13

3.7K 122 17
                                    

Een jongen die ooit is ontsnapt uit de west-schuur, nadat Bryce hem bijna had vermoord.

"Alpha Whiteblood" begroet Eregan me en knikt kort naar Jace en Clint. Zij houden hun gezicht echter strak naar de andere Bèta en Gamma gericht en kunnen geen begroeting afstaan.

"Nu geen onzin, zeg maar wat je wilt" zeg ik duidelijk.

"Een van mijn mannen heeft vernomen dat er een witte wolvin in jouw west-schuur zit" begint Eregan met een lichte grijns op zijn gezicht.

In mijn gezicht vormt enkele verbazing. Hugo had niet gezegd dat het een witte wolf was. Als hij dat had gezegd was ik meteen gekomen, nu is Eregan zeker weer boos. We hebben een paar jaar geleden een verdrag gesloten; alle witte wolven zouden naar Eregan gaan, alle zwarte wolven naar mij. De rest van de Rogue's zouden mijn wolven vermoorden. Ook is er een afspraak dat als het verdrag gebroken word, de 'vrede' weer verbroken word.

"Dat is juist, maar die is nu van ons. Jammer. Volgende keer beter" vertel ik hem met een knipoog. Eregan's bèta transformeert terwijl hij op me af sprint. Het kost me enkel een seconde om te ook te veranderen en zijn bèta naar de grond te werken.

Ik grom luid naar Eregan, zijn ogen lichten blauw op.
"Alpha, je moet rustig blijven. Verander gewoon terug en we lossen het op met die klootzak" mindlinkt Jace me waarna ik met tegenzin terug verander. Ik weet dat hij gelijk heeft, ookal wil ik het niet toegeven.

Een raar gevoel in me zegt dat ik die Rogue niet moet laten gaan. Ik weet echter wel dat het beter is om dat te doen. Wanneer ik weer terug getransformeerd ben staan Eregan's hulpjes me woest aan te staren. Enkele grommen verlaten hun mond.

"Dus Alpha Whiteblood, wanneer lever je haar af" vraagt Eregan's bèta.

Is hij serieus? Ik heb zojuist nog gezegd dat die van mij is, wat een dombo zeg. Ik kijk hem met een meen-je-die gezicht aan.

"Nooit" maak ik ze duidelijk.

De bèta wilt weer wat zeggen, maar deinst geschrokken achteruit doordat ik luid naar hem grom. Ik hoor Clint achter me erdoor lachen.

"Je weet wat er gebeurt als je het verdrag breekt hè" vraagt Eregan, met een grote geniepige grijns op zijn gezicht. Hij haalt een hand door zijn witte haar en klakt met zijn tong.

"Het lijkt me niet handig aan jouw kant om nu oorlog te voeren" zeg ik met een stalen gezicht.

Je zou kunnen zien dat zijn irritatie en woede stijgen. Zijn Gamma zet een stap richting ons toe. Hij word echter meteen tegengehouden door Eregan, die zijn hand zowat tegen zijn borst slaat.

"Voor nu zien die ene Rogue door de vingers" zegt Eregan, met zijn wijsvinger doelend op Jace, Clint en mij. Een lachje verlaat mijn mond.

Ik wil me al bijna weer omdraaien om  terug te keren naar mijn pack, maar word tegen gehouden door Eregan's ijzige stem.

"Mates zullen elkaar voortaan moeten vinden voor hun 18e. Zo niet; dan word je vermoord"

"Uhu, wil je zo ook nog de hunger games gaan spelen" vraag ik sarcastisch. Zijn bèta stelt mijn opmerking niet erg op prijs en schiet me daardoor weer bijna in de haren.

Is die gast gek geworden?! Je mate vinden voor je 18e en anders moord? Het voorkomt wel het probleem van veel opstanden, maar dit is niet de oplossing. Dat vind ik zelfs niet.
Als die gek dat zou doen word mijn halve pack zo vermoord als ik niet uitkijk.

Ik leid mijn pack met stalen hand. Mijn pack word gedreven door overwinning, strijdlust en macht. Liefde is een bijzaak en mates zijn onzin. Er zitten slechts vijftig
mate-koppels in mijn pack, die voornamelijk wat ouder zijn aangezien zij wel het nut en belang van mates inzien, met een totaal van rond de 1500.
Dat is het grote verschil tussen de Eregon en Whiteblood pack; zijn pack leeft voort uit liefde, de mijne juist uit strijdlust...

"Soort van" zucht hij schouderophalend terwijl hij nogmaals een hand door zijn haar haalt. Een luide zucht verlaat mijn mond, hij is echt gek geworden.

"Jij wilt leden van je eigen pack op een grondgebied zetten en elkaar laten vermoorden" zeg ik stem verheffend terwijl ik mijn woede voel stijgen.

Bèta en Gamma van wit-haar beginnen te lachen. Ik grom luidkeels, als teken dat ze moeten stoppen.

"Ik zei 'soort van' ter verduidelijking. Whiteblood" klinkt Eregan's stem.

"Het is als hulpmiddel, wanneer je op je 18e verjaardag je mate nog niet hebt gevonden moet je naar een stuk grondgebied waar je velen andere tegenkomt, die ook geen mate hebben. Als je dan op je 19e nog steeds geen mate hebt word je vermo-" legt Eregan me uit, met een nep glimlach op zijn smoel geplakt.

Gatver. Iemand, pak even een teiltje voor me...

"Dat d-" wil ik door hem heen gaan, maar word tegen gehouden. Door zijn domme verhaal dat zich weer voortzet.

"Stil, ik was nog niet klaar. Elke pack in de wijde omtrek moet eraan meedoen. Dus ook die van jouw, Jake" verteld hij me, waarna hij een harde duw tegen mijn borstkas aangeeft waardoor ik achteruit wankel.

Dit was de druppel.

"Jij doet dat maar lekker, met je fucked up pack! Van mijn pack blijf je af, als je aan een van mijn pack leden komt maak ik jullie af. Stuk voor stuk. Iedereen" schreeuw ik terwijl ik verander. Mijn nagels groeien en mijn hoektanden worden scherp. Daarna transformeer ik helemaal.

Een gevecht dat korten had moeten duren ging van start. Ik weet alles nog als een waas, maar wat ik wel weet is dat zijn Gamma dood is.

Onthoofd om precies te zijn...

Bedankt voor het lezen!

In het volgende hoofdstuk is de ontmoeting van Jake en Amara!!! BE PREPARED

Xxx- Donna 💛

Found Donde viven las historias. Descúbrelo ahora