•GEÇMİŞ•

4.9K 673 203
                                    


Selam Pays halkı medyaya çok hoşuma giden bir şarkıyı koydum.( Yeni keşfettim, belki bilenleriniz vardır ama olsun😀) Bu şarkı Nell'den Hebe'ye gelsin😄

Mutlu okumalar😊

Uzayan gecelere inat Pays'ın kara toprakları üzerine yeni bir gün daha doğuyordu. Sabahları soğuk olduğu için pazarcılar tezgahlarını daha geç kurmaya başlamışlardı.

Yılın büyük bir kısmını güneşli geçirip sadece küçük bir kısmında kışa ev sahipliği yapan Pays sakinleri, bu erken gelen soğuğun sebebini sorgulayıp duruyorlardı kulaktan kulağa.

Kimileri bu duruma akla uygun açıklamalar getirmeye çalışırken kimileri, bir felaketin habercisi olduğunu söylüyorlardı. Büyük çoğunluk ise Kral'ın intiharının Pays Krallığına uğursuzluk getirdiği kanısındaydı. Hatta asıl uğursuz olan kişinin Kraliçe Hebe olduğunu ve ailesinin sonunu getirdiği gibi Pays'ın da sonunu getireceğini söyleyenler bile mevcuttu.

Bütün söylentilerden habersiz kitabına gömülmüş olan Pays Kraliçesi yanı başındaki sandalyeye yarı yatar konumda yerleşmiş, elindeki evrakları okuyan hırsıza kaçamak bir bakış attı. Sabahleyin çalışma odasına inerken onu da peşinden sürüklemiş ve Pays hakkında biraz bilgi sahibi olsun diye önüne bir sürü evrak yığmıştı.

Başta bunun gerekli olup olmadığını sormuş ve itiraz etmişti Nell ama sonradan karşı gelmenin faydasız olduğunu anlamış ve Hebe'nin yanında yerini almıştı. Sandalyeden kalkıp elindeki evraklarla birlikte odanın içinde dönmeye başladı genç adam. Sürekli aynı şekilde oturmaktan sıkılmış, biraz da ayakta okumaya karar vermişti.

Onu umursamadan elindeki kitaba geri döndü Hebe ve okumaya devam etti. Kapının açılması ve Amanda'nın içeri girmesiyle birlikte kitabı kapatıp kenara koydu ve yardımcısının getirdiği haberi dinlemeye koyuldu. Sözü dolandırmadı genç kız, Kral ve Kraliçe'yi selamlayıp öğrendiklerini hızlıca anlatmaya başladı.

"Efendim aslında tüccar ailesi, öz ailesi değilmiş. Daha küçük bir çocukken kimsesiz kalmış ve Lovrıs ailesi tarafından evlat edinilmiş."

"Nasıl yani, bunu kendisi biliyor muymuş?" diye sordu Kraliçe kaşlarını çatarak.

"Evet biliyormuş, sahiplenildiğinde her şeyin farkına varabilecek bir yaştaymış."

"Peki ya öz ailesi?"

"Orası tam bir muamma. Furina'yı Lovrıs'ların bahçıvanı bulup getirmiş. 'Onu sokakta bulduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu,' söyleyip efendilerine teslim etmiş. Çocuk sevgisiyle ünlenmiş olan Bayan Lovrıs da küçük kızı hemen sahiplenmek istemiş ve gerisini hiç sorgulamamış."

"Peki bunları kimden öğrendin, güvenilir biri mi?"

"Kırk yılını Lovrıs ailesi için harcamış yaşlı bir hizmetkardan öğrendik efendim ve kadın, yalnızlıktan olsa gerek yaşadıklarını anlatmak için can atıyordu. Yalan söyleyecek kadar enerjisi olduğunu sanmıyorum çünkü onun gözlerinde ölüm yorgunluğunu gördüm."

Bir süre gözünü masadaki bir noktaya sabitleyip düşündü Hebe, sonra da Amanda'ya geri dönüp cevabını tahmin ettiği soruyu sordu.

"O bahçıvana ne olmuş peki?"

"İki yıl önce kalp krizi geçirmiş ve-"

Devamını dinlemedi genç Kraliçe, bunu tahmin etmişti. Furina'dan şüphelenmekte haklıydı, kesinlikle o buğulu yeşil gözlerde büyük bir tehlike saklıydı ve tabi ki muamma olan geçmişinde de. Gözünü, kendisini izleyen kocası ve yardımcısına doğrultup derin bir nefes aldı ve bir sonraki adımı açıkladı.

KÖR KRALİÇEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin