•58• (druga sezona)

2.1K 66 1
                                    

Minhen,23.10.2019.

•Lucas,pov.•

"Samo sam želio da ti se javim i poželim sreću sutra. Ipak je prva utakmica u novom dresu!", šaljivo, kao i uvijek Antoine poželi sreću za sutra.

"Hvala ti brate, neobično mi je jer te nema na terenu!", odgovorim mu na ulazu u kuću, u kojoj živim sam već nekoliko mjeseci.

"Ne brinem se ja za tebe, snaćit ćeš se. Nego, hoće li sutra Martina dovesti na utakmicu?", upita ono što me najviše boli.

"Ne znam, nisam se čuo da svojim u Parizu. Nisu mi ništa rekli."

"Javi Alerie da želiš da ti sin bude na utakmici! Možda ga dovede!", poželio sam odmah da prekinem vezu, ali ipak sam ostao suzdržan.

"Ne čujem se s njom, jedino u slučaju ako nešto Martinu treba ili nešto nije u redu. Ne vjerujem da će odvojiti svoje vrijeme i dovesti ga, možda ga uspije poslati sa mojim roditelima i Theom.", kažem ali ni sam u ovo ne vjerujem. Prosto je nemoguće da se odvoji od njega, pogotovo u drugu državu.

"Kad bi joj javio, siguran sam da bi došla, on je tvoj sin. Iako ste vas dvoje završili, Martin je tu.", tiho i razumno doda.

"Zna ona da ja imam utakmicu, ali ne zanima je. Živi novi život."

"Ja bih ga doveo, ali i ja sutra imam utakmicu, ne mogu doći.", i sam sam znao da neće moći doći, i on je pun obaveza. Ne želim da ga uopšte zamaram sobom.

"Ne brini se, riješit ću već nekako. Sretno i tebi sutra,čujemo se.", pozdravimo se kratko.

Prije nekoliko mjeseci sam potpisao za Bayern Munchen i trenutno sam u Njemačkoj, tu živim. Uzbuđen sam zbog jedne nove etape u mom životu, vjerujem u sebe i nakon teške povrede koljena sad sam spreman 100%.

Alerie i ja smo završili, tačnije još uvijek smo u braku ni sam ne znam zašto, ali u lošim smo odnosima. Prije četiri mjeseca smo krenuli svako svojim putem, jedino što nas veže je Martin i ovaj brak, koji će se uskoro završiti. Jučer sam dobio ponovo obavijest da trebam doći na sud i završiti to.

Dosta toga se promijenilo sa nama, ne mogu reći da za ovaj odnos nisam ja kriv. Jesam, sve je počelo zbog onog skandala sa Karlom i poljupcom u kafiću. Pokušavao sam da joj objasnim situaciju i molio je barem dan da ostane sa mnom da ne sasluša, ali ne ide. Njen glupi ponos je doveo do ovoga.

Alerie,pov.•

"Možda nije lijepo da ti ja govorim, ali Lucas je nekoliko puta pitao da li će Martin doći sa nama!", predvečer je došao Lucasov otac kod mene kući i pokrenuo standardnu temu.

Otkako je Lucas otišao u Bayern Munchen, sve je postalo još kompliciranije. Pokušavam da Martin bude s njim u kontaktu i da se viđaju, ali sad je preteško. Moram odvojiti 3-4 dana slobodna i otići u Njemačku.

"Ne, imate pravo na to. Još uvijek ne znam kako stvari stoje, ali dat ću sve od sebe da dođem.", osmjehnem se što ga izgleda malo oraspoloži.

"Nadam se da ćeš uspjeti doći zajedno sa Martinom.", tiho kaže pa zamuckujući doda: "Znam u kakvom ste odnosu i moje naravno nije da vam govorim šta trebate raditi, vi očigledno znate da li možete zajedno ili ne, ali...zbog Martina, barem zbog njega pokušajte više komunicirati.", nekako sa dozom straha govori, kao da se boji moje reakcije.

• D O    L U D I L A • |l.hernandez|Where stories live. Discover now