💥༻3. Bölüm༺💥

19K 922 68
                                    

Beni   buradan takibe alabilirsiniz.

Birde oylarınızı ve yorumlarınızı eksik etmeyin.

Keyifli okumalar canlar ❤

Oy ve yorumlarınızı unutmayın.


🌸HAYAT🌸

Güneş perdenin ardında tüm sıcaklığıyla her şeyi ısıtırken odamda masa başında ders çalışmak berbattı. Özellikle yazın içime kondurduğu coşkuyla dört duvar arasında kalmak tam bir işkenceydi. Nefes verip farkında bile olmadığım zamanda izlediğim gökyüzünden başımı tekrar önümdeki tarih kitabına çevirdim. Dışarıdan bitirmeye çalıştığım tarih bölümü yakında beni bitirecekti.

Bugün çalışamayacağımı en sonunda anladığımda kitabın kapağını kapatıp masadan kalktım. Evde dolanmaya başladığımda annem çoktan gitmişti. Çalıştığı restoran annemin yakın arkadaşlarından birinin restoranıydı ve ev yemekleri satılırdı. Mutfağa geçip kendime küçük bir sandviç hazırlarken annemin çıkmadan önce kahvaltı edip etmediğini merak ediyordum.

Dört kişilik ailemiz uzun zaman önce iki kişiyle sınırlı kalmıştı. Babam onu doğru düzgün hatırlamadığım bir zamandan önce vefat etmişti. Benden üç yaş büyük abimse kendi hayatına yön vermeyi seçmiş ve çalışmak için İzmir'e gitmişti.

Elimdeki ekmeğin son lokmasını da ağzıma attığımda üzerime gömleği ve kot elbiseyi geçirirken hızlıca bir abdest alarak başörtümü yaptım. Aynanın karşısında kendimi kısaca süzüp uygun olduğuna karar verdiğimde heyecanla dışarıya koşturdum.

Yazın insanın içinde yaşama sevinci uyandıran bu sihrine bayılıyordum. Gülerek mahallede oyun oynayan çocuklara bakarken annemin çalıştığı restorana doğru yürümeye başladım. Saat çoktan ikiye geliyordu. Yorgunluktan bitmiş olmalıydı. Restoran sabah sekizde açıldığından annem sabah altıda evden çıkar ve müşteriler gelmeden tüm yemekleri hazır ederdi. Sonra sırayla servis ve bulaşıklarla geçerdi.

Yaklaşık on beş dakikalık yürüyüşün ardından caddeden karşıya geçip hızlıca restorana girdim. Öğle saati yaklaştığından normalden de kalabalık olan restoranda arka tarafa geçtiğimde annemin mutfakta çalıştığını gördüm. Arkasından yaklaşıp yanağına öpücük kondurduğumda korkup geri çekildi.

"Kız Allah cezanı vermesin, ödümü kopardın." Diye sahte bir sinirle kızdığında güldüm.

"Ben ne yapıyorum ?" Dedim yandan astığım çantamı çıkarıp askıya asarken.

"Zeytinyağlılara başla sen bende şunu bitiriyorum."

"Yapıyorum hemen ama anne önce namazımı kılayım yolda gelirken eza okundu. "

Mescide geçip huşuyla namazımı kıldım. Restoranın gittikçe kalabalıklaşıp artan gürültüsü eşliğinde yemek yaparken bir yandan restorandan sonra uğrayacağım kitapçıda aradığım kitabı bulup bulamayacağımı düşünüyordum. Akif Abi getireceğini söylemişti ama unutmamış olmasını umut ediyordum.

"Kızım zeytinyağlılar hazır mı ?" Dedi annem kendi yaptığı böreği fırına atarken.

"Hazır anne, ocakta pişmeye koydum."

"Tamam. Sen artık çık işlerim var diyordun, onları geceye bırakmadan yap sonra eve geçersin." Kitapçıya gitmemin asıl sebebi romanlar değildi, yakında final sınavlarım başlayacaktı ve ders notlarını çıkarmam gerekiyordu.

ᴀᴍɪʏᴀɴᴇ ᴍᴀꜱᴜᴍ🕊 (Kırık Kalpler Serisi 1, 2, 3)  Where stories live. Discover now