8. Professzor

861 27 0
                                    


-- Mikor akartad elmondani, hogy Jake megint írogat?--

SHAWN

Az Emmával való találkozás nagyon feltöltött. A stúdióban úgy pörögtem, hogy Andrew meg is kérdezte mi van velem. Már vagy egy órája itthon ültem és pengettem a gitárt, mikor megcsörrent a telefonom.

- Hali - hallottam Nash hangját.

- Mizu?

- Semmi extra, csak azt akartam kérdezni, hogy nincs esetleg kedved átjönni ma egy filmes estére Robékkal?

- De, persze.

- Szuper, akkor nálad egy óra múlva.

- Oké - mondtam nevetve.

Erre letette. Mindig ezt csinálja, felhív mindenkit és mindig megígéri, hogy én is ott leszek, vagy hogy nálam lesz az adott esemény. Aztán engem is beavat ugyan, de már nincs választásom.

Lassan megérkeztek a srácok. Hailey és Mickey is részévé vált a kis társaságnak, amit egyáltalán nem bántam.

Elindítottuk a filmet, mindenki nagy filmes a bandában, így miután végignéztük, vitáztunk egy jót róla.

Már készültünk a második filmre is, mikor megláttam, hogy Hailey és Rob a konyhában beszélgettek, míg Summer, Mickey és Nash éppen keresték a filmet.

- Hello srácok - mentem oda hozzájuk kissé sunyítva.

- Hello, mi a helyet? - kérdezte Hailey.

- Nos, lenne valami, amiről szeretnék veletek beszélni Summerrel kapcsolatban - erre feszülten figyeltek, mert látták, hogy komolyan beszélek. - Szóval a minap, amikor elmentem az egyetemre, tök jól elvoltunk, de akkor Summer elment telefonálni, és mire befejezte, teljesen elromlott a kedve. Aztán később, mikor hazafele vittem, a kocsiban egy sms-t kapott, és megint láttam rajta azt, amit az egyetemen. Szerintem egy bizonyos személy volt. Nem tudtok valakiről, aki esetleg zaklatja, vagy nem is tudom?

Erre hirtelen összenézték, majd a feszült tekintetük hirtelen átváltott aggodalmat sugárzóba, gondterheltbe. Tudták, kiről van szó. Már csak arra vártam, hogy velem is megosszák.

- Beavatnátok? - egy másodpercre rám pillantottak, majd megint egymásra, Rob a fejével intett Hailey-nek, aki el is viharzott mellettem.

- Hát, nem tudom, hogy erről beszélnem lehet-e neked. De már kellőképpen benne vagy a storyban, szóval... - felém fordult, majd belekezdett.

SUMMER

Éppen Nashal veszekedtem, aki képtelen volt megtalálni a keresett filmet, mikor a szemem sarkából megláttam Hailey-t gyors léptekkel közeledni.

- Bocsi srácok, de el kell rabolnom a hölgyet egy pillanatra - ezzel megragadta a karomat, majd behúzott a fürdőszobába.

- Mi a... ? - kérdeztem értetlenül.

- Mikor akartad elmondani, hogy Jake megint írogat? - fordult velem szembe, az ajtó becsukása után.

- Te ezt honnan tudod? - tettem fel a kérdést kidülledt szemekkel.

- Csak láttam a telefonodban - éreztem, hogy hazudik.

- Mégis miért nyúlkálsz te az én telefonomba? - háborodtam fel.

- Csak képet akartam csinálni, amikor megláttam az üzenetet - válaszolt habozva.

- Jó. Tényleg újra keresett - vallottam be végül.

- Mi volt?

- Hát, tudod mostanában nem igazán értem rá, ő pedig megsértődött. Tudod mennyire féltékeny típus. Már többször is azt mondta, hogy biztos azért hanyagolom, mert titkon megint összejöttem Chrissel.

- Úristen, az még a gimnazista korotokban volt, nem tud elvonatkoztatni tőle? - kérdezte vehemensen. Hát igen, Hailey sosem kedvelte Jaket.

- Hát úgy látszik nem.

- Szóval aznap, amikor Shawn az egyetemre jött, akkor... Nos akkor volt alkalmunk beszélgetni és annyira jó volt. Vagyis rég nem volt már részem ilyenben, már kinőttünk abból, hogy bent maradok a terembe, vagy egy félreeső, kamera nélküli folyosón találkozunk. Túl kockázatos. Most nem veszítheti el az állását és nem mellesleg engem is kirúgnának. De ma más volt, beszéltünk pár percet és annyira jó volt. Csak aztán amikor Shawn dedikált, akkor felhívott, hogy most azonnal látni akar. Mondtam, hogy nem megy, mire elkezdte a szokásos hülyeségét, hogy nem gondolta, hogy én is olyan vagyok, aki egy énekes srácért el tudna dobni valami komolyat.

- Jézusom... Ez a Jake napról napra csak idiótább lesz.

- Szóval ez történt, aztán jött az sms, amit ugye elméletileg láttál. Azt akkor küldte, amikor már hazafele mentünk Shawnnal. Azt írta, idézem „A hírességek kocsijába ilyen könnyen beszállsz? Tényleg ez kell neked? Ő kell neked? Már ne is haragudj, de mindig egy intelligens, okos, varázslatos lánynak tartottalak és nem egy tini ribancnak. Miért viselkedsz úgy?" - éreztem, ahogy a torkom összeszorult, és a szemeim megteltek könnyekkel.

- Oh, Istenem! Tudod, hogy ez nem igaz és valószínűleg nem gondolta komolyan - magához húzott, miközben vigasztalni próbált.

SHAWN

- Tehát ez a helyzet - fejezte be Rob.

- Jézus... És ez a Jake, most nem akarja békén hagyni? - kérdeztem.

- Nem erről van szó. Summy tényleg szereti. Csak a csávó kicsit sok tud lenni néha, amit Summer nem bír.

- Akkor miért nem dobja ki?

- Szerettél te valakit, úgy igazán?- kérdezte.

- Hát, nem - válaszoltam vonakodva.

- Ha valakit nagyon szeretsz, nem tudod hamar elengedni, bármi is történjen. Ők ráadásul még akkor jöttek össze, amikor Summer 17 éves volt. Nehéz lenne elengednie. Ráadásul ő segített neki, amikor még senkit nem ismert a városban, mert ő ugye itt tanít az egyetemen.

- De várj! Akkor hogyan jöttek össze még a gimiben?

- Hát Jake valami ügyben a gimijében járt és hát összejöttek. Aztán amikor az egyetemre került, abba akarta hagyni. Ez lett volna logikus. De Jake nem engedte neki, meggyőzte, aztán most itt vagyunk.

- Mickey tudja?

- Igen, neki mindent elmondok.

Lassan kimentünk és leültünk a kanapéra. A mosdó ajtó kinyílt, majd Hailey és Summer lépett ki rajta. Az arcukon semmit nem mutattak. Mintha semmi se történt volna, nem hiába színészek.

- Akkor kezdhetjük? - kérdezte Nash.

Ő volt az egyetlen, aki nem tudott semmiről sem. A szemem sarkából láttam, hogy Rob valamit odasúg Mickeynek aki felkapja a fejét. Gondolom beavatta.

Az est további része nyugisan telt, de nem tudtam kiverni a fejemből Summert és ezt a bizonyos professzort.

Lights on (S.M.)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant