Laat Me Je Helpen

284 7 0
                                    

"Wat is dit?" vraagt Tommy. Hij heeft het kleine bruine boekje van Mara in zijn handen. "Mara, wat is dit?" vraagt hij nogmaals. "Wat zijn dit voor rare verhalen?" vraagt hij. Mara staat stokstijf stil. Ze weet niet wat ze moet zeggen. "Waarom schrijf jij dat ik helemaal niet Tommy heet, maar Peter?" Tommy kijkt Mara verward aan. "Mara, wat is dit!?" roept Tommy, steeds luider. "Ik kan het uitleggen." zegt Mara vervolgens. "Oh ja?" vraagt Tommy. "Dan kun je maar beter gauw beginnen."

-----------------------------------

"Ik kan je de waarheid vertellen, maar het is beter als ik het laat zien." begint Mara, terwijl ze haar slaapkamerdeur achter zich dicht doet. "Hoezo laten zien?" vraagt Tommy. "Ik heb alleen jouw en mijn bloed nodig. Zie het gewoon als een soort verbintenis tussen ons." probeert Mara uit te leggen, terwijl ze Tommy zijn hand vast pakt. "Ho! Echt niet!" roept hij luidt.

"Tommy, alsjeblieft." smeekt Mara. Tommy schudt zijn hoofd. "Nee, begin eerst maar eens met het vertellen van de waarheid. Daarna zien we wel weer verder. Ik wil gewoon weten wat er voor mijn ongeluk gebeurt was." zegt Tommy. Hij voelt zich zo raar. Is zijn hele leven een leugen? Hoort hij een heel ander leven te lijden? Hij kan het haast niet geloven.

"Goed, laten we dan beginnen bij het feit dat jouw ongeluk.. geen ongeluk was." zegt Mara. "Wat? Iemand heeft mij expres pijn willen doen?" vraagt Tommy. Het lijkt wel alsof dat hem pijn doet. Aan Peter had Mara dit hele verhaal zo kunnen vertellen. Hij kan alles aan. Bij Tommy is het anders. Ze is gewoon bang om hem pijn te doen met de waarheid. "Het is een lang verhaal, maar laten we beginnen bij Neverland." zegt Mara. "Wat is Neverland?" vraagt Tommy verward.

Mara legt Tommy het hele verhaal uit. Ze verteld hoe hij zijn leven leidt. Ze verteld hoe hij haar hart gestolen heeft. Hoe zij heeft gekozen om bij hem in Neverland te wonen, waar de tijd stil staat. Een plek waar je nooit volwassen zou worden. Ze verteld over hun maandelijkse bezoekjes aan StoryBrooke, zodat Mara haar familie kon opzoeken. Ze verteld over de betovering en hoe Tommy vervolgens wakker is geworden in het ziekenhuisbed. De rest.. dat volgt vanzelfsprekend.

"Dus jij zegt dat ik een karakter ben uit een sprookjesboek, maar dan de slechte versie?" vraagt Tommy verbaasd. Mara haalt haar schouders op. "Als je het zo zegt klinkt het wel erg ongeloof waardig." antwoord Mara. "Geloof me, dat is het ook." antwoord Tommy. Dan staat Tommy op. Hij heeft genoeg van dit gedoe. Wat een onzin allemaal. "Tommy, wacht!" roept Mara, terwijl zij ook gauw opstaat. "Ik kan het bewijzen." zegt ze snel. "Ja, met onze bloed, bekijk het maar." antwoord Tommy. "Nee, met iets anders. Iets dat jij mij geleerd heb." legt Mara uit. Tommy kijkt haar verward aan.

"In een wereld als de onze heb je niet alleen last van al die verschillende karakters uit sprookjes.." begint Mara. "Maar ook van magie. Het zit hier boordevol met magie." legt Mara uit. "Ik begin me langzamerhand af te vragen of ik je niet naar een gekkenhuis moet sturen." zegt Tommy. Hij is helemaal klaar met deze onzin. "Ik kan het bewijzen!" roept Mara. Tommy schudt teleurstellend zijn hoofd. "Hier, kijk dan!" roept Mara.

Mara pakt een stuk papier en houdt deze voor haar in haar hand. Met haar andere hand, houdt ze het papier tussen twee vingers, haar wijsvinger en haar duim. Erg dicht tegen elkaar aan, maar net zo dat ze het papier nog net niet aanraken. Ze concentreert zich op het papier. "Waar kijk ik naar?" vraagt Tommy. "Soms duurt het even." antwoord Mara, terwijl ze haar ogen op het papier houdt. Niet veel later vliegt het stuk papier in brand. "WOW!" roepen zowel Mara als Tommy. Tommy opent gauw het raam, zodat Mara het papier uit het raam kan gooien voordat het vuur haar hand verbrand.

"Geloof je me nu?" vraagt Mara vervolgens. Tommy is stil. Hij weet niet wat hij moet zeggen. Hij probeert een verklaring te vinden voor het hoe het papier plots in brand stak, maar het lukt hem gewoon niet. "Heb ik je dat geleerd?" vraagt hij vervolgens. Mara knikt. Ze loopt langzaam naar hem toe en pakt zijn beide handen vast. "Dat heb jij mij geleerd." antwoord ze. Tommy zucht diep. "Laat me je helpen. Laat me de spreuk zeggen om dit alles ongedaan te maken." zegt Mara. "Ik weet het niet.." zegt Tommy. "Kom op. Wat heb je te verliezen? Als het werkt ben je jezelf weer en zo niet dan blijft dit leven bestaan zoals jij het kent." legt Mara uit. Tommy knikt.

I Am His, His Lost Girl -- Peter Pan (Compleet) Where stories live. Discover now