1. Ő most tényleg az, akire gondolok? / Prológus

1.9K 42 6
                                    

SRÁCOK!! A TÖRTÉNET ÁTESETT EGY EGÉSZEN NAGY SZERKESZTÉSEN, AMI CSAK A TECHNIKAI DOLGOKAT ÉRINTETTE, NEM A TÖRTÉNÉSBÉLIEKET. ENNEK ELLENÉRE MÉG MINDIG NEM VAGYOK MEGELÉGEDVE VELE, ÚGYHOGY ARRA KÉRLEK TITEKET ADJATOK NEKI ESÉLYT. REMÉNYEIM SZERINT CSAK JAVUL.


-- Az egyik srácot felismertem. Shawn Mendes. --

- Hé, Summy! Nem soká kezdünk - kiáltott be Bob az öltözőbe.

Bob a színház mindenese. Bármikor szükségünk van rá, ott van.

Lassan felálltam, majd vártam, hogy felkonferáljanak. Ma nem volt előadás, csak egy kisebb kérdezz-felelek este az egyik darabunkkal kapcsolatban.

- Köszöntünk mindenkit a Clear Way színházban! Nagyon örülök, hogy ennyien itt tudtok lenni. Most köszöntsük a színpadon a Lisát megszemélyesítő - tartott hatásszünetet Rob. - Summer Adamset!

Hatalmas mosollyal az arcomon mentem ki. Integettem, a közönség pedig tapsolt. Nagyon jók voltak az ilyen kis esték, amikor csak leültünk a színpad elejére és beszélgettünk a nézőkkel.

Amin végeztünk Rob és Mickey odarohantak hozzám.

- Helló csajszi - köszöntött Rob.

Még a halláskárosult vakok is meg tudták volna mondani, hogy ő bizony meleg. Vagyis melegek. Rob és Mickey, vagy ha úgy tetszik Rockey volt a társulat legnépszerűbb párja, jók is voltak együtt annyi szent. Rob egy színész, Mickey pedig a színház pénzügyeit kezeli, illetve, ha emellett marad rá ideje, akkor segít a forgatókönyv írásban és a rendezésben is.

- A holnapi előadás elmarad, mivel Peter ugye eltörte a lábát múlthéten.

- És senki nem tud beugrani? Esetleg Mickey, elvégre ő írta a szöveget, nem?

- Nem, Mickey és Hailey hazautaznak a családhoz. Szóval lefújtuk - erre kicsit fellélegeztem, holnap este nem nagyon volt kedvem akármit is csinálni.

- De, - folytatta Rob egyik ujjával a levegőben - el foglak vinni végre valahára szórakozni!

- Mi? - kaptam fel a fejem. - Bocs, de nem tudok menni.

- Dehogy nem tudsz, mivel lefújjuk az előadást tudsz jönni. Olyan szoros az ütemterved bogaram, hogy szinte soha nem érsz rá, de most végre van egy szabad estéd.

- És azt a szabad estét egyedül szeretném eltölteni.

- De hidd el jó lesz, ez a klub valami fantasztikus! - lelkendezett Mickey.

Ő valamivel visszafogottabb volt, mint Rob, így ha ő azt mondta valamire hogy jó, akkor az tényleg jó volt.

- Annyira sajnálom, hogy én nem mehetek veletek - tette hozzá.

- Van más választásom?- kérdeztem sóhajtva, mire mindketten rázták a fejüket, jelezvén, hogy bizony nincsen.

Másnap volt pár eladásom, hazamentem pihentem egy kicsit, majd a telefonom pityegett.

Érted megyek 10-re

Hát igen, Rob kiadta az utasítást. Az órámra néztem, hat órát mutatott. Ettem egy kicsit, hajat mostam majd beálltam a szekrényem elé. A választásom végül egy bordó ruhára esett. Hajamat begöndörítettem, hiszen még volt annyi időm. A smink igazából sosem volt az én asztalom, csak egy kis szempillaspirált tettem, illetve elfedtem a bőrhibáimat. Bár hála Istennek nem volt sok belőlük.

Csengettek.

- Dögös! - mondta mikor meglátott.

Ő is elég vagányul nézett ki a bőrdzsekijében. Beültünk egy taxiba, majd Rob diktálta a címet.

- Amúgy hova is megyünk?

- Egy elit nightclubba. Olyan celebek buliznak ott, hogy eldobod az agyad.

- Te honnan is ismersz ilyen helyeket?

- Meg vannak a kapcsolataim - mondta, majd kacsintott.

Elég eldugott helyre mentünk, de azért LA megint bebizonyította, hogy milyen gyönyörű. Még a legkisebb utcákban is volt valami elbűvölő és sajátságos. Kiszálltunk a taxiból, majd eltipegtünk az ajtóig, ahol egy nagy, öltönyös biztonsági őr állt. A bejárat felett neonnal virított a klub neve: Shining star. 

Elsőre nem egy olyan helynek látszott, ahova sztárok járnának. Miután kihúzták a nevünket a listáról és bementünk, a véleményem megváltozott. Filmbe illően szuper volt minden, olyan hangulat volt, hogy csak na. Rob odament az ajtó előtt álló lányhoz, majd egy kártyával bejelentkezett. Egyenruhás pincérek és pincérnők jártak körbe koktélokkal és hasonlókkal. Persze volt bárpult is. Sehol nem kértek pénzt, gondolom számlai alapon működik a dolog.

Pár perc múlva a második koktélunkat ittuk, mikor megláttam valakit a tömegben. Először azt hittem rosszul látok. Camilla Cabello vonaglott el előttem.

- Az ott...? - hajoltam közelebb elképedve Robhoz.

- Igen - vágott közbe, hisz tudta, kire gondolok.

Felálltunk és elkezdtünk táncoltunk. Nyilván elképedtem, hiszen azt hittem Rob túloz, amikor azt mondta híres emberek járnak ide, de annyira nem izgatott, hogy egész este azon izguljak kit látok még. Elsősorban azért jöttem, hogy jól érezzem magam.

- Nézz csak oda - mutatott jobbra, az egyik kis elszigetelt kanapés részre. 

Camilla Cabello beszélgetett éppen pár sráccal és lánnyal. Az egyik srácot felismertem. Shawn Mendes. Ki más lett volna?

Lights on (S.M.)Where stories live. Discover now