Rondleiding

352 7 0
                                    

"Ja, ik mag gaan. Ik moet alleen rustig aan doen." legt Tommy uit. Mara knikt. "Daar zorg ik wel voor." antwoord ze. Tommy knikt, maar reageert niet. "Wat is er?" vraagt Mara dan. "Het.. Het voelt gewoon raar. Ik weet dat we vrienden horen te zijn, maar het voelt alsof ik je nog maar amper ken. Het is raar om dan bij je in te trekken." legt Tommy eerlijk uit. Mara knikt. "Snap ik, maar geloof me we zijn... We zijn ontzettend close." legt Mara uit. Tommy knikt. "Probeer het in ieder geval." zegt Mara dan. "Oké, is goed." antwoord Tommy. Waar zou hij anders heen moeten?

----------------------------------------------

"Nou, dit is het. Dit is mijn huis. Welkom." zegt Mara met een lach als ze Tommy haar huis binnen laat. "Mara, kan ik jou even spreken?" vraagt Hook, terwijl hij door loopt naar de woonkamer. Mara rolt met haar ogen. "Ik ben zo terug." zegt Mara dan tegen Tommy, voordat ze haar vader de woonkamer binnen volgt.

"Wat is er?" vraagt Mara als ze de woonkamer binnen loopt. "Ik zag een matras op de grond liggen in je kamer.." begint Hook voorzichtig. "Ja, waar moet hij anders, bij mij in bed?" vraagt Mara dan. "Ik bedoel gewoon.. Hij kent je amper is het dan niet.." "Ja, en wie zijn schuld is dat?" vraagt Mara vervolgens. Hook rolt met zijn ogen. "Ik bedoel gewoon te zeggen dat het misschien niet zo een prettig idee is." legt Hook uit. "Waar moet hij dan? Bij Henry?" vraagt Mara met een zucht. "Op straat." moppert Hook. "Pardon!?" roept Mara kwaad.

"Rustig maar, het was een grapje." zegt Hook snel. Dat ze dat gehoord had.. Hij dacht dat hij het mega zacht fluisterde.. Niet dus.. "Ha, ha." lacht Mara sarcastisch. "Mara kan toch bij Henry voor zolang?" stelt Emma dan voor, als ze met Henry binnen komt lopen. "Ik vroeg me al af waarom Pan op de gang stond te wachten.." valt Henry dan op. "Ssst!" sist Mara snel. "Wat?" vraagt Henry. "Hij weet niet meer wie hij is. Dankzij mijn vader, is hij vervloekt. Hij denkt dat zijn naam Tommy is. Hij weet niets van magie af." legt Mara uit.

"Hoe ga je hem dan uitleggen dat hij in een stad woont vol met magie?" vraagt Henry. "Dat komt wel goed. Ik laat het hem nog wel zien, maar hij moet eerst wennen aan deze situatie. Dan komt de rest." vindt Mara. Emma knikt. "Verstandig." antwoord ze. "Dus, jij slaapt bij Henry?" vraagt Hook vervolgens. Mara rolt met haar ogen. "Ik vind het niet erg hoor. Dan verplaatsen we het matras naar mijn kamer." antwoord Henry. Mara knikt. "Prima." antwoord ze. "Dan kan.. Tommy.. wel in mijn kamer blijven." zegt ze, voordat ze de woonkamer weer uitloopt.

"Sorry hoor.. Het duurde wat langer dan ik dacht." zegt Mara als ze weer bij Tommy aan komt. "Oh, dat is geen probleem hoor." antwoord Tommy. Mara knikt met een kleine lach. Hij is zo anders dan Pan.. "Wil je anders een rondleiding hebben?" vraagt Mara vervolgens. Tommy knikt. "Ja graag. Ik zal hier vast vaker geweest zijn, maar ik kan het me echt niet herinneren." legt Tommy uit. "Dat is niet erg. Zo groot is het niet, dus je zal er snel weer achter komen waar alles is." antwoord Mara met een lach. Tommy knikt lachend.

"Nou, dit is de woonkamer. Mijn vader heb je al gezien, dat is Emma, mijn stiefmoeder en Henry, haar zoon." legt Mara uit. "Welkom Tommy." zegt Emma. "Hallo mevrouw." antwoord Tommy. "Zeg maar gewoon Emma." antwoord Emma. "Ja, natuurlijk." antwoord Tommy snel. "Dus, wat zijn jouw intenties met mijn dochter?" vraagt Hook, terwijl hij dichter naar Tommy toe gaat lopen. "Pap." waarschuwt Mara.

"Ik euh.. Ik weet niet. We zijn vrienden, volgens mij.. dat is alles." zegt Tommy een beetje nerveus. "Prima." antwoord Hook. "Sorry meneer." zegt Tommy snel. "Waarom zeg je sorry?" vraagt Mara. "Meneer, dat klinkt goed." zegt Hook met een grijns tegen Emma. "Ik had het gevoel dat ik me excuses aan moest bieden. Geen idee waarom eigenlijk." antwoord Tommy. "Je hoeft je echt geen zorgen te maken om mijn vader en je hoeft hem ook geen meneer te noemen." legt Mara uit. "Hoe dan?" vraagt Tommy. "Hook." antwoord Hook, maar dan worden zijn ogen groot. Dat was hij even vergeten..

"Hook?" vraagt Tommy verbaasd. "Ja, hij.. Dat is zijn bijnaam." zegt Mara snel. "Ja, als kind is hij zijn hand verloren en wou hij er graag een haak voor, vandaar de bijnaam Hook." verzint Henry snel. "Ah, dat verklaart de haak. Maar waar..." "Zal ik je de rest van het huis laten zien?" vraagt Mara snel. Tommy knikt. "Ja, is goed." antwoord hij. Hij is alweer vergeten wat hij wou vragen.

"Nou, nu het laatste van de tour, mijn kamer." zegt Mara ongeveer 10 minuten later. "Oftewel, jouw kamer." zegt Mara dan nog. "Geen zorgen. Dat matras verplaatsen we naar Henry zijn kamer en dan slaap ik bij hem voor zo lang. Dan heb jij gewoon je eigen plek." legt Mara uit. Tommy knikt. "Dat is goed. Maar ik vind het wel lullig dat jij je kamer moet opgeven voor mij.." vindt Tommy. "Dat is geen probleem, echt niet. Ik doe het met.. liefde." antwoord Mara. Tommy knikt. "Dank je wel. Echt lief." antwoord hij.

I Am His, His Lost Girl -- Peter Pan (Compleet) Where stories live. Discover now