12★ Űrhajó ☆

294 40 10
                                    

A hajó belsejében csak úgy visszhangzanak a lépteim. Pár lépést sem tettem meg, máris elfogta az orrom valami orrfacsaró bűz. Orrom összehúzom, és undorodva vezetem végig a pillantásomat, a hajó gyomrában, amiben olyan mocskosság van, mint az árvaházban a kisgyerekek szobáiban. Szanaszét hevert ruhák, ételmaradványok, újságok, könyvek, alsónadrágok, zoknik, és egy csomó olyan tárgy amiről ha a fejemhez tartanának egy pisztolyt, akkor sem tudnám megmondani, hogy mi az. De az a szag! Mintha Peter Quill magába engedett volna. Várjunk csak, lehetséges volna, hogy ez a hajó az övé? A szagból kiindulva nagy rá a lehetőség. Reménytelen eset ez a fickó. Mintha élvezé, hogy bűz veszi őt körbe. És akkor még mertem panaszkodni a Fosztogató hajóra. Az ezerszer otthonosabb volt, mint ez.

Kezemmel elkezdek az orrom előtt legyezni, hogy egy kis friss levegőhöz tudjak jutni. Egy papíron majdnem elcsúszok, de sikeresen megkapaszkodok egy hosszú asztalon. Hányinger kerülget ahogy az asztalra terített dolgokat nézem. Mintha kibeleztek volna rajta egy lényt. Hogy képes valaki ilyen rendetlenségben élni? Igen élni, mert ezt rögtön leszűrtem amint beléptem. Az űrlények, nagy valószínűséggel az űrhajójukban élnek, ami ha engem kérdeztek eléggé szomorú. Mi van akkor ha valami történik a hajójukkal, és az összes cuccok odavész? Hajléktalanok lesznek, egészen addig míg nem tudnak maguknak venni egy új űrhajót.

Kis ablak előtt elhaladva teríti be a környéket egy hangos robbanás, majd összekell húznom a szemeimet az erős fény miatt. A hajó is beleremeg a durranásba, mire közelebb csúszok az ablakhoz, amiből tökéletes rálátást nyerek Indáék lángokban álló házára. A tüzet valószínűleg Quill fegyvere okozhatta, ami még mindig lángot okád ki magából. Mégis miféle fegyvere van, ennek a hülye gyereknek? Komolyan mondom, hogy közveszélyes!

Mikor elakarok fordulni az ablakból, akkor látom meg a mancsát vesztett rókát, aki őrült módjára vette rá magát Quillre. Megijedek, és eldöntöm magamba, hogy ideje indulnom. Kettőjük közül valaki biztos, hogy meghal. Remélem Quill lesz az, ugyanis ez az egész az Ő hibája meg a walkmané. A walkman, amit még mindig magamhoz szorítok, ugyanis úgy érzem ha most elengedném, akkor megint elvenné tőlem valaki, és kár volt az egész mentőakció.

A hajó elejébe sétálok, ahol három kényelmesnek tűnő, játékszékhez hasonlító ülés foglal helyet. A székek pontosan úgy néznek ki, mint azok amiken a gamereknek nevezett videósok ülnek, miközben videójátékoznak, ezek csak annyival különböznek tőlük, hogy két vastag kék biztonsági övhöz hasonlító dolog, van még pluszba rajta. Abba a székbe ülök bele, ami a legközelebb van a vezérlőpulthoz.

Amint leteszem a seggem az ülésbe, a vezérlőpult mintha magától életre kelt volna, ugyanis felvillan az összes gomb, és képernyő amiken különféle írások vannak. Végig nézek a gombokon, és fájni kezd a fejem. Arra számítottam, hogy egy űrhajó úgy működik mint egy autó – vagyis van egy kormány, sebességváltó, meg három pedál. Itt azonban ilyen nem volt, pedig még le is hajoltam direkt, hogy megnézzem. Nem, itt volt egy karhoz hasonlító pálca, amin apró nyilak voltak. Körülötte különféle színű gombokkal, amiket meg sem merek nyomni. És egy fogantyú, amit csak előre és hátra lehetett nyomni.

- Kérem, adja meg a koordinátáit! – egy robothoz hasonlító női hang zengi be az egész pilótafülkét, amitől én természetesen megijedek, így megugrok az ülésben, aminek következtében véletlenül a kezemmel megbököm az ülésem előtt pihenő kart, amitől a hajó motorja beindul. Mintha egy földrengés kellős közelébe csöppentem volna, úgy érzem magam. Mindenem rázkódik.

- Nehogy fel merj szállni Indigo! – Quill hangja mint egy menydörgés úgy járja át az egész hajót. Az ablakhoz rohanok, és látom, hogy még mindig a rókával harcol, de egyre közelebb ér a hajóhoz. Mégis, hogy hallom én a hangját a hajóban, mikor még csak itt sincs mellettem?

Awesome Mix | Peter Quill / Star  - Lord ff [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now