《31》

592 46 6
                                    

Prelepa sirena iz akademije Forza završi svoj nastup i otvaranje polufinala uz gromoglasan aplauz. Posmatram je svo vreme, pitajući se kako za ime svega ja treba da se takmičim sa tim. Sve do sad su bile treća ili četvrta godina, samo ja prva. A već sam primetila poglede starijih sirena iz moje akademije upućene meni.

Nimalo lepe, za informaciju.

Nimalo.

,,Dragi moji!" Direktorka Amelia se oglasi iz svoje lože, osmehujući se. ,,Vreme je za početak polufinala! Vreme je da vidimo ko to prolazi! Da li ste spremni?!" Arena se zatrese od vike i tapšanja, a i po kojeg zviždanja. ,,Prvi par-" dramatično zastane, izvlačeći dva papirića sa imenima iz male staklene posude. "- su Axel Kingston i Alesandra Hart!" Publika zavrišti kako se njih dvoje pojave u areni, dok ja bacim pogled prema vratima iz kojih su izašli.

Tara i Ris stoje tamo, oboje ukočeni kao stene.

,,To ne može biti dobro." Alma izdahne i ja napravim grimasu.

S tim da su imali gadnu svađu jutros, ispred naše sobe, ne može nikako biti dobro.

Okrenem se napred kako Axel i Alesandra započnu borbu. Ona je snažna i veoma moćan anđeo i po prvi put verujem da bi mogla poraziti Axela. Nervozno posmatram kako Axel prvi napadne, šireći dim oko sebe na šta njoj krila refleksno zasvetle. Oboje prime grozne udarce, da li magične ili ne ali borba potraje sigurno skoro pa sat vremena. Nijedno se ne preda, tama protiv svetla, večna borba. Stavim ruke preko lica kako zabije Axela u zemlju i on poprilično glasno opsuje. Jedva izbegne njen napad svetlećim mačem i on izvuče svoj napolje, susrećući se sa njenim. Metal od metal udari, ali niko ne poklekne. Odjednom, ona vrisne kako Axel ogrebe kandžama po ruci i on to iskoristi. Deset minuta poslije, Alesandra leži na tlu plitko dišući. I Axel se sruči na zemlju i duboko udahne, sklanjajući svoj mač.

Vidari ih pokupe i iznesu kako publika počne vrištati i zviždati. Ja duboko izdahnem i Riana se nasmeje na moju facu.

,,Sad će biti dobro." Sofi prokomentariše i mi kimnemo u saglasnosti.

,,I pobednik je Axel Kingston!" Direktorka se oglasi i publika ponovo eksplodira. ,,A sad, dragi moji, vreme je za poslednji par! Ris Lockwood i Tara Ferdinand!"

Uz viku i galamu, njih dvoje uđu u arenu. Risove tetovaže zasvetle, a ja osetim kako se voda oko njih opasno smiri.

,,Kladim se u večeru na Risa." Sofi kaže i mi bacimo pogled na nju.

,,I ja." Riana dobaci.

,,Ja na Taru." Ja odgovorim i Alma se složi sa mnom.

,,Dogovoreno." Brzo protresemo ruke i okrenemo se, taman videvši kako Tara izbegne udar vatrene lopte u njeno lice. Ris se drži podalje od vode, ali Tara izbegne još napad magije pre nego što uskoči u kanale. Svi utihnu kako se na naslonima stolica upale mali televizori i prikažu Taru pliva punom brzinom i gleda na gore. Kako se zaleti na gore, svi pogledaju u arenu taman da vide kako se ogromni val nakomi na Risa. On to jedva izbegne zaštitivši se magijom. Ponovo krene voda protiv vatre, minute ispunjene snažnim udarima. Njena Serpentina zasija kako se povrati u čovečiji oblik i napadne ga svojim nožem, dok Ris uzvrati svojim bodežom. Jedan čas ona vodi, jedan on. Zadaju sebi povrede i rane, ali nijedno ne odustaje. Vidi se da tu ima i nešto lično i iskreno se nadam da će se to ovim rešiti. Ali znam da su previše ponosni oboje da tako lako prihvate grešku i poraz. Na trenutak mi se čini kao da mu nešto kaže, a onda se i to desi.

Ris se ukoči samo na sekundu ali to je sve što ie dovoljno. Ubrzo je na podu sa nožem na grkljanu i vodom koja ga kao lancima drži udove za tlo i prekriva usta.

Vortex [ UREĐUJE SE ]Where stories live. Discover now