[2] Ruimteschip

302 10 20
                                    


"Hey, Leila, ik vraag je wat, Leila?! Hallo??" Ik schrik op uit mijn gedachtes van Blaise die hard heen en weer zwaait met zijn hand voor mijn gezicht. "Jaja, ik ben er weer. Wat vroeg je?" Vraag ik terwijl ik goed ga zitten.

We zijn weer op school. Gisteren kwamen we aan, blijkbaar waren de dementors op zoek naar Sirius Black. Maar op een of andere manier gaan ze de hele tijd naar Harry Potter. Ik zweer het, die jongen trekt ongeluk aan. Het is eigenlijk best wel zielig.

"Ik vroeg hoe het met je moeder ging..." Zegt Blaise dan. Mijn gevoel slaat om. Ik haal een hand door mijn haar, "Ze gaat nog steeds naar achter. In de vakantie mocht ze naar Azkaban om afscheid te nemen van mijn vader." Zeg ik zachtjes. Hij bijt op zijn lip, "Merlin, ik wist niet dat het zo snel ging." Mompelt hij.

"Ja... de ziekte begint op haar hart te slaan. De dokters geven haat nog een paar weken." Zucht ik. Hij kijkt me medelevend aan, "Ik ben hier voor je als je het erover wil hebben hè, of als je gewoon even iets doms wil doen. Samen is altijd beter dan alleen."

Ik rol met mijn ogen, "Ik heb je medeleven echt niet nodig, ik ben nog steeds gewoon Leila. Zij is ziek, niet ik." Hij grinnikt, "Zo ken ik je weer."

-||-

"Oké, ik wéét dat het ons waarschijnlijk zal vermoorden, maar het zou echt heel cool zijn." Zeg ik terwijl ik me met mijn hoofd op mijn tafel laat vallen. Draco en ik zitten in History of magic, met de Ravenclaws en het is vreselijk saai.

"Leila, nee, we gaan niet ons eigen ruimte schip bouwen. Jeetje, wie heeft jou muggle studies laten nemen." Zucht Draco. Mijn mond valt open, "Je bent een spelbreker." Ik sla mijn armen over elkaar, "Muggle studie is geweldig. Die dingen zijn naar de maan geweest, weet je wel niet hoe cool dat is?!" Roep ik.

"Miss Crabbe, ben jij ook bij de les?" Zegt de professor/spook dan. Ik rol met mijn ogen, "Nee, ik wil een ruimteschip bouwen." Hij fronst, "Wat?" Ik breng mijn haar op orde, "Niks hoor Professor, ik zei dat ik niet meer van dit vak kon houden."

Hij glimlacht, "Dat is mooi om te horen Miss Crabbe, vijf punten naar Slytherin voor je inzet." Ik moet zachtjes grinniken. Ik hoor Draco naast naar lucht happen. "Hoe krijg je het ook weer voor elkaar." Mompelt hij.

"Uhm meneer, ik ben vrij zeker dat ze het had over een ruimteschip?" Zegt een Ravenclaw dan. Ik ken haar niet, maar ze verpest het wel een beetje. De professor/spook kijkt haar geërgerd aan, "Probeert u nu punten van het andere huis af te nemen meneer Davidson? Vijf punten ván Ravenclaw. Het gesprek is over, nu gaan we door met de achttienhonderd draken oorlog."

Draco grijpt naast me naar zij hart, "Hoe doe je dit?" Ik grinnik, "Het is een aangeboren talent. En mijn uiterlijk, ik zie er onschuldig uit. Jij probeert te hard om badass te zijn, doe dat buiten de lessen."

"Jij, onschuldig eruit zien? In je dromen." Zegt hij terwijl zich weer over zijn boek buigt. Ik bijt op mijn lip, "In jou dromen bedoel je." Zijn mond valt open. Ik grinnik en ga door met tekenen in mijn schrift.












A/N,
Dit is wat korter, want veel mensen vinden kortere hoofdstukken fijner, maar ik ga t een beetje wisselen. Hier s een beetje background op Leila. Ene ik weet niet wanneer Crabbe's moeder dood ging in de boeken enz maar dit is ook Fanfiction en mijn fantasie :)

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now