2/february/82

486 61 21
                                    

2 Şubat 1982


Gellert,

Samimiyetim bana ait, onunla ne istersem yaparım; eğer yaşlı, kızgın eski dostuma harcayacaksam, benim tercihim. Ve—düşündüğünden daha fazlasına sahibim, yemin ederim, bir şekilde öyle. Hep daha iyi olmaya çalışmışımdır.

İngiltere'nin bir Karanlık Lord yaratmasıyla ilgili

Onunla tanıştığımdan beri, şüphelerim vardı. On bir yaşındaydı; onunla iletişime geçmek için, Muggle dünyasına, gönderilmiştim; ona Hogwarts'a ve varlığından haberi bile olmadığı bir dünyaya kabul edildiğini söylemeye gittim. O zamanlar bile açtı, şüpheciydi, içten içe zalimdi; iticiydi. Slytherin'e yerleşti, ve merak ettim; ona göz kulak olmaya karar verdim. Ama her şeye maydanoz olan, kibirli yaşlı bir piçtim, değil mi? Sürekli kırık uzun burnumu insanların işine sokar, ve her zaman işlerin daha kötü gitmesine sebep olurdum.

Büyüdü, büyüdükçe öğrendi, dönüştüğü şey hâline geldi, hem de Hogwarts'ta, ben bile böyle düşünüyordum. İlk Hortkuluğunu kırık, uzun burnumun dibinde yaptı, ve ben dikkat etmiyordum. Çünkü Avrupa senin zulmünle inliyordu; çünkü seninle yüzleşiyordum; çünkü başka bir çocuğun daha hayatına karışmak istemedim.

Oh, kendime her zaman zaten karışsaydım da bir şeyin değişmeyeceğini söylerim. Ya da işlerin daha kötüye gideceğini. Ama ülkem Karanlık Lord'a—ta ki, evet, bir bebek tarafından durdurulana kadar— yenik düştü, çünkü ben onu yeterince erken durduramadım, çünkü ben, o hâlâ bir şeyler öğreniyorken ve çocukken onu yönetemedim. Çünkü ben, daha iyi olmaya çalışıyordum.

Bir şekilde, beraber geçirdiğimiz aylar boyunca en çok özlediğim şey, her ne kadar bencilce olsa da, bana emirler yağdırmana izin vermemdi. Güvendiğim kişiye vermekten kaçınmam gereken bir sorumluluktu—ancak bu şekilde sana güvenebilirdim. Ve sen her ne olduysa hiçbir sorumluluğunu üzerine almadan terk ettin.

Sanıyorum ki ikimiz de birbirimize imreniyoruz. Redden ve inkârdan başka birbirimize söyleyecek hiçbir şey kalmadığını farz ediyorum. Ben—bazenleri, böyle olmamasını dilerdim.

thirty-five owls | grindeldore epistolary (çeviri)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin