1 Fejezet.

4.9K 155 0
                                    

A koncert előtt 2 nappal.
Péntek 5:00 óra. 

Békés álmomból a telefonom ébresztője riasztott fel, amit azonnal ki is kinyomtam.
-Le kell cserélnem a dallamát, mert egyszer szívrohamot kapok!- Egy igazán kevés időre, de még fejemre húztam a jó meleg paplant. Ugyanis tudni illik, hogy eszméletlenül hideg van a lakásomban, mert beállt a fűtés. A szerelő lassan már 1 hete ígérgeti hogy kijön, és kezd vele valamit. Már a főbérlőnek is jelentettem a problémát, de szimplán annyi volt a válasza, hogy hivogassam a fickót.
Egy hatalmas belefáradt sóhaj hagyta el ajkaimat, a takaróm kellemes ölelése alatt. 
-Nem akarok dolgozni menni!- Nyavajogtam, az üres lakásnak. Egyszerűen utálom a munkahelyemet, mert a főnököm egy perverz állat. Itt dolgozom a közeli kis étteremben, pincérként. A munkával nem lenne problémám, mert szeretem az embereket, és viszonylag elég barátságos vendégeink vannak! Azonban a főnököm, meg ragad minden pillanatot arra, hogy fogdozhasson! 

Gondolat menetemből, az ötpercel későbbi ébresztő zökkentett ki. -Na menjünk!- Vágtam le magamról a paplant. Egy hatalmas neki ugrással kinyomtam a készüléket, majd elhagyva a hálószobámat, ki caplattam a konyhába. Felraktam főni egy jó erős eszpresszó kávét, végül betértem a konyha mellett lévő kis ajtón, a mosdóba. Bele pillantottam a tükörbe, és csak grimaszolva fürkésztem, a fej szerkezetem. -Ezzel sürgősen kezdeni kell valamit, mert ez így nem állapot!- Megnyitottam a csapot, és alaposan megmosakodtam. A tükör melletti kis fogason lógó kék törölközőben, pedig meg törölgettem arcomat. 
-Már ráférne egy kozmetikus, de semmi időm nincs!- Kicsomagolva magamat a pizsamából, magamra öltöttem a már tegnap általam elő készített munkás ruhámat, ami egy fekete vászon nadrág, és egy fehér blúzból állt. 
Fogat mostam, majd megfésülködtem, és egy kontyba feltűztem szőke fürtjeimet. Egy gyenge kis sminkel megpróbáltam feldobni, az élettelen arcomat. Kihúztam szemeimet fekete szemhéjtussal, és egy kevés kis szempillaspirállal, bezártam a tatarozást. Megvizsgáltam az eredményt, végül vissza caplattam a hálószobába a fekete táskámért, és a telefonomért. Utam vissza vezetett a konyhába, és le pakoltam mindent, a konyhapultra. Lekapcsoltam a kávéfőzőt, és öntöttem magamnak egy szivecskés bögrébe, a mai energia lötyből. Tettem bele két teáskanál cukrot, végezetül leültem az asztalhoz. 

[...] 

12:05 óra. 

-Jó napot!- Köszöntem az idős házaspárnak, és eléjük tettem ket étlapot. -Üdítőt hozhatok esetleg?- Mosolyogtam. 

-Megnézzük a választékot kisasszony, köszönjük!- Felelte barátságosan, az idős néni. Bólintottam egyet, végül visszatértem a pultba. 

-Na már tudod?- Termett mellém Susan. 

-Még válogatnak!- Feleltem.

-Nem arra céloztam te dinka!- Gyengén elnevette magát. -Mi a terved hétvégére?-

-Ja a szabadnap miatt kérdezed!- Nehezen de rájöttem, hogy mire gondolt. 

-Ez az első olyan hétvége, amikor mind a kettőnk szabad. Elmehetnénk valamerre!- Tette a bogarat a fülembe. 

-Hát jó lenne már kimozdulni, mert már nem bírom ezt a nyomást!- Nyújtóztattam a nyakam. 

-Hát ha szerencsénk lesz, akkor talán jó programunk lesz Vasárnap!- Vigyorgott. 

-Jaj ne Susan!- Néztem rá unottan. -Már megint mit csináltál?- 

-Semmit nyugi!- Inett le, majd kiment az újonnan érkező vendégekhez, én pedig az idős házaspárhoz. Felvettem a rendelésüket, végül leadtam a konyhán. Magamhoz vettem a tálcámat, ráraktam egy kétezres évjáratú, Méthode Traditionnelle bort kettő pohárral egyetemben. Vissza caplattam a vendégekhez, és eléjük raktam az említett tárgyakat. Kibontottam előttük az ital, végezetül töltöttem poharukba. 

-Kedves egészségükre!- Bólintottam mosolyogva, és visszatértem a pultba. Nem sokkal később Susan is így tett.

-Na szóval! A facebookon, páros jegyeket sorsolnak ki, Harry Styles koncertjére, amit Vasárnap 19:00-órakor, a Broadway Theatre színházban rendeznek meg. Annyi volt a feladat, hogy meg kellett osztani a posztot. Nem sok reményt fűzök ahhoz esetleg nyerek.- Elszontyolodott arca. 

-Na Susan!- Vállára tettem kezem vigasztalóan. -Egy valamit jegyez meg. Mindig a remény hal meg utoljára!- Halvány mosolyomat arcomra varázsoltam. 

-Na mi van itt?- Megjelent mögöttünk, a főnök. -Nem a trécselésért fizetlek titeket!- Sziszegte. Na még ha fizetne. Az amit kapunk, az már lassan a borravalónál is kevesebb. 
Nem szóltunk semmit, csak folytattuk a munkánkat. 

[...] 

16:37 óra. 

Munka után elmentem be vásárolni a közeli supermarketbe, végül haza mentem. Hulla fáradtan lepakoltam a vásárolt élelmiszert a konyhapultra, végül neki kezdtem a vacsora készítésnek, ami ezúttal Cobb Saláta volt. 

[...] 

A vacsora és egy frissítő zuhanyzás után, bebújtam az ágyamba, majd a hasamig betakaróztam. Egy pohár kellemes vörös bor, és egy izgalmas könyv társaságában, ellazultan töltöttem a hátralévő időt, a lefekvésig. 

[...] 

Szombat 9:36 óra. 

Kivételesen nem az idegesítő ébresztőre ébredtem, hanem egy váratlan telefonhívásra. Nehezen de kidugtam a takaróm alól a kezemet, és keresgélni kezdtem az éjjeliszekrényen pihenő, mobilomat. 

-Igen?- Motyogtam félálmosan, szinte félig alva még. 

-Nyerünk!- Ordított bele a telefonba Susan, én pedig azt hittem, hogy kiszakad a dobhártyám. 

-Ez fájt!- Ásítottam. 

-Felfogtad amit mondtam?- Lihegett izgatottan. -Vasárnap megyünk Harry Styles koncertjére!- 

-Hogy mi?- Ledobtam fejemről a takarót, végezetül felültem. -Ez most komoly?- Felszökött az izgatottságtól a pulzusom, vagy úgy kétszázra. 

-Igen!- Kiabálta. -Készülődj, mert úton vagyok hozzád! Elmegyünk shoppingolni, és tartunk egy szépség napot!- Kinyomta. 

-Úristen!- Döbbentem le. -Na a hétvégi program pipa!- Örömmel feltöltve dőltem vissza a párnámra, végezetül nyújtózkodtam egy hatalmasat. 


Ha tetszett nektek Lauren eddigi élete, akkor kérlek lepjetek meg egy csillaggal! 😘 Köszönöm! ☺️

꧁Fogságban Tartva꧂ [H.S] [1. ÉVAD BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now