5★Bukottak bolygója ☆

407 56 7
                                    

Peter Quill/ Űrlord szemszög

- Tüntesd el innen Quillt, Kraglin ! – Yondu úgy mutat felém, mintha egy fertőző vírus lennék. Ajkain akkor tükröződik ilyen undorító kifejezés, mikor egy olyan személytől kell lopnia akit tényleg szívből gyűlöl. Hangja akár egy diktátoré, aki nem ismer megbocsájtást. Tudtam, hogy soha nem voltam számára különleges, de mégis törődött velem, és ha bajban voltam talán még segített is rajtam. Az Istenit, fiaként tekintett rám! Most pedig már ott tart, hogy látni sem akar. Hála annak, hogy megmentettem a galaxist. A galaxist, ahol hősként tisztelnek, míg a fosztogató családom ellenem szegült, mondván, hogy elárultam Őket.

Kraglin jó srác, így nem lepődöm meg rajta, hogy gondolkodás nélkül teljesíti Yondu parancsát. Hiszen a Kapitánynak a hajón senki nem mer ellent mondani. Megakarja fogni a könyököm, hogy tudjon kitessékelni a fedélzetről. – Hozzám ne merj érni, Kraglin! – sziszegem mérgesen, majd erősen lököm egyet a könyökömen, hogy tudjam elhessegetni magamtól a kezét. Engem innen erőszakkal biztos, hogy nem fognak elküldeni. Ez volt az otthonom, jogom van itt lenni, még akkor is ha a hajó többsége úgy gondolja, hogy áruló vagyok. Én csak a galaxist mentettem meg, amiben a Fosztogatók is élnek! Senkinek nem esik le? Ha Ronan megszerezte volna a végtelen követ, akkor mostanra már az Eclector sem létezne. Azért egy köszönömöt elfogadtam volna Tőlük is, ha hálát nem is kapok. – Kitalálok egyedül is, ugyanis mikor elraboltatok, akkor valahogy nem akartatok szabadulni tőlem, így úgy ismerem ezt a hajót mint a tenyeremet. – dzsekimet megigazítom és emelt fejjem indulok meg a folyosón, aminek végén a legénység hajójai pihennek, így beleértve a Milánót is. Ezt ha tudom tuti, hogy nem jöttem volna ide. Nem elég, hogy egy ismeretlen nőszemély lefejel ok nélkül, de még a volt családom is megint úgy néz rám mint régen, amikor megakartak enni. Mindig is tudtam, hogy ezt a megevés dolgot csak azért mondták, hogy félelembe tartsanak, de még a mai napig mindig bennem van az a tudat, hogy képesek lennének megtenni.

- Nem engedem, hogy egyedül mászkálj a hajómon, Quill – bezzeg akkor mikor engem küldött lopni, jó voltam Yondunak. Nem zavarta, hogy a hajóján mászkáltam észrevétlenül. Most meg úgy csinál mintha valami újat tudna mutatni nekem. Ugyan már! – A végén még találsz valami kivetnivalót rajtunk, és rögtön mész feljelenteni minket a Nova Hadtestnek. – hangja lekezelően cseng, és élvezi, hogy árulással vádolhat, holott tudja, hogy soha nem tennék ilyet, mert akkor velük együtt én is börtönbe kerülnék. Ezért nem is foglalkozom vele. Reménytelenül megcsóválom a fejem a naivitása miatt.

Lépteim visszhangoznak a kihalt folyosón, így hallom, hogy Kraglin azért mégis a nyomomban van, úgy ahogy a legénység többsége is árgus szemekkel figyel a rejtekhelyükről. Mintha egy baktérium lennék, akit minél előbb kikell irtani. Ahogy megérkezem az űrhajókhoz, tekintem rögtön megakad a Milánón, ami messze magaslóan kitűnik a többi hajó közül. És ez még mindig büszkeséggel tölt el. A kék – narancságra festék, csak úgy ragyog rajta, akár még az éjszaka kellős közepén is. Tökéletes összhangban vagyunk már tíz éves korom óta. Mintha értené a gondolataimat, ugyanis sokszor mikor vezetem, olyan érzés fog el, hogy nem is kell úticélt megadnom mivel tudja, hogy mit szeretnék, és oda visz el. Az az érzésem, hogy jelenleg a hajóm az egyetlen családtagom, aki még nem hagyott cserben.

- Mit fogtok csinálni a lánnyal? – a Milánó hátuljához sétálok, ahol egy apró létra található aminek segítségével betudok szállni a hajóhoz. Kraglin már nem követ, csak tisztes távolságból figyel, de válaszolni valahogy nem akar a kérdésemre. Mondjuk nem mintha nagyon érdekelne a csaj sorsa, miután úgy elintézett a többiek előtt. Pusztán csak kíváncsi vagyok, hogy kinek kell a galaxisban egy földi, mikor köztudott tény, hogy errefelé mindenki gyűlöli őket. Az biztos, hogy ezt a kis kirándulást nem fogja épp bőrrel megúszni, és soha senkinek nem mesélhet majd arról, hogy Ő járt a világűrben. Elég csak ránézni Yondura, miközben Őt nézi – pénzt lát benne, és nem is keveset.

Awesome Mix | Peter Quill / Star  - Lord ff [BEFEJEZETT]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt