2. BÖLÜM

3K 173 63
                                    

Altını çize çize okuduğunuz kitaplar vardır. Çok sayfalı kalın kitaplardır bazen bunlar. Günler, haftalar hatta belkide aylar sürer okuyup bitirmek.

Bitirdiğinizde belki size hiçbir şey vermez o kitaplar ve siz harcadığınız zamana üzülürsünüz... Ama bir bakarsınız ki aklınıza bir çivi gibi mıhlanan altını çizdiğiniz o cümleler hayatınızı değiştirmiş, koca bir romandan sadece altı çizili üç-beş satır size hayatın anlamını öğretmiştir...

🌴🌴🌴🌴🌴

Genç kızın telefonuna bir mesaj gelmesiyle birlikte eline aldı. Mesaj instagramdandı. Kerem'den...

İki gün önce ki o kısacık yazışmadan sonra mesaj falan atmamıştı. Adel'de öyle. Mesajı açtığında okumaya başladı.

kerem.vuralx

Ne zaman içimden sana ait bir şeyleri söksem, kendimi parçalıyormuş gibi oluyorum.

Hani sen sevdiğini yarı yolda bırakacak kadar yüreksiz değildin, hani sen bana kalkmayı değil, düşmemeyi öğretecektin neredesin, neredesin?

Adel Melek'in gözlerinden yine bir damla yaş düşmüştü eş zamanlı olarak. Sanki kendisini üzmek, canını yakmak için yazıyordu böyle mesajları. Ama buna rağmen Adel'de onun mesajına nazaran masumane bir mesaj yazmak istedi. Ve Kerem'in mesajına cevap yazmaya başladı.

Bir süre sonra da genç adamın telefonuna bir mesajın gelmesiyle birlikte instagrama girdi. Mesaj Adel'dendi.

adel.melek_soylu

Ya benim ki, benim ki nasıl bir his biliyor musun? Oda çok geniş ama sığamıyorsun, kapı orada ama çıkamıyorsun, pencere açık ama nefes alamıyorsun... İşte öyle bir yerdeyim.

Kerem'in hafiften kaşları çatıldı. Bu da ne demekti şimdi? O kendi isteğiyle gitmemiş miydi zaten? Gerçi bıraktığı mektuba da zorunlu olduğunu yazmış ama, bu yine de bir şey değiştirmezdi. Sonuçta, onların ne hale geleceğini umursamadan çekip gitmişti. Genç adam yine hızını alamayıp mesajını yazdı. Amacı neydi, kendisi de bilmiyordu. Sadece Adel bilsin istiyordu. Arkasında nasıl bir enkaz bıraktığını bilsin istiyordu. Biraz da onunda canı yansın istiyordu.

Adel Melek'e yine mesaj geldi. Ondandı işte. Kerem'den. Ne kadar okumamayı düşünse de, dayanamayıp mesajı açtı.

kerem.vuralx

İşin kolayına kaçmadım. Uğruna ölmedim yani. Uğruna ölünecek sandığım biri için yaşadım hep. Sen bunu da bilmedin. Ben bir bakışına bir anlam yükledim, sen aşka kestirmeden gittin. Bir hayatın özetini bırakıp avuçlarıma, gittin. Git... Bana karanlığın ne demek olduğunu öğretmeden bütün ışıklarımı söndürdün.

İşte Adel, bu mesajdan sonra ne cevap verebilirdi ki? Kerem kazanmıştı. O kadar haklıydı ki... Bu hayatın oyunudur aslında. Ne kadar akıllı olursanız olun, ne kadar mükemmel planlar yaparsanız yapın, ne kadar hayat ustası olursanız olun ve ne kadar tecrübeye sahip olursanız olun... Sonuçta hayat sizi kendi oyununun içerisine çeker ve oynamanızı sağlar. Nerede başlayıp nerede biteceği belli olmayan, size ait olmayan ama benimsemek zorunda kalacağınız bir oyundur bu.

Ama genç kız yine dayanamayıp mesajını yazdı ona. O sırada Kerem'e bir mesaj geldi. Telefonu eline alıp baktığında Adel'dendi.

adel.melek_soylu

Belki başka bir zaman başka bir yerde. Sonuçta yarım kalan her şey tamamlanmaya muhtaçtır.

Kerem mesajı okuduğunda yüzünde alaycı bir ifade belirmişti. Hah, 'başka bir yerdeymiş'. Nerede olacak? Daha onun nerede olduğu, nereye gittiği belli bile değil.

İNTİKAM MELEĞİ 2 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin