12. 'Stilte!!'

432 16 0
                                    

Tony freakin' Stark en Steve freakin' Rogers stapten uit de glanzende, zwarte auto. Met grote ogen keek ik toe hoe Tony Stark even snel naar Peter knipoogde, die vervolgens een rood hoofd kreeg.
'Peter?' Siste ik vragend. Tony en Steve baanden zich een weg door de groep leerlingen; Tony keek niemand aan maar Steve begroette sommige leerlingen door met een serieus gezicht naar hen te knikken.
'Wat-' Ned kapte me af.
'Laten we naar binnen gaan!' Hij keek Peter even veelbetekenend aan en ik fronste mijn wenkbrauwen.
Op de een of andere manier had ik Michelle niet zien staan en ook zij keek alsof ze wist dat er iets aan de hand was. Ze keek me aan, zonder gezichtsuitdrukking en haalde toen haar schouders op.

De stroom leerlingen was sneller binnen dan ooit tevoren; ik geloof dat dit een nieuw record was want de tweede bel hoefde nog niet te gaan en de leerlingen zaten al in de lokalen: iedereen wist dat er iets stond te gebeuren.
'Stilte!' Riep de overspannen lerares. Ons eerste uur was Spaans en ik zat naast Michelle. Deze les was nooit zo erg want hoe slecht ik ook was in Spaans, de lerares mocht me en hielp me bij alles.
Peter was de beste leerling van de klas, wat niet verrassend was, misschien trouwens op Laura na, zij was ook heel goed in- oh shit! Ik zou Laura nog terug appen.

Ik draaide onmiddellijk een kwartslag en zocht Laura's gezicht. Ze keek recht vooruit naar het schoolbord, ook al stond er niets op, en leek mijn blik expres te vermijden. Of misschien verbeeldde ik me dat maar.
Ik keek naar Peter, even snel, en toen weer naar Laura. Zij keek nu naar mij en ik glimlachte verontschuldigend. Ik voelde het bloed naar mijn wangen stijgen. Ze glimlachte terug en keek alweer snel naar de lerares, die nu met verwoede pogingen de klas stil probeerde te krijgen.

Ik keek naar het mededelingenapparaat dat aan de muur hing en bedacht me dat het ding ieder moment nieuws over meneer Stark en meneer Rogers kon uitspugen. Zuchtend keek ik naar de lerares en tot mijn verbazing was het stil.
Er had een harde piep geklonken en het apparaat begon de kraken. De spanning en nieuwsgierigheid waren overduidelijk aanwezig in het lokaal.
Ik draaide me om en keek naar Peter, die gefocust naar het bericht luisterde maar ondertussen druk op zijn mobiel aan het typen was. Wat had hij toch met zijn telefoon? Wie sprak hij zo veel? Zou hij een vriendin hebben? Is het Laura? En wilde ze daarom weten hoe ik in contact met hem was gekomen?
Peter had me zien kijken maar ik had zijn blik niet opgemerkt omdat ik zo diep in gedachten zat.
Snel draaide ik me weer terug en ik luisterde naar het bericht.

'Conciërge is aan het woord. Ik heb net vernomen dat Steve Rogers en Tony Stark onze school bezoeken omdat zij op zoek zijn naar iemand die bij Tony Stark hemzelf een stage mag komen lopen,'
Ik fronste mijn wenkbrauwen.
'Er worden een meisje en een jongen uitgekozen die deze middag al een kijkje mogen nemen in de Stark Tower.
Dadelijk komen meneer Rogers en meneer Stark zich voorstellen in elk klaslokaal en kunnen er vragen aan hen gesteld worden.
Op het einde van de dag verzameld iedereen zich in de aula zodat meneer Rogers en meneer Stark een keuze kunnen maken.
Einde bericht,'
Een lange piep klonk door het klaslokaal en héél even was het doodstil.
Toen brak het rumoer los.

A Spider-Man fanfictie// DutchWhere stories live. Discover now