Relieved/2.

618 35 0
                                    

JASPER

Mikor végre sikerült elaltatnom Ryder-t, betekertem a takarójába, majd betettem a hordozóba, felvettem egy pulcsit és elindultam a tanácsterembe. Már mindenki ott volt. Letettem a hordozót az asztalra és leültem. Felsójatottam. Tudtam, hogy nehéz percek várnak rám.

- Ender, hogy állsz?

- Sok adat elveszett, de volt amit sikerült megmentenem. Felállítottam egy alaprendszert is, de még nagyon sok dolgom van vele.

- Rendben. Ha... - kezdtem, de Barry közbe vágott.

- Tudunk már valamit, hogy kié a gyerek?

- Meg hogy minek hozták ide? - kérdezte Ender.

- Igen, tudunk. - könyököltem az asztalra. - Az enyém. - mondtam, mire teljes csönd lett a teremben. Mindenki meglepetten nézett rám, kivéve Luna-t.

- Mi? - szólalt meg először Huck. - Mégis kitől? - Ry-ra néztem, majd vissza Huckle-ra. Iszonyú mérges lesz rám. Talán hozzám sem szól egy darabig.

- Med-től. - mondtam ki.

- Hogy mi? Ha jól tudom bosszút akarsz állni rajta, mert megölte a bátyádat. Legalábbis eddig így volt. És nem úgy tűnt, hogy Med annyira odáig van érted, hogy ez legyen a vége. - mutatott az apróságra mellettem.

- Tudom... így igaz... de amikor akcióztunk Rupe-ékkal, Med ott maradt Aldor-nál éjszakára. Egész éjjel beszélgettünk, aztán hazavittem. Azt mondta maradjak, mivel egyikünk sem aludt. Nem is az ő szobájában voltam, csak kiégett a lámpa, így átmentem hozzá és... nem tudom, csak megtörtént. Nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Eszembe sem jutott, amíg tegnap meg nem találtuk azt a levelet.

- Egész eddig nem azért kerestük őket, hogy végezzünk velük, hanem mert elcsavarta a fejed? Ez most komoly?!

- Nem. Bevallom utána már kevésbé volt az a célom, hogy mindenképp megöljem, most meg még kevésbé, de attól még nem felejtettem el, hogy mit tett.

- És ha csak be akar etetni? Aztán majd kinyír minket is?

- Ez nem fog megtörténni.

- Ezt honnan veszed? - elővettem a levelet, majd Ender elé tettem, aki gyorsan lefotózta, egy perccel később pedig a szöveg ott volt mögöttem a tévé képernyőjén. Mindhárman olvasni kezdtek. Luna-ra néztem, aki egy apró, bíztató mosolyra húzta a száját.

- Még mindig nem vagyok meggyőzve. - elővettem a nyakláncot is és letettem a levél mellé. Ugyanolyan tekintettel nézett rám tovább. Én viszont nem tudtam mit mondtani.

- Ender, ezzel kapcsolatban elő tudsz keríteni valamit? - kérdezte Luna.

- Keresem. - válaszolt, majd sebesen pötyögni kezdett a laptopján. Azon gondolkoztam, hogy mit mondjak, ha Ender nem talál semmit. Volt rá esély, hogy semmit, de akárhogy is, Huckle a legjobb haverom hosszú évek óta és nem akartam a történtek miatt elveszíteni. Szükségem volt rá. Ryder felsírt, így kivettem őt a hordozóból.

- Majd én. - lépett mellém Luna. Átadtam neki a kicsit, ő pedig kissé odébb sétált az asztaltól, közben ringatva Ry-t, aki ezáltal halkulni kezdett.

- Sajnálom, hogy nem mondtam el, tényleg, de fogalmam sem volt, hogy ez lesz belőle. - néztem Huck-ra, de mielőtt válaszolhatott volna Ender szólalt meg.

- A neten semmi sincs. - felemeltem Med nyakláncát az asztalról és forgatni kezdtem a kezeim közt. Alaposan végignéztem minden egyes részletét. Furcsa, a teteje, mintha törött lenne. Óvatosan megmozdítottam, mire szétvált a medál teteje és egy pendrive-val néztem szembe. A többiek mind engem néztek. Átcsúsztattam Ender-nek, aki rögtön be is dugta a gépébe. Megfordultam, hogy lássam a tévét, ahol a laptopjának kijelzőjét láthattuk. A pendrive-on csak egy dolog volt.

- Ez mi? - kérdeztem a videófájlt nézve, aminek kezdőképe sem volt, csak egy ikon alatta pedig annyi, hogy "WB".

- Mindjárt megtudjuk. - válaszolt, majd rávitte az egeret az ikonra és a következő pillanatban pedig egy új ablak villant fel. Pár másodpercig töltött, aztán elindult, Ender kitette teljes képernyőre, de egyenlőre csak fehér és fekete foltok szaladgáltak össze-vissza a képernyőn. Aztán ez megszűnt és kiélesedett a kép. Egy kis rózsaszín szobát mutatott, benne egy babaággyal. A következő pillanatban betört az ajtó és két férfi esett be rajta. Verekedtek, a kiságyban pedig két kis kéz jelent meg, majd el is tűnt. Az egyiküket felismertem. Wyatt. Akkor ezért volt WB a fáljlnév. Már tudtam mi ez. Nem sokkal később a másik férfi... lenéztem az asztalon levő papírra és megtaláltam. Amias elérte, hogy a bátyám ne legyen a szobában. Újra szakadás jött, az ezt követő képen pedig már csak azt láttuk, hogy a bátyám visszasétált a szobába, majd felemelte a pisztolyt, a kiságyra tartotta és meghúzta a ravaszt. Med levelében, amikor olvastam nem akartam elhinni. Én nem ilyennek ismertem őt. Most azonban, hogy itt volt előttem teljesen nyilvánvalóan, hogy mit tett, kénytelen voltam ezt tenni. Újabb szakadás jött,aztán visszaállt a kép, de nem történt semmi. Med tényleg nem hazudott. Ismét szakadás, de amikor visszajött a kép, már állt valaki a kiságy mellett. Egyből felismertem. Medora. Összesett, de Ezra elkapta őt. Ahogy így láttam őt, ilyen összetörtnek, az lesúlytott. A videó véget ért. Most már tényleg nem akartam semmit csak megtalálni őt. Minél előbb. Megfordultam és az asztalra támaszkodtam. Felsóhajtottam, majd felnéztem.

- Szóval... tényleg igaz. - mondta Huck. Bólintottam. - Most mi lesz?

- Elmegyünk, de Ryder mindenképp itt marad. Ender te itt maradsz és innen tájékoztatsz minket. Mindenhármótokra szükéségem van. Szóval Ender te vigyázol Ryder-re. Valószínűleg nem kell semmit sem csinálnod vele, rendbe rakom mielőtt elmegyünk. Én bemegyek a kávézóba, ti pedig a környéket ellenőrzitek. Ha akármelyikőtök meglátja Ezra-t vagy Med-et kövessétek őket, vagy ha sikerül akkor fogjátok el őket. Muszáj megtalálnunk őket. Ha az egyikük megvan, a másik is meglesz. Készüljetek, nemsokára indulunk.

XXX

- Ha bármelyikőtök látja őket azonnal szóljatok. - mondtam, ahogy kiszálltam a kocsimból a kávézó előtt.

- Úgy lesz. - hallottam Luna hangját a fülesben. Kinyitottam a kávézó ajtaját és léptem volna be, de onnan egy jött volna ki épp, így kiengedtem. Megköszönte, én pedig beléptem és körülnéztem. Nem láttam senkit, aki kitűnt volna a tömegből, senki nem úgy nézett ki, mint aki épp rám vár. A pulthoz mentem és kértem egy kávét, közben igyekeztem minél feltűnés mentesebben vizslatni az embereket. A pultos lány nem dolgozott valami gyorsan, így beletelt jó pár percbe mire kész lett. Fizettem, majd a kávézó hátulsó asztalához mentem, mert onnan lehetett a legjobban belátni a helyiséget. Leültem, majd megnéztem a kávéspoharat hátha azon van valami, de azon sem találtam semmi nyomot.

- Jas, történt valami? - kérdezte Luna.

- Nem, semmi. Nálatok?

- Itt sem. - Luna.

- Nálam se. - Huck.

- Azt a rohadt... - hallottam Barry-t.

- Mi van?

- Semmi, bocs. Csak láttam egy irtó dögös csajt. - ideges lettem, le akartam üvölteni a fejüket, de emberek közt voltam, így elég furcsán néztek volna, ha a semmivel kiabálok.

- A bordó hajú? - kérdezett vissza Huck.

- Aha! Te is láttad?

- Nehéz lett volna nem észrevenni, abban a...

- Ti eszeteknél vagytok?! Koncentráljatok már baszki! - szólalt fel Luna.

- Bocs.

- Idióták. - morogtam.

Relentless GoddessWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu