屮 Q&A 屮

2.4K 247 70
                                    

[BÖLÜM GÜNCELLEMESİ] = Bir çok kişinin bu bölümü atladığını görüyorum. Lütfen atlamayın çünkü burada gerçekten önemli şeyleri açıklıyorum, diğer bölümlerde aniden söyleyip işleri karıştırmamak ve çok uzatmamak için. O yüzden bu bölümü okuyun.

Bu bölümde özet olarak geçeceğim şeyleri soru-cevap şeklinde anlatmak istedim ki kafanız karışmasın. Neden buradakileri gelecek bölümlerin içerisinde anlatamayacağımı geçen bölümün en alt kısmında açıkladım. Hem kafanıza takılan bir şey olursa buraya dönersiniz. Genel olarak buradakiler spoiler olarak değil kısmen yeni bölüm olarak düşünebilirsiniz.

İlk sorumuz şey olsun: Valeri'nin(Tae) eski sevgilisinin olayı ve 6.bölümde Viktor'un(Jimin) bahsettiği 'keşke seni takip etmeseydim' deyip gittiği yer ne, orada ne oldu?

Valeri'nin eski sevgilisi, adı Monika, bildiğiniz onunla bununla çıkıp onları para için kullanan biri ama bunu tek başına yapmıyor. Monika'nın dahil olduğu bir grup var. Monika birlikte olduğu kişiyi kendine aşık etmeyi başardığında bu grubun bulunduğu yere onu çağırıyor. Tabi çağırmadan önce kaçırılmış süsü vermek için ortadan birkaç gün kayboluyor ve kendisi değil, görevlendirdikleri biri gidip o an her kiminle sevgilisiyse ona söylüyor. Diyor ki, ben böyle böyle sesler duydum aradığın kişi belki orada olabilir gibi şeyler.

Valeri'nin nasıl bir konumda olduğunu anladığımıza göre gelelim Viktor'a. Viktor zaten ilk baştan Monika'dan şüphelendiği için hep tetikte duruyor ve Valeri'ye etraftan duyduğu dedikoduları söylüyordu ama Valeri'nin o an gözü aşktan kör olduğu için takmıyor hiçbirini.

Bunlar bir gün Monika'yı ararken yanlarına biri gelip 'kız eski deponun orada eğer acele etmezsen onu bir daha göremezsin' deyip ortadan kayboluyor. Valeri denilen yere hiç düşünmeden giderken Viktor bir şeylerin ters gittiğini bilmesine rağmen abisini takip ediyor. Eski depoya vardıklarında tahmin edileceği gibi ortada Monika falan yok, onun yerine beş kişiden oluşan bir grup erkek var ellerinde sopa falan. Valeri kandırıldığını anladığında çok büyük bir pişmanlığın içine giriyor ama pişman olmak için artık çok geç.

Bu beş erkek şoktan kıpırdayamayan Valeri'nin üstüne gittiği sıra Viktor abisinin bileğinden tuttuğu son sürat koşmaya başlıyor. Abisinin tökezlemelerine rağmen izlerini kaybettirip küçük bir ara sokağa giriyorlar. Bundan sonrası zihinlerinde yok.

2. Valeri ve Viktor nasıl şimdiki gibi güçlere sahip oldu?

Yedinci bölümün başlarında Elena diye bir cadının geçmişinden bir kesit vardı eğer hatırlarsanız. O cadının o kısacık kısımda bile ne kadar hırslı olduğu gayet net anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Başa geçip kendisine aşağıdan bakan ve bakmayan herkese üstten bakmak gibi arzusu var.

Valeri ve Viktor ara sokakta dururlarken aynı zamanda oradan geçmekte olan Elena da kendine iki kurban arıyordu. Genç, taze ruh ve bedenler. Her şeyden habersiz ikilinin o sıra bir büyüyle bayıltılıp kaçırılması tamamen o anın şansızlığı. Eğer o an orada olmasaydılar büyük ihtimalle onların yerinde başkaları olacaktı.

Elena onları gizli mahzenine götürüp daha önce başarısızlığa uğrayan büyüsünü tekrardan yapıp birini kendi büyüleriyle yaptığı tabloya, diğerini ise ödünç aldığı cam kutuya hapsetti çünkü her ihtimale karşı hazırlıklı olmak en iyisiydi. Eğer çağırmak istediği ruhlar yerine şeytani ruhlar gelseydi sonuçları kendisi için kötü olabilirdi ama hesaba katmadığı bir şey vardı. Büyüyü ilk denediğinde az koyduğu malzemelerin bu sefere dozunu kaçırmıştı. O yüzden normalde ruhların yer değiştirmesini esas alan büyü iki ruhun birleşmesine dönüştü. Üstelik bunlar öylesine ruhlar da değildi. Cehennemin derinliklerinde doğmayı bekleyen ve en pis, azgın, acımasız iki boş ruh.

Cursed Doll 屮JiKookWhere stories live. Discover now