《10》

816 59 2
                                    

,,Požuri!" Sofi poviče, žureći prema plaži gde svi već čekaju. Odmahujući glavom, potrčim za njom i čim se približim plaži, okean me tiho dozove. Osmehujući se široko, protrčim pokraj svih i skočim u okean na glavu. Automatski, osećam preobrazbu i kad izronim na površinu, potpuna sam sirena.

,,Ahhh..." uzdahnem, plivajući na leđima zatorenih očiju. 

,,Ma daj!" Otvorim svoje oči i pogledam u potpuno mokrog Axela koji me malko ljuto gleda. Pošaljem mu samo veliki osmeh i slegnem ramenima. On suzi svoje oči na mene dok se ostalo troje povuku nazad. 

Matijas uzvikne nešto, smejući se poput ludaka ali ja samo gledam Axela koji odjednom počne trčati, istovremeno skidajući svoju majicu, i odjednom poleti u zrak. Njegova ogromna krila se skupe visoko na nebu i on se obruši prema okeanu. Moje se oči rašire i ja brzo zaronim, plivajući dalje od njega. Ali s tim da sam još uvek nova u svemu ovome, prilično sam sporo išla. Baš kad sam osetila kako nešto probija kroz površinu vode, sakrila sam se duboko u okeanu iza korala i gledala u palog anđela koji se veoma dobro snalazi ispod vode. Lagano je doplivo do dubokog dela, njegova krila nestala. Ja se sakrijem bolje iza povećeg korala i posmatram ga. Što više ide prema dubokom, njegovi udovi postaju sve sporiji. Pokušao je da pliva gore ali odjednom, potpuno se smirio. Moje su se oči raširile i ja brzo zaplivam prema idiotu. Ošamarim ga jednom i kad vidim da se ne budi, bez razmišljanja stavim svoje usne na njegove i damu mu vazduha. Odjednom njegove oči se rašire i on se arogantno osmehne, terajući moje oči da rašire u šoku.

,,Debilu!" Udarim ga u rame i on samo slegne. Ja hufnem i povučem ga na površinu, nasilno ga gurajući i plivajući prema plaži. Mogu da osetim moje obraze kako gore ispod vode i to me natera da se zacrvenim čak i više. Bukvalno ga izbacim na površinu, ostalo troje nekontrolisano se cerekaju dok ja hufnem i prekrstim svoje ruke, gledajući u Axela koji je pokriven peskom. On ispljune pesak i pošalje mi jedan zadovoljan osmeh pre nego što Lejla progovori.

,,Hej! Hajde zapevaj nešto!" Ona se osmehne kako je doplivam i legnem u plićak, brćkajući se u njemu, još uvek rumena u obrazima.

,,Šta želiš?"

,,Neku od starih pesama sirena. Oduvek sam htela da čujem to." Sofi me pogleda sa tužnim osmehom i ja uzdahnem kako oni svi sednu ispred mene poput male dece.

Kako sam završila sa anđelima i jednom vilom a nijednom sirenom za prijatelja?

,,U redu." Pogledam gore u nebo, lagano humeći melodiju pesme baš kao što je mama radila.

,,Dragi moj,
Protiv glasa mog ne bij boj

Prepusti se njemu,
Pažljivo slušaj ovu poemu

Mesec sjaji visoko na nebu,
Da ispuni tvoju veliku potrebu

Pogledaj dole,
Dubina te zove

Viedećeš sjajne oči moje,
Čućeš tajne melodije

Znaš da želiš,
Svoju želju da ispuniš

Sve što treba,
Je da u more zaroniš..."

Oči mi se polako otvore i pogledam u ovo četvoro, svima kao da su oči zamagljene dok prazno gledaju u mene. Srce mi ubrza rad kako se ja izvučem iz vode i preobrazim nazad u čoveka. Prvo stanem ispred Matijasa koji je u sredini sa Lejlom i panično mu mašem ispred očiju. Kako to ne uradi, ošamarim ga par puta i iako sam se osećala znatno lepše posle, ni to ga nije probudilo. Ponovim proces sa ostalo troje pre nego što padnem na pesak ispred njih.

,,Bože! Probudite se već!" Povičem na njih i odjednom, svo četvoro trepnu i pogledaju u mene zbunjeno.

,,Si- au! Zašto me obrazi bole?" Matijas zajauče i ja preokrenem očima, polako se smirujući.

,,Šta se dođavola desilo?" Axel promumla trljajući svoju glavu i ja hufnem tiho.

,,Šta god da se desilo se više nikad neće ponoviti."

,,Ali nisam te čula kako pevaš!" Lejla se pobuni i ja u nju pogledam čudno pre nego što ustanem polako.

,,Veruj mi, ni ne želiš." Potapšam je po ramenu pre nego što pogledam u nebo i uzdahnem. ,,Moram da idem na čas Tajne sirena? Imali još iko da ide u akademiju?" Svi odmahnu glavama, i dalje imajući čudne izraze na licu dok ja kimnem i brzo nestanem sa plaže. Spojim svoje ruke ispred sebe dok hodam, nervozno se igrajući sa svojim prstima i bacajući pogled preko ramena. Svi oni se smeju, potpuno ignorantni onome što se desilo dok ja imam osećaj kao da me neko guši.

Odjednom začuh neki čudan zvuk, odmah se okrećući prema šumi. Polako se skoncetrišem, slušajući za bilo kakav znak nevolje ali ništa ne dopre do mojih ušiju. Duboko uzdišući, pogledam još jednom pre nego što se okrenem i uđem u akademiju.

,,Oh. Zdravo Sijera. Spremna za čas?" Profesorka Hana se šuroko osmehne i ja kimnem, dajući joj jedan od mojih osmeha.

,,Naravno. Ali, htela sam nešto da vas pitam prvo." Ona kimne i pokaže mi da zauzem svoje mesto dok se ona nasloni na svoj sto.

,,Naravno. Šta god treba, slobodno pitaj."

,,Da li je moguce da stavim, na primer, vukodlaka pod potpunu kontrolu? Ili bilo koga drugog?" Upitam i ona se smrkne, gledajući u pod.

,,Čula sam za sirene koje imaju dovoljno snage da stave ostala bića pod njihovu magiju, ali trebaju da imaju potpunu kontrolu nad njima jer bi se veoma brzo oslobodili. Naši umovi su mnogo kompleksniji od čovekovog i veoma jači u odnosu na njihov. Zato je sirenama lako da ih začaraju nego ostala bića. Na primer, vukodlak kao što si rekla, ima divlju stranu u sebi koja uvek pokušava biti dominantnija i ne dozvoljava ostalim stvorenjima da ga kontrolišu. Zatim, tvoj brat ima belu dušu koja mu zabranjuje da radi nešto nepropisno pravilima. Pali anđeli. Oni su najteži za kontrolisanje zbog njihovog lošeg temperamenta i teške naravi. Od pamtiveka su imali potrebu biti jača vrsta, gradeći svoj um pažljivo i naročito izbegavajući sirene baš zbog njihovog glasa. Vile nisu veoma teške za kontrolisati nekoliko trenutaka ali njihova veza sa prirodom ih drzi svesnim šta se događa. Veštice su poput palih anđela neverovatno teško kontrolisati jer uvek imaju štit oko svog uma koji je skoro uvek neprobojan." Ona polako objasni i ja kimnem, smrknuto gledajući u pod. ,,I tako svako biće ima neki razlog zbog kojih je teško kontrolisati. Nadam se da si shvatila?" Ja kimnem, ignorišući njen pogled i ona uzdahne. ,,U redu onda. Vreme je da se bacimo na pevanje."

Vortex [ UREĐUJE SE ]Where stories live. Discover now