VL-13

1.8K 120 20
                                    

13: geçmişe mazi geleceğe niyazi

°°°
5. Bölümde Taeyang İle Hwiyoung'un Annesinin Özel Olarak Konuştuğu Kısım:

Taeyang odanın kapısını kapattıktan ne konuşmak istediğini bilmediği kadına döndü.

"Özür dilerim." Kadın bir anda dizlerinin üzerine çöktü. "Oğlumu güzelce yetiştiremediğim için özür dilerim."

Taeyang şaşkınca baktı karşısında diz çökmüş kadına. Ardından yerdeki kadını kaldırırken şefkatli bir şekilde konuştu. "Lütfen kendinizi suçlamayın."

"Bunu yapma." dedi Hwiyoung'un annesi azarlar gibi. "Sana yapılan kötülüğe karşı ses çıkar, yoksa insanlar iyi niyetinden faydalanır."

"Büyüğümü karşıma alıp çocuk gibi azarlamamı mı istiyorsunuz, hem de oğlunuzun yaptığı bir şey yüzünden?" Taeyang saygı ifadelerini kullanarak konuşmayı sürdürürken Hwiyoung'un annesi derin bir nefes aldı. "Sen böyle düşündükçe Hwiyoung seni daha çok kullanır. Hwiyoung'un seni kullanmaması için bir engel bulmamız lazım, böyle koruyucun olacak bir şey... Çirkef bir sevgili gibi..."Hwiyoung'un annesinin gözleri ışıldadı. "Hwiyoung bir sevgilin olduğunu düşünmeli ama bu sevgilin her daim yanında olup Hwiyoung'a çirkeflik yapabilmeli."

"Tek önemsediğim şey Hwiyoung'un hamileliğinin rahat geçmesi ve bebeğimi kucağıma alabilmek. Gereksiz oyunlara gerek yok. Hem... Zaten benimle böyle oyunlar oynayacak bir yakınım da yok..."

"Tek sorunun sevgili rolü kesecek birisinin olmaması yani. Peki bu kişiyi ben bulsam?" Hwiyoung'un annesinin dediklerine karşı alaycı bir şekilde güldü Taeyang. "Torununuzun babasına sevgili mi arayacaksınız cidden?"

"Bulsam, onunla sevgili rolü kesecek misin?" Taeyang gülmeye devam etti. Kahkahaları arasında da karşısındaki kadını onayladı. "Siz bunu yapacak birisini bulun, söz ben oyunu sürdürürüm."

°°°
Ertesi Gün:

Hwiyoung'un annesi mutfağı temizlerken sabahleyin Hwiyoung'a içirmeye çalıştığı ancak Hwiyoung'un içmemekte direttiği süt bardağını görünce tekrar sinirlendi. "Hah! Aptal bir kek diyecekmişiz. Bir ay geçmeden bebeğim diye zırlamaya başlayacağını bilmiyoruz sanki!" Bardaktaki sütü hırsla kendi içerken homurdanmaya devam ediyordu. "Ben de Inseong'u doğurmak istemiyordum gencim diye, sonra noldu? Yetmedim bir de bu nankörü doğurdum."

Kapı zilinin çalmasıyla elindeki süt bardağını tezgaha bırakıp kapıyı açmaya gitti. Karşısında daha önce görmediği birisini görünce kaşlarını çattı. "Sen de kimsin?"

Karşısındaki çocuk da şaşkınca bir elindeki kağıda bir de kendisine bakıyordu. "Burası Kim Joo Eun'un evi değil mi?"

Hwiyoung'un annesi derin bir nefes aldı. "Yine dolandırıcılığa başladı değil mi o şerefsiz? İnsaf ama! Çocuğu yaşındakini dolandıracak kadar düştü mü gerçekten?"

Karşısındaki çocuğun anlamsız bakışlarını görünce kısa bir açıklama yaptı. "O bahsettiğin kişi eski kocam. Evi terk edip gitti ama resmi kayıtlardaki ikametgahını değiştirmediği için dolandırdığı kişiler direkt buraya geliyor. Neyse... Ne kadar dolandırdı seni? Eğer fazla değilse ödeyebilirim. Genç çocuksun sonuçta, paraya ihtiyacın vardır."

"Beni dolandırmadı... Annemi dolandırmış, evli olmadığını söyleyerek. Sanırım, o benim babam."

°°°

"Şimdi bana bildiğin şeyleri kısaca anlat." Hwiyoung'un annesi, Youngbin'i evin içine almış ve merakla konuşmuştu.

"Kendimi bildim bileli babam yok hayatımda. Anneme sorduğumda bana 'Ben hamile olduğumu öğrendiğim gün babanı hamile bir kadın ile beraber gördüm. Sorun çıkarmamak için sadece izimi kaybettirdim o da aramadı zaten beni.' demişti. Babama dair bildiğim tek şey buydu. Hamile bir karısı varken eşini başka bir kadınla aldatmış olması... Anneme başka soru sormadım bu konu hakkında o yüzden hiçbir şey bilmiyorum diyebilirdim. Ta ki annem vefat edene kadar." Hwiyoung'un annesi, Youngbin'in gözlerinin sulandığını fark edince çocuğa birkaç peçete uzattı. "Annemin eşyalarını düzenlerken babamla olan fotoğraflarını, mektuplarını buldum. Aslında babamı aramayacaktım. Sonuçta kaç yaşıma kadar babasız büyüdüm, bu yaştan sonra hayatımda baba kavramının olması benim için bir anlam ifade etmezdi ama beş parasız kalınca en azından o adamın bana bakması gerektiğini düşündüm. En azından benim için bunu yapabilmeli. Ama zaten sizin çocuğunuza da babalık yapmamış..." Youngbin ayaklanırken Hwiyoung'un annesi onu durdurdu. "O adam burada olmadığına göre gidebilirsin diyemem sana. Bunu öğrenmemiş gibi yapamam. Sonuçta çocuklarımın kardeşisin." Hwiyoung'un annesi karşısındaki çocuğu koltuğa oturttu. "Ama bunu onlara hemen söyleyemem. Küçük oğlum hamile ve zaten hayatındaki birçok şey değişecek en azından bazı şeyleri sabit tutmak istiyorum onun için."

"Oğlunuz mu hamile?" Youngbin'in şaşkınca bakışları karşısında kıkırdadı Hwiyoung'un annesi. "Uzun hikaye, sonra anlatırım. Her neyse... Yine de torunumun amcası olarak ailemizin yakınında durman gerek. Seni aileye bir şekilde sokmam lazım ama nasıl?"

Hwiyoung'un annesinin gözleri kısa bir süre sonra ışıldadı. "Torunumun diğer babasının sevgilisi olarak gireceksin aileye. Bebek doğduktan sonra da sakince açıklarım bu durumu."

Youngbin iyice kaşlarını çatmıştı. "Yanlış anlamayın, tamamen doğru anladığımdan emin olmak için soruyorum. Şimdi... Küçük oğlunuz nasıl oldu bilmiyorum ama hamile. Siz de onun abisi olduğumu, onun hayatında bazı şeylerin değişmesini istemediğiniz için açıklamak istemiyorsunuz. Ama... Bu süreç içerisinde beni ailenin yakınında tutabilmek için de çocuğunuzun sevgilisinin sevgilisi olmamı mı istiyorsunuz? Cidden buna gerek var mı? Yemeğimin içine fare zehri katın olsun bitsin kolay yoldan ölürüm, hem oğlunuz da hapse girmemiş olur..."

Hwiyoung'un annesi gülümsedi. "Sanırım daha detaylı anlatmam gerekiyor."

Hwiyoung'un annesi önce Hwiyoung'un hamileliğini, sonra Taeyang ile Hwiyoung'un durumunu ondan sonra ise dün akşam Taeyang ile olan konuşmasını anlatmıştı. "Anlayacağın şu ki Youngbin... Taeyang'ı oğlumun şirretinden korumanı istiyorum. Hwiyoung doğurduktan sonra da açıklarım. Ama... Sakın Taeyang'ın bu durumdan haberi olmasın, olur mu? Yoksa hayatta kabul etmez."

°°°

Aslında muhtemelen bu haftanın sonunda yeni bölüm atacaktım ama biraz yanlış anlaşılmalar olmuş o yüzden kafanızdaki soru işaretlerini hemen gidereyim dedim.

Anlayacağınız Taeyang'ın hiçbir şeyden haberi yok, her şey Hwiyoung'un annesinin başının altından çıktı...

Bundan sonraki bölüm geç gelecek, haberiniz olsun...

V Love  |TaeHwi|Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt