13/october/51

1.3K 110 57
                                    

13 Ekim 1951


Sevgili Gellert,

Mektubun için teşekkür ederim. Üzerine düşündüğümde, bir şekilde seni, dünyadaki hiçbir gücün beni -hatırladığım kadarıyla kelimelerin- "kendini beğenmiş bir piç" olmaktan durduramayacağı gibisinden bir yorum yaparken hatırlıyorum. Korkarım ki iflah olmaz bir şekilde dediklerinden eksik kalır bir yanım yok. Düellomuzdan beri senden bir baykuş bekliyordum, ve elime bir tane ulaşması beni zorlukla şaşırttı. Gerçeği söylemek gerekirse yazmasaydın bir ya da iki yıla kadar endişelenmeye başlamış olurdum.

Baykuşunu kuruttum, Fawkes'ın ateşinden bir tutam, ve üç tane de beyaz fare... Böylesine vahşi bir uçuştan sonra şu an gayet iyi bir durumda. (Ayrıca Fawkes ise oldukça iyi. Senin bile, ki bu konuda hünerlerini görmemek elde değildi, onu öldürmen bir problem olarak karşıma çıkmazdı Gellert.) Hâlâ Hogwarts'tayım, Biçim Değiştirme öğretiyorum, Gryffindor'un başkanıyım, ve aynı zamanda da müdür yardımcısıyım. Tanıştığımızda olduğum hâlden bir şekilde daha az, beklentilerin aksine, başarılıyım ancak hâlimden memnunum. Dönemin başlangıcı fazlasıyla meşgul ediciydi, bundan dolayı geç cevap vermek durumunda kaldım. On üç ekimin huzur dolu ve sessiz geçmesi benim için özel bir zevk oldu.

Ve, evet, Gellert, şaşırmadım. Ve muhtemelen bu da sana şaşırtıcı gelecektir ancak senden nefret etmiyorum. Bunu önceden de söylemiştim düellomuzda, biliyorum, şimdi ise yeniden söylüyorum. Ne sana burnumun üzerinden bakıyorum ne de sana gülüyorum. Bunu anlamakta zorlanıyor musun? Çünkü korkarım ki ben bunu anlatmakta zorlanıyor olabilirim. Ve bu, muhtemelen "kendini beğenmiş bir piç" olmanın bir diğer belirtisi olabilir.

(Hazır düellodan bahsetmişken, emin olmanı isterim ki evet, ona iyi bakıyorum.)

Doğayı düşünmüyorken zamanını nasıl geçiriyorsun? Umarım rahatsındır. Sana kitap gönderilmesine izin veriliyormuş. Bahsi geçmişken, aslında, hoşuna gidebilecek bir kitabı da mektupla birlikte gönderdim. Yirmilerde Wales'ten çıkagelmiş bir büyüleyici Biçim Değiştirme teorileri derlemesi—tabii sen Avrupa'yı fethetmeye çalışırken bunu kaçırmış olabilirsin.

Saygılarımla,

[ek: Of Mice and Matriculation, Gwalchmai Gwartney & Ianto ap Madog]

thirty-five owls | grindeldore epistolary (çeviri)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin