kijken. 'Ik wil der niet over praten', zeg ik terwijl ik naar de bank loop. Ik ga zitten. 'Wil je wat drinken?', hoor ik van af de keuken. Een soort half meurmelende 'ja' komt uit mijn mond.  Waarom wou ik überhaupt naar shawns huis? Ik had nu thuis kunnen zijn, alleen.

'Dus als je de ABC formule toe past dan kan je het gemakkelijk uitrekenen', mijn wiskunde docent staat voor de klas van alles en nog wat uit te leggen. Ik besteed er weinig aandacht aan. Ik snap het toch niet. Ik kijk naar de lege plek naast me. Waar blijft Leonie nou? Ze ging alleen nog maar even snel naar haar kluis, haar boeken lagen daar nog. 'Dus wat is het antwoord Sky?', ik kijk verward op naar het bord. 'zal ik maar gelijk gaan?', vraag ik terwijk ik wijs naar de deur. Meneer hetter knikt. Top. Die man mag mij echt niet, hij heeft mij liever buiten het lokaal dan der in. Ik pak mijn spullen en loop het lokaal uit. Ik ga naar beneden naar de kluisjes. Geen Leonie Fack. Ik loop het schoolplein op. 'Leonie!?', schreeuw ik, lekker gênant dit. Ik loop om het gebouw heen en daar zie ik Leonie tegen een muur aan geduwd door een jonge. Hij lijkt alles behalve aardig en Leonie kijkt alles behalve blij. Zonder er bij na te denken ren ik op de jongen af en sla hem met mijn rug tas. Je zou verwachten dat zo'n ding nog ergens handig voor is, maar het enige wat gebeurd is dat de jongen omdraait en zich nu op mij richt. 'Oh Heey, kan je misschien de volgende keer van mijn beste vriendin afblijven dank u zeer', zeg ik. Ik geef een signaal aan Leonie dat ze moet rennen. En dat doet ze ook. Wanneer ik  achter haar aan Wil rennen word ik tegen gehouden. 'Zou je heel misschien je handen van mijn schouders af willen halen?', vraag ik. De jongen kijkt me boos aan. 'Jij bent zelfs nog beter dan die andere trut', zegt hij terwijl hij dichterbij komt met zijn gezicht. 'Wil je misschien een pepermuntje ofzo je adem stinkt', zeg ik. De jongen reageert er niet op en hij komt nog dichter bij met zijn gezicht. Hij verplaatsteen hand naar mijn heup. Zonder dat ik het wil begin ik sneller te ademen. 'Laat me los', zeg ik nu opdringeriger. Hij begint te grijnzen. Ineens klinkt er een klap en de greep van de jongen verzwakt. Hij valt op de grond. Achter hem zie ik Leonie met een koekenpan. 'Jij kijkt te veel naar disney films', lach ik, dankbaar dat ze terug kwam. 'Deze disney films hebben je net toevallig wel gered', lacht ze. Kom we gaan dit melden bij de rector. Wanneer Leonie zich omdraait voel ik een traan langs mijn wang. Fack huil ik nou?

Ik hoor een klap in de keuken. Met een schrik draai ik me om en ren ik naar de keuken. 'Gaat Die goed?', vraag ik als ik daar half in paniek aan kom. Shawn draait zich om, 'Alleen een glas laten vallen, niks ergs.' Ik ontspan weer. 'Gaat Die wel goed Sky?', shawn kijkt me bezorgd aan. Hij komt naar me toe. Ik wil weg rennen,de paniek slaat toe. Alles lijkt te draaien. REN DAN lijken mijn hersens tegen mijn benen te zeggen, maar ik doe niks. Net wanneer ik een stap naar achter wil zetten  voel ik shawns duimen mijn tranen weg strijken. Hij staat heel dicht bij. Nog steeds wil ik rennen, maar waarom doe ik niks. Shawn trekt me in een knuffel. Oh ja top want dit is heus niet het tegen over gestelde van wat mijn hersens hadden bedacht. 'Ik ga die gast vermoorden', murmeld Shawn. 
Hij houd me tegen zich aan. Een fijn gevoel gaat over me lichaam. Wut? Ik wil bij hem weg maar ik wil ook bij hem zijn. Waarom doet mijn brein zo?  Shawn laat me los, is dat nou een soort teleurstelling dat ik nu voel?  Ik schud mijn hoofd. Ik kijk naar het glas dat op de grond ligt. 'Ik help wel met opruimen', zeg ik. 'Dat hoeft niet hoor,  ga maar zitten', zegt shawn. Ik schud mijn hoofd en begin met glas op te rapen. 'Jij bent echt eigenwijs', lacht shawn.

Forget the past ft. Shawn MendesWhere stories live. Discover now