28★Átverve☆

200 28 3
                                    

- Húzzunk el innen, de nagyon gyorsan! – Quill szó szerint beleugrik a pilótaszékébe, majd ujjaival hevesen bepötyögi az új koordinátát. Gőzöm sincs, hogy hova akar menni, de azt biztos, hogy nagyon messze elakarom kerülni ezt a bolygót. Ide biztos, hogy nem jönnék vakációzni, de még csak nászútra sem.

A Milánó percek múlva már a levegőt szedi, de én nem tudom nyugodtan kifújni magam. Áspis Száj túl könnyen megadta magát. Nem nagyon akarom elhinni, hogy egy olyan nagy erővel rendelkező lény mint Ő, egy kőtől úgy kitudna dőlni. Nem, valami más van a dologban, csak még arra nem jöttem rá, hogy mi. És ha fogadhatnék, akkor szerintem köze van a kőhöz is. Annyiszor lett volna esélye megszerezni a lábamon pihenő karkötőt, de még csak hozzám sem ért. Sőt a tekintete mintha azt próbálta sugallani felém, hogy majd én önként elviszem, ahhoz a bizonyos Thanoshoz. Miért tennék ilyet, önszántamból? Nem lett volna nehéz dolga velem. Jó lehet, hogy megpróbáltam volna először harcolni vele, de utána úgyis én lettem volna az aki feladja, mivel mellette gyenge vagyok. Vagy ha sikerült is volna fölé magasodnom, akkor is egyszerűen megölhetett volna, és nyugodtan megtudta volna szerezni a lábamon helyet foglaló követ. Még csak azon sem kellett volna aggódnia, hogy valakinek mély űrt hagy majd az elvesztésem. De eszébe sem volt megölni! Na nem mintha kívánnám a halált, pláne a zuhanás után, de úgy gondolom, hogy a kőért talán meghaltam volna. És nem azért mert a világot akarom megmenteni, hanem azért mert az anyámtól kaptam.

- És mi lesz a hatalom kövével? – csúszik ki a számon a kérdés, és gondolkodni kezdek. Utoljára Peter kezében láttam a gömböt amiben a kő lapult, majd ezt követően mintha Mordálynak adta volna, aki mikor kitört a csata elrohant. Ha most valaki azt mondja nekem, hogy feleslegesen mentünk a Moragra, és nem is szereztük meg azt a vacak követ, akkor kiborulok. Már rám férne ezek után a történések után. – Hova lett? – nézek felváltva a két egyénre, de végül csak Mordályon áll meg a tekintetem, ugyan úgy ahogy Quillé is. Sejthettem volna, hogy megint a mosómedve a ludas.

- Miért izgat ez téged? – Mordály úgy tesz mintha kicsit sem foglalkozna a kérdésemmel, helyette az ölében pihenő gépfegyverének a csövét tisztogassa. A tisztogatás annyiból áll, hogy ráköp, és egy koszos rongy segítségével széttörli a saját nyálát az alumíniumon. Még gyönyörködik is magában, amikor az alumíniumon feltűnik a saját képmása.

- Talán azért mert majdnem meghaltunk miatta?! – emelem feljebb a hangom egy oktávval, hogy emlékezzen vissza az elmúlt óra történéseire. Hát persze, Ő nem emlékszik hiszen otthagyott minket. Ha ottmaradt volna akkor könnyebben megtudtuk volna akadályozni azt, hogy Áspis Száj manipulálni tudjon Peter testével, és nekem nem kellett volna megérintenem senkit, most pedig nem kellene azon stresszelnem, hogy Mordály meglátott valami olyat, amit én nem szeretnék ha tudna. – Nálad volt utoljára a kő. – vádolom meg.

- Aha – nem akar velem beszélni, erre rájövök magamtól is. Sőt idegesíti, hogy pont én vonom kérdőre, amikor semmi közünk nincs egymáshoz.

- Remélem nem azt akarod mondani, hogy elveszíttetetted, vagy oda adtad az egyik szörnynek, csak azért, hogy mentsd a bőröd. – kezd úrrá lenni rajtam a pánik, és erre már Quill is gyanakodva néz a mosómedvére, pedig egészen idáig lesem tojta a veszekedésünket, ugyanis a hologramos képernyőt tanulmányozta.

- A Te földi kofferodat is mentettem, de egyértelműen nem tudod ezt értékelni! – olyan hamar lesz ideges, és olyan gyorsan tartja felém a gépfegyverét, hogy automatikusan kicsúszik egy halk sikolyféleség a torkomon, és védekezésképpen magam elé teszem a kezem.

- Hé, nyugi! – teszi a kezét Quill közém és Mordály közé, de amikor a mosómedve félé kap, gyorsan visszahúzza és inkább újból a vezérlőkart szorítja meg. – Tudod jól Mordály, hogy a hajómon nincs robbantgatás. – ezt úgy mondja mintha már lett volna rá példa, hogy a mosómedve elkezdett lövöldözni a Milánón. Ha ez tényleg megtörtént valamikor, akkor Quill miért engedi még mindig fel a hajóra Mordályt? És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy mert egy csapatban vannak. Ha egy csapatban vannak, akkor is lehet őrült, és bánthatja a többi társát.

Awesome Mix | Peter Quill / Star  - Lord ff [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now