De Oplossing

303 6 13
                                    

"Ware liefde." zegt Regina zacht. "Daar doe je alles voor." Mara knikt en loopt vervolgens de deur uit, eindelijk op weg naar Rumple. "Mam, waar is Mara?" vraagt Henry, als hij wat later weer terug de woonkamer in komt. "Oh, ze heeft nog een afspraak." antwoord Regina. Henry knikt. Voor hem best. Dan zit hij tenminste niet meer tussen dat gezeur. Begrijp hem niet verkeerd, hij snapt Mara echt wel... Het is alleen dat al die ruzies hem teveel worden. Hij heeft er gewoon geen zin meer in. Hij vond dat hele idee om Pan te betoveren ook nooit goed, maar ja.. wie luistert er dan ook naar hem?

-------------------------------------

Mara loopt de winkel van Rumple binnen. Haastig loopt ze door tot aan de tafel. "Ah, Mara. Waar kan ik je mee helpen?" vraagt Rumple. "Ik wil dat je de betovering verbreekt." zegt Mara. Rumple begint te lachen. "En waarom denk jij precies dat ik dat zal doen?" vraagt hij vervolgens. Mara rolt met haar ogen. "Omdat een lief meisje het vraagt." zegt ze sarcastisch. "Nee." antwoord Rumple simpel. Mara zucht. Ze had ook niet verwacht dat dit makkelijk zou gaan.. Toch wilt ze alles proberen wat mogelijk is.

"Je houdt toch zo van deals? Wat wil je dat ik doe? Huh? Ik doe alles om Peter terug te krijgen!" roept Mara luidt. "Wat wil je, hé!? Moet ik iets stelen!? Moet ik iets afstaan!? ZEG HET DAN!" roept Mara ongeduldig. "Er is niets dat jij me zou kunnen bieden." zegt Rumple. Mara slaat kwaad op de tafel. "Zeg me wat ik moet doen om Pan terug te krijgen!" roept ze luidt. Rumple geeft haar een grijns en loopt vervolgens weg, naar de achterkant van zijn winkel.

Mara laat het er niet bij zitten. Verboden voor buitenstaanders om daar te komen of niet, het kan haar niets meer schelen. Ze loopt achter Rumple aan. "Help me!" roept ze. "Jij weet echt niet van ophouden, hé?" vraagt Rumple. Dan zucht hij diep. "Weet je wat.." begint hij. "Ik kan het niet verdragen om zijn kop hier elke dag te zien. Of hij nu wel of niet dezelfde persoon is, het is walgelijk." zegt Rumple. "En er is 1 manier om hem terug te krijgen, zonder een heel gedoe." zegt Rumple. "Hoe!?"

"Je zal wel bij mij in het krijt moeten staan. Dat houdt in als ik je ooit nodig heb, dat je me moet helpen." zegt Rumple. Mara zucht. "Prima. Hoe kan ik Peter helpen!?" roept Mara luidt. "Hiermee." zegt hij, terwijl hij ergens uit de muur, vanachter een schilderij, een klein rolletje perkament pakt. "Het is erg simpel. Maak een snee in jou vinger, maak een snee in zijn vinger, verbind elkaars bloed en zeg deze tekst." legt Rumple uit, terwijl hij Mara het stukje perkament geeft.

"Om dit te kunnen doen, moet je toch magie kunnen?" vraagt Mara. "Maar dat kan jij toch." zegt Rumple. "Ja, maar ik ben nog lang niet.. wacht eens, hoe weet jij dat?" Rumple begint weer te lachen. "Hé, ik vroeg je wat?" herhaalt Mara. "Wil je het perkament hebben of niet?" vraagt Rumple. Mara kijkt naar het rolletje perkament in haar handen. "Ja." zegt ze, terwijl ze het gauw in haar zak steekt. "Ga dan weg." zegt Rumple verveeld. Hij heeft alweer genoeg van haar. "Oh, en als het je gelukt is.. Ga dan weg en kom nooit meer terug." Mara knikt. "Met alle genoegen." antwoord ze.

Mara loopt gauw weer naar buiten en zo snel mogelijk naar haar huis. Het is tijd om Pan terug te halen. Ze wacht geen moment langer. Ze heeft eindelijk de oplossing. Ze kan eindelijk naar huis toe. Mara rent door de straten, totdat ze voor haar eigen deur staat. Ze pakt haar sleutel uit haar zak en opent de deur. Gauw rent ze de trap op, naar haar kamer. Zodra ze de deur open maakt, staat ze plots stijf stil van spanning.

"Wat is dit?" vraagt Tommy. Hij heeft het kleine bruine boekje van Mara in zijn handen. "Mara, wat is dit?" vraagt hij nogmaals. "Wat zijn dit voor rare verhalen?" vraagt hij. Mara staat stokstijf stil. Ze weet niet wat ze moet zeggen. "Waarom schrijf jij dat ik helemaal niet Tommy heet, maar Peter?" Tommy kijkt Mara verward aan. "Mara, wat is dit!?" roept Tommy, steeds luider. "Ik kan het uitleggen." zegt Mara vervolgens. "Oh ja?" vraagt Tommy. "Dan kun je maar beter gauw beginnen."

I Am His, His Lost Girl -- Peter Pan (Compleet) Donde viven las historias. Descúbrelo ahora