5. Insta, facebook, üzenetek

1K 34 2
                                    


 -- Miért nem válaszoltál az üzeneteimre és miért nem hívtál vissza? --

A következő napok eléggé gyorsan elteltek. Rob csak Mickeynek mondta el, hogy találkoztunk Shawn Mendessel és jó barátjával, nem akartuk nagydobra verni. Utólag kicsit megbántam, hogy nem csináltam velük közös képet, de lehet, hogy az megtörte volna a köztünk kialakult kapcsolatot.

Az reggeli látogatásuk után egy, vagy két nappal, jött is nekünk az ismerősnek jelölés a facebookon és a követés instán. 

- Ezt én komolyan nem hiszem el! - jött be az öltözőbe az egyik legjobb barátom és kollégám, Hailey.

- Miről beszélsz? - néztem rá értetlenül.

- Te miért nem vagy képes felvenni azt a rohadt telefont? - kiáltott rám idegesen, kicsit megijesztett.

- Figyelj, fél óra és előadás, mi az, ami annyira kiakasztott, hogy még nem is öltözködsz?

- Vicces vagy – mondta szemét forgatva.

- Szóval mi a helyzet? - fordultam felé komolyan.

- Hogy mi a helyzet? Először is elmész bulizni nélkülem...

- Elutaztatok Mickeyvel a családhoz – szakítottam félbe.

- Igen, ketten elmentetek Robbal, mert én és a bátyám nem voltunk itt, eddig rendben. Nash insta story-jában erre van egy felvétel Shawnról, ahogy énekel egy clubban – Nash nevére felkaptam a fejem. - Ti is abban a clubban voltatok, hisz azon a felvételen ti is rajta vagytok, ahogy üvöltitek a dalt.

- Micsoda? - kérdeztem kikerekedett szemekkel.

- Bizony. Először gondoltam csak ti is ott voltatok és Nash hülyének nézett titeket és felvette a produkciót. Nem elég, hogy nem szóltál, hogy láttad Shawnt, de ugye a történet itt nem ért véget. Hiszen a drága popsztárunk legjobb barátja nem csak ennyi storyt rakott ki. Kirakott egy olyan képet is, ahol ti négyen, már egy másik clubban iszogattok és nagyon cukin a koktéljaitok és a lábatok látszik. Felismertem a ruhád alját és a cipőd is. Na erre mit válaszolsz?

Köpni, nyelni nem tudtam. Először is az járt a fejemben, hogy drága barátnőm simán elmehetne oknyomozó riporternek, másodszor pedig nem is tudtam Nash képeiről. Láttam, hogy babrálja a telefonját, de nem gondoltam, hogy képeket csinál, azt meg végképp nem, hogy ki is rakta őket.

- Erre ma reggel látom, hogy Shawn és Nash is követ titeket instán. Ez... Én nem hiszem el. Hogy történt? Miért nem válaszoltál az üzeneteimre és miért nem hívtál vissza?

Az igazság annyi volt, hogy lemerült a telefonom még aznap este, és nem töltöttem fel már vagy két napja, egyszerűen nem volt időm.

Elmagyaráztam neki, hogy is történt, a kérésére elég részletesen, aztán ő kérdezgette, hogy élőben is jól néz-e ki, meg hogy milyenek is valójában. Már nem is volt mérges, csak borzasztó féltékeny, amiért kimaradt ebből a buliból.

Szóval eltelt pár nap, minden visszaállt a régi kerékvágásba.

Éppen leültem egy kicsit a laptopom elé, mikor pittyent a telefon. Egy értesítés.

@nashgrier megjelölt téged egy bejegyzésben

Megnyitottam. Sophie Turnerről és az új Trónok Harcás tetoválásáról volt egy kép. Ugye a leányzó játssza Sansát a sorozatban. A kép felé ennyi volt írva:

Mindenkinek van egy olyan barátja, aki valamiért szereti Sansát.

Minden kommentelő megjelölt valakit. Nash engem, a nevem mellé két röhögős smileyt illesztett. Megmosolyogtatott. Likeoltam a választ és aláírtam:

@summer_adams: Mert a te ,,majd összefognak és együtt uralkodnak" elméleted mennyivel jobb?

Én is megtoldottam pár röhögős emojival.

Aztán az én válaszom alá, majdnem azonnal kommentelt is a drága Rob:

@RobClement: #Jontatrónra

Majd Shawn is becsatlakozott:

@shawnmendes: És akkor most mi is van Daeneryssel?

Ezt is megtoldva jó sok smileyval.

Erre a kis beszélgetésre jöttek a likeok és az olyan kommentek, hogy: Úristen Shawn! Vagy Te is nézed Shawn? Vagy a kedvencem: Kik ezek?

Eléggé megdöbbentett, hogy egy szimpla baráti kommentelgetésre ennyien felfigyeltek. Igazából meg is bántam kicsit, nincs szükségem az ilyen fajta figyelemre.

Úgy tűnt nem csak egy egy éjszakás és egy reggeles kaland voltunk nekik, ami megerősítette bennem azt, hogy ők nem azok a nagyképű, mindent szabad, csak egy alkalomra vagy jó típusúak. Ez azért megnyugtatott,  még ha nem is gondoltam, hogy a barátságunk tovább fog tartani pár hétnél.

*

Az egyetem csodálatos. Nagyon szeretem az egész közeget, és még előadásokra sem fáradtság bejárni. Nyilván van, amikor én is fáradt vagyok, vagy ideges, mert szerepelnem kell este, de általánosságban imádom. 

Éppen egy óráról tartottam hazafelé, mikor valaki megkocogtatta a vállam. Hátrafordultam és láttam, hogy egy kis termetű, szép arcú lány volt.

- Szia! Ne haragudj, hogy így megállítottalak, de lenne egy kérdésem, vagyis inkább kérésem - mosolygott rám reménnyel teli tekintettel.

- Szia! Hát persze, ha tudok, segítek.

Nem volt ínyemre, hogy emberek csak így megállítsák a másikat, de olyan aranyosnak nézett ki és olyan kedvesnek tűnt. Illetve kétlem, hogy el akarna rabolni, vagy meg akarna gyilkolni.

- Szóval, mi lenne az? - kérdeztem, látva, hogy nehezére esik megszólalni.

- Nos, lehet ez most kicsit furcsa lesz - kezdett bele szégyellősen, szemét lesütve - de én láttam, hogy instagrammon beszélgetésbe elegyedtél Shawn Mendessel... És... Szóval csak annyit szeretnék kérni, hogy esetleg nem tudnál kérni tőle mondjuk egy dedikált kép vagy ilyesmi...

Hát efelől fúj a szél...

- Hát figyelj, nem tudom, mi nem vagyunk olyan jóban. Csak egyszer találkoztunk, az az insta beszélgetés sem volt éppen...

- Kérlek szépen, ő a mindenem! - szakított félbe könyörgő tekintettel. - Ő segített nekem, amikor életem egyik legrosszabb időszakát éltem. Az In my blood tartott életben. Tudod... Nekem vannak betegségeim, akikkel nem könnyű együtt élni. Még nem volt alkalmam elmenni egy koncertjére sem, és sajnos nem találkoztam vele. Ő mentett meg, kérlek segíts!

Akkor megértettem. Megértettem mit is jelent Shawn az embereknek. Nagyon meghatott a lány monológja és tudtam, hogy nem hazudik. Tudom mit jelenet színészkedni, de ő tiszta, igaz szívből beszélt. Talán nem vagyunk annyira közel, de annyit legalább tehetek, hogy megkérdezem. És ha tényleg olyan, mint amilyennek a lány is hiszi, akkor kizárt, hogy nemet mondjon.

- Mi a neved? - sóhajtottam.

- Emma - felelte lelkesen.

- Figyelj, nem ígérek semmit! Tényleg nem tudom megígérni, hogy hozok valamit, de megpróbálom.

- Nagyon szépen köszönöm! - ugrott a nyakamba.

Szerencséje van, hogy szeretek ölelkezni. 

Lights on (S.M.)Where stories live. Discover now