《34》

647 44 5
                                    

,,Prelepa si." Profesorica Hana se osmehne kako priđem njihovoj loži.

,,Hvala vam." Iskreno se osmehnem.

Ri mi je pomogla oko spremanja kako je Alma bila otišla sa Tarom jer pobednici treba da prvi dođu u arenu. Istina, na kraju i jesam izabrala plavu haljinu. Dugačka je, ali napred pada kraća, u prekrasnoj kraljevsko-plavoj boji sa crnim štiklama. Nema rukava niti naramenica, tako da su mi ramena i ruke gole. Kad je i Riana otišla, pronašla sam Risa ispred arene gde mi je on magijom sakrio obruč tako da ga niko, čak ni on ni Axel, ne mogu videti. Kosu sam ufrćkala i pustila da lagano pada niz leđa sa srebrnkastom šminkom.

,,Nastupaš odmah posle dodele, ali do tad možeš biti ovde." Kimnem, preletevši pogledom preko ostalih profesora ali niko ne obraća pažnju na mene. Stanem pored profesorice, duboko udišući.

Arena je ista kao i pre, ali je sad preko celog terena postavljen kao stakleni podijum na kojem se nalazi samo direktorka Amelia u prekrasnoj beloj haljini.

,,Dragi moji! Približio se i kraj turnira! Bilo je ovo nezaboravno iskustvo, ali i njemu dođe kraj! Vreme je da pozdravimo naše top tri studente!" Cela arena se protrese kako publika zavrišti i zatapše. Osmehnem se kako osetim poznatu hladnoću i trnce, a uskoro se vrata pristupnog hodnika otvore. ,,Ris Lockwood! Tara Ferdinand! I Axel Kingston na čelu!" Direktorka se oglasi preko sve buke i aplauz i vrištanje ponovo počne. Njih troje se poredaju u liniju, Axel u sredini, desno od njega Tara, a levo Ris. Pa, makar ih je uspeo razdvojiti.

Sve troje su prelepi. Ris u tamnosivim hlačama i beloj košulji, urolana do lakta sa stilizovanom frizurom. Tara u prelepoj mat zlatnoj haljini do kolena na bretele i visokim repom. Primetim kako joj Serpentina sija, kao i moja i široko se osmehnem. Axel stoji u sredini sa malim osmehom ali i odavde vidim iskru u očima. Crne hlače sa crnom košuljom, isto urolana do lakta kao i Ris, ali mu je kosa kao da je ustao iz kreveta. Poznajući ga, verovatno i jeste.

,,Ris Lockwood! Veštac i treće-plasirani iz akademije Infinum!" Arena zagrmi kako mu direktorka preda bronzanu medalju i bronzani lovorov venac. ,,Tara Ferdinand! Sirena i drugo-plasirana iz akademije Forza!" Galama se pojača kako Tara preuzme srebrnu medalju i srebrni venac sa ogromnim osmehom. ,,I Axel Kingston! Pali anđeo i već dve godine prvo-plasirani iz akademije Legionara!" Veliki osmeh mi prepolovi lice kako svi, čak i profesori, direktori i Senat zatapšu. On se nakloni sa zlatnom medaljom oko vrata, vencem na flavi i trofejem u rukama. ,,Čestitamo svima na ovom postignuću!" Direktorka Amelia pokrene svoj govor kako mi Hana pokaže da krenem dole.

Duboko uzdahnem, stojeći u pristupnom hodniku i bacim pogled na noćno nebo. Osmehnem se i trgnem nazad u stvarnost na gromoglasni pljesak. Njih troje napuste arenu, Ris prvi koji namigne a zatim Tara sa velikim osmehom. Zagrli me pre nego što njih dvoje odu i Axel mi priđe sa arogantnim osmehom.

,,Čestitam, sunašce." On se nakezi sa ogromnom iskrom u očima.

Iznenađeno vrisnem kako me odjednom privuče sebi, a onda otisne svoje usne na moje. Oči mi se rašire kako se povuče nazad, posmatrajući me sa blagim osmehom.

,,Srećno princezo." Namigne, ostaviši me crvenu i zbunjenu.

,,- Sijera Everett!" Direktorka proglasi i ja se trgnem, okrećući se prema areni. Duboko udahnem, otresuvši glavu od tog poljupca i kad se refletkori ugase, ušetam unutra. Direktorka me prođe sa osmehom kako stanem u sredinu ispred mikrofona. Refletkor me obasja kako muzika počne i ja bacim pogled na moju grupu prijatelja koji me svi gledaju iz jednog mesta. Primetim i Taru, Risa i Axela sa njima, svi se osmehujući.

,,Skies are crying,
I am watching,
Catching tear drops in my hand"

Prepustim se pesmi, zatvarajući oči. Postepeno, se sve više i više oslobodim, uzimajući mikrofon u ruke.

Vortex [ UREĐUJE SE ]Where stories live. Discover now