50. Tervezés

389 15 0
                                    

Elérkeztünk az 50. fejezethez, ami egy nagyon szép szám, úgyhogy arra gondoltam, hogy a fejezet közben elvétve megosztok veletek pár érdekességet. Enjoy!

----De azért tényleg vehetnénk egy kutyát.----

Úgy éreztem magam, mint valami kommandós. Shawn soha nem tiltotta meg nekem, hogy a dolgozó szobájába menjek. Igazából én voltam az, aki inkább tiszteletben tartotta az ő kis magánszféráját. Tudtam, hogy ez egy nagyon intim hely számára. Viszont szükség törvényt bont.

Bár pontosan tisztában voltam vele, hogy még alszik, azért gondosan körülnéztem, mielőtt bementem volna. Mikor beléptem, valami egészen különös érzés fogott el. Már értettem, hogy miért szeret ennyire itt lenni. Annyira kellemes és békés volt az egész. Persze éreztem, hogy nem az enyém, és hogy tilosban járok, de muszáj volt megtudnom, hogy mit alkotott még. Látom rajta, hogy mennyire szeret komponálni, és ha valóban van olyan tehetséges, hogy az publikálható legyen és nem csak hobbi, akkor valakinek meg kell adni a kezdő lökést. Szeretnék ez a valaki én lenni. Azok után, amit értem tett, megérdemli. 

A falon ki volt állítva a gitárgyűjteménye. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire hatalmas a kollekciója van. Köztük volt az is, amit még én adtam a szülinapjára. Az emlék megmosolyogtatott. Az asztalra néztem, ahol papírok tömkelege volt szétszórva. Nem is értem, hogy hogyan látja ebben a rendszert. Mindenféle megkezdetett dolog volt. Valahol csak szöveg, valahol dallam. Néhol pedig csak ötlet börze.

1. Az egész történet viccnek, gyakorlásnak indult, amit nem terveztem megmutatni senkinek. Körülbelül 40 fejezettel kész voltam, amikor elhatároztam, hogy feltöltöm.

Egy kis kutakodás után találtam egy vaskos mappát. Az asztalon minden más szét volt szórva, ami pedig nem, az hanyagul be volt dobálva egy dobozba, vagy egy mappába, ami minden esetben fel volt címkézve. Viszont ez nem. Ez a mappa nem volt felcímkézve és rendezetten voltak benne a papírok. Éreztem, hogy ez az.

Rengeteg darab volt benne. Egy csomó sor össze volt firkálva vagy ki volt húzva. Már akkor is bizonytalan volt, amikor írta. Észrevettem, hogy több lap sarkában volt pipa. Arra következtettem, hogy biztos ezek azok, amelyek készen vannak. Megfogtam párat, majd gondosan visszahelyeztem mindent az eredeti helyére. 

Kifelé menet még vetettem egy gyors pillantást a szobára, majd lekapcsoltam a villanyt.

2. Először Lena-nak akartam elnevezni a főszereplőt, de nem tetszett, úgyhogy körülbelül harminc fejezeten keresztül xy-nal jelöltem a nevét. Már nem is tudom honnan jött a Summer, de elégedett vagyok vele.

Gyorsan eltettem a táskámba a frissen beszerzett papírokat, majd írtam Robnak egy vészhelyzet van sms-t és tájékoztattam, hogy mindjárt ott vagyok nála. 

- Jó reggelt! - mondta Shawn a fürdőszobából kilépve egy törölközővel a derekán.

- Jó reggelt - köszöntem vissza.

- Mész valahova?

- Igen. Benézek Robhoz, már nagyon régóta ígérgetem neki.

- Okés. De attól még áll a vacsora este Miláékkal?

- Persze! Jövök nemsokára.

Nyomtam egy gyors puszit az arcára,  majd mentem is.

*

- Jó reggelt álomszuszékok! - rontottam be Robékhoz. - Itt van az én drága Joe-m? 

- Sétálni mentek Mickey-vel. De amúgy Summer...

Lights on (S.M.)Where stories live. Discover now