42.BÖLÜM

8.5K 645 149
                                    

Kötüleri ve yaptıkları kötülüğü arkamızda bırakarak babasının yanından ayrıldık. Rahatlamıştım. Süleyman elimi tuttu;

— İstediğim olmasa da istediğime yakın bir sonuç. Neyse şimdi babamın dediği gibi düğünümüze odaklanalım, dedi elimin üstünü öperken.

"Ama ben kır düğünü istiyordum" dediğim için benim istediğime uygun bir yer bulmuş demeyeceğim zaten biliyormuş burayı.

Ben organizatör tutar diye düşünmüştüm ama "Her şeyle tek tek biz ilgileneceğiz. Düğüne kadar başka türlü baş başa kalamayacağız çünkü", dedi. Bir de inanılmaz geniş bir çevresi vardı. Davetiye, gelinlik sadece tanıdıklara gitmesi yeterliydi.

Şehrin dışında göl kenarında bir tesis kışın kır düğünü yapmak isteyenler için özel bir sera kurmuştu bahçesine. Yaz düğünleri arazinin diğer tarafında yapılırken kış düğünleri burada yapılıyormuş. Köşk görünümlü binaya bitişik olarak yapılmış oldukça geniş bir bahçeydi. Özel yalıtımlı camlar ve ısıtma sistemi ile hem ısınıyor hemde havalandırması yapılıyormuş mekanın. Binaya bitişik olsa da binadan tamamen bağımsızdı. İsteyenler kışın binanın içindeki salonu da tercih edebiliyormuş. Ben serayı çok beğenmiştim. Görünce gözlerim parladı diyebilirim.

Tesisin müdürü çok tatlı bir hanımdı. Biz onunla süslemeler hakkında konuşurken Süleyman işletme sahibinin yanına kahve içmeye çıktı.

— Ben düğünlerde beyaz balonları çok seviyorum, bir de beyaz orkide, dedim gülümseyerek.

— Masalara beyaz orkide tasarımlarımız var zaten. Bulunduğumuz ortam orkidelerin çok sevdiği bir ortam. Işık, ısı tam onlara göre. İstersen el çiçeğinizi, arabayı ve burayı orkide ve beyaz balonlarla süsleriz. Düğün hatırası olarak minik bir obje seçersiniz masalara koyarız, dedi gülümseyerek.

— Çok güzel olur. Kocaman beyaz balonlar hani ayaklı olanlardan koyabilir misiniz her yere? Diye sordum gözlerim parlayarak çünkü Süleyman'a minik bir sürprizim olacaktı.

— Olur problem yok, dedi Işıl Hanım.

— Ben Süleyman'ın haberi yok ama iki gelinlik giymek istiyorum. Biri normal klasik uzun kabarık. İkincisi mini. Üzerimi değiştirebilceğim yer vardır değil mi? Diye sordum merakla. Sürprizim ikinci gelinliğimdi. Haberi olmayacaktı çünkü. Beni birden karşısında görünce bakalım ne tepki verecekti?

— Ben size kocaman bir oda tahsis edeceğim arzu ederseniz burada bile hazırlanabilirsiniz, dedi gülümseyerek.

— Ben evimden hazır olarak çıkıp, buraya öyle gelmek istiyorum, dedim gülümseyerek.

— Siz nasıl isterseniz, dedi ve Süleyman'la tesisin işletmecisi ile beraber geldi.

— Neye karar verdiniz? Diye sordu Süleyman yanıma gelip elimi tutarken.

— Balon ve beyaz orkide ile süslenecek her yer, diye anlatmaya başladım.
Sandalyeler beyaz giydirilecek. Masaların ortasına orkide saksıları olacak, led ışıklar tüm camlardan ve tavandan yanlara bağlanacak tüllerin arasından geçecek. Giriş tül ve beyaz orkidelerle süslenecek, diye bir çırpıda anlattım.

— Camları tül ile kapatacaksınız o zaman, dedi sesinde hayalkırıklığı vardı.

— Hayır hayır tüller çok sık olmayacak. Tüllerin arasından gökyüzü görülecek, dedim gülümseyerek.

Aşk Biter Mi? (#Tamamlandı)Where stories live. Discover now