53. Valami készül

391 14 3
                                    

 --- Elvégre én vagyok a felesége. ---

Késő délelőtt járhatott. A napsugarak beszűrődtek az ablakon. A konyhában ülve elmélkedtem valamin. Volt egy nagy étkezőasztalunk, amit akkor használtunk, ha vendégek jöttek, illetve volt egy kis kerek is, két székkel, ez volt a miénk. Legtöbbször ezen ettünk, ha csak ketten voltunk. Ennél a kis asztalnál ülve gépeltem valamit, miközben falatoztam a zabkásámból.

Hirtelen Shawn csörtetett be.

- Mondanom kell valamit, igazából...

- Nem érek rá – szakított félbe durván.

Feszült volt, láttam rajta. Azért reméltem, hogy fel tudom dobni azzal, amit készültem neki elmondani.

- Pedig elég fontos.

- Amennyiben nem öt percen belül fogja befolyásolni az életünket, várhat.

- Hát ez nem öt percen belül fog történni. Tulajdonképpen hónapok múlva fog csak megtörténni.

- Akkor várhat – csattant fel.

- Mi a gond?

Arra vártam, hogy majd megáll, kifújja magát, és normális ember módjára elmondja, hogy mi miatt van ilyen állapotban, mint ahogyan általában tette. Hát, erre várhattam, görcsösen folytatta a pakolászást.

- Semmi, csak be kell menjek megbeszélni egy-két dolgot Andrew-val – mondta, miközben a hűtőben kotorászott.

- Miért? Azt hittem már mindent megbeszéltetek, amit kellett.

- Mindig van valami, amiről lehet beszélni. Egyébként nem mindegy? – fújta ki idegesen a levegőt.

- Nem, hogyha ezt váltja ki belőled.

Tisztában voltam vele, hogy mindenkinek van rossz napja, és nem is nagyon lehet ilyenkor az adott személyeket hibáztatni a durva, vagy kissé nyers viselkedésükért, de mégis... Ez az alkalom messze túl különleges volt ahhoz, hogy így álljon hozzá.

- Tényleg nagyon fontos dolgot szeretnék mondani – folytattam.

- Én pedig kétlem, hogy olyan fontos lenne most.

- Tessék? – kértem ki magamnak.

Nem szeretem, ha így beszél velem, legyen bármilyen napja is. Ennyi év után ezzel ő is tökéletesen tisztában volt. Derekát beadva sóhajtott egy nagyot, és megpróbált egyenletesen lélegezni.

- Mi lesz pár hónap múlva, ami annyira fontos? – kérdezte erőltetetten, miközben nekem háttal állva készítette a reggelijét.

- Remélem egy kislány, mert még egy fiúval nem bírnék el.

Egy pillanatra lefagyott. Gondolom idő kellett neki, hogy összerakja magában a dolgot. Arra lettem figyelmes, hogy leteszi a kezében lévő kést, és felém fordult. Nem mondott semmit, csak alig hallhatóan ezt suttogta: „Te...?", miközben egyik ujját rám szögezte. Erre hevesen bólogatni kezdtem, mire még közelebb jött, de még mindig kicsit távolságtartóan, mintha nem akarta volna elhinni.

- Most teljesen komolyan mondod? – térdelt le elém.

- Teljesen.

Erre a mondatra aztán felragyogott a szeme, és hatalmas vigyor terült el az arcán. A kezemet először összekulcsolta a sajátjával, majd az izgatottságtól a szájához emelte és elkezdte csókolgatni.

- Nem hiszem el! Teljesen biztos vagy benne? Azonnal el kell mennünk az orvoshoz.

- Már voltam.

- Nélkülem? 

- Biztos akartam lenni, hogy valóban terhes vagyok, mielőtt elmondom neked. Egyébként nemsokára úgyis el kell mennünk megint egy vizsgálatra, úgyhogy ne aggódj, nem maradsz ki a buliból. 

- Már alig várom! - járkált izgatottan fel-alá.

Mint ahogyan arra számítottam, ezután már nem volt annyira fontos neki az a megbeszélés. Örültem, hogy végre ilyennek láthattam. Nem volt jó hangulatban az utóbbi időben. Ezen változtatnom kellett. Elvégre én vagyok a felesége. És most már a gyermekének az anyja is.

*

Zubin egy ideje már nem dolgozott teljes állásban Shawn mellett. Neki is megvan a saját élete, a gyerekei. Még mindig jó barátok, és segít, ahol tud, de már nem látjuk annyit. Ezt nem csak Shawn, hanem az egész csapat és én is nagyon bántam. 

Viszont, a fontos dolgokban még mindig benne volt. Például abban, hogy meglepjük a férjemet az évben rendezett legnagyobb koncertjén.

- Summer, biztos vagy ebben? Mármint ez tényleg fantasztikus, de már beszéltél vele, nem? Hogyha nemet mondott, akkor...

- Értem, oké? - pattantam fel a székemről. - Mindenki ezt mondja, és igazatok is van! De mi van akkor, ha igazából akarja?

- Elmondta neked, hogy nem akarja. Ő az egyetlen, aki pontosan tudja, hogy mi kell neki.

- És ha nem így van? Ismerem, mint a tenyeremet. Tudom, hogy mikor mire vágyik, és hogy mikor fél. Most fél. Annyira, hogy nem meri meglépni ezt. De akarja. Tudom, hogy így van. Elviszem a balhét, rendben van?






Sajnálom, hogy ez a rész kissé rövidkére, szinte vérszegényre sikerült :(
Azért remélem nem utáltátok teljesen... Hogyha nem, akkor kérlek szavazzatok, és kommenteljetek bátran!! 
❤️

Lights on (S.M.)Where stories live. Discover now