4/august/52

892 92 48
                                    

4 Ağustos 1952


Sevgili Gellert,

Biliyorum, senden cevap gelmesini beklemek benim için daha iyi olabilirdi. Korkarım ki büyük bir dezavantajdayım— Nurmengards Zihinbend sınırlarımın oldukça dışarısında. Yalnızca yakınlaşırsam bir tahminim olabilirdi.

Beraber geçirdiğimiz haftalarda somurttuğunu hatırlıyorum. Alındığında ansızın terk edişini, hiçbir şekilde benimle konuşmadığını, yalnızca karanlık bir hava saçtığını, ancak sonrasında sanki hiçbir şey olmamışçasına geri geldiğini hatırlıyorum. Saatler aylara dönüştü sanırsam, yanılıyor muyum? Tek başına geçirilen vakit esnektir, ve ben bunu seninkinin yanı sıra yalnızca kısa bir süre için deneyimledim, ve bunu seninle alay etmek için söylemiyorum. Senin bu hâline karşın içimde bir merak uyanıyor doğrusu— ani duygu çıkışların hep cazibenin bir parçası olmuştur.

En iyisi seni kendinle baş başa bırakmak olurdu ancak bunu her ne kadar basit olsa da becermekte maalesef ki sorun yaşıyorum. Başarısızlıklarımdan biri de, fikrimce, bu tür olaylara eğilim göstermek— işe burnumu sokmak. Ve şimdi, yüz yüze olsaydık, muhtemelen bana yine seninle alay ettiğim için patlardın ve giderdin...

Sana tekrardan yalvarmak için döndüm, evet. Ünlü bir büyücü olarak değil, Hogwarts profesörü olarak da değil, gurur duyduğum herhangi bir unvanımla hiç değil. Yalnızca bir adam olarak, günün sonunda aynı herkesin olduğu gibi. Bu yaşlı adama bir zamanlar arkadaş derdin. Ve bana sadece -tahminimce- basit bir muhabbet arayışında olduğun için yazdın. Bu benim oldukça hoşuma giden bir durum. Ve tüm samimiyetim ve dürüstlüğümde söylüyorum, kızgın olmak doğal hakkın.

Senden nefret etmiyorum. Beni adil bir şekilde yargılayıp bu dediğime artık kendini inandırabilir misin? Benden nefret etmemeye çalışabilir misin?

Saygılarımla,

thirty-five owls | grindeldore epistolary (çeviri)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin