[28] Het kantoor

191 11 21
                                    


"Nee maar ik meen het, Dumbledore had in de vakantie van die donut dingen en die zijn hemels echt geweldig." Zeg ik dromerig. "Sukkel. Het is letterlijk een koekje met een gat erin." Zucht Draco. Ik grijp naar mijn hart, "Wat zeg je daar?!?"

Draco en ik zitten in de grote zaal, die bijna helemaal leeg is. De lessen zijn allang begonnen, maar we hadden besloten Muggle studies een keer over te slaan. Dus nu praten en eten we.

Dumbledore's Army is gepakt. Een vriendin van het Chang meisje heeft gepraat en nu zijn ze gevonden. Het duurde langer dan verwacht als je het mij vraagt. Maar dumbledore is weg van school en de roze koe leid alles. Het is vreselijk, echt waar.

"Het is gewoon een koekje met een gat erin? Zo legde je het uit." Roept Draco gefrustreerd. Ik zucht en laat mijn hoofd zakken, "Nee, nee, ze zijn zachter van binnen, alsof je in een wolk hapt. En ze zijn zoeter, met meer suiker." Mentale oogrol.

"DRACO! LEILA! Ze hebben jullie nodig, umbridge kantoor. Nu!" Roept iemand dan ineens. Blaise staat in de deuropening met zijn stok omhoog. Ik kijk Draco vragend aan en hij haalt zijn schouders op. "We komen eraan!" Roep ik hard. We springen van de tafels af en rennen achter Blaise aan.

"Wat zou er aan de hand zijn?" Vraag ik aan Draco terwijl we rennen door de gangen. "Ik heb echt geen flauw idee, maar dit rennen verpest mijn haar." Roept hij terug. Ik grinnik, "IJdele kut dat je bent."

Dan stoppen we, recht voor Umbridge haar kantoor. Blaise opent de deur, en stapt naar binnen. Het roze overspoelt me gelijk. Maar dan schrik ik, want niet alleen Umbridge is er of haar squad, nee,

Harry is er.

Hij zit in een stoel middenin het kantoor, met Umbridge boos ervoor. Ook Hermione, Ron, Neville, Ginny en Luna, zijn er allemaal. Maar ze worden in de houdgreep vastgehouden door slytherins.

Vincent gooit Hermione in mijn armen en Pansy gooit Neville naar Draco. Aarzelend houd ik Hermione in een lose houdgreep. Draco pakt Neville gelijk vast, waardoor ik hem een moordende blik gooi.

Wat is er hier ooit aan de hand?

"Wat is er gebeurt?" Fluister ik heel zachtjes tegen Hermione. Ze heeft mijn arm vast en kijkt me aan, zachtjes schud ze haar hoofd. Ik zucht. Harry zou ze wel eens weer in de problemen gebracht.

"Dus je beweert dat je níet Dumbledore aan het contacten was?!" Roept Umbridge gefrustreerd. "Nee professor, ik zou niet durven." Zucht Harry, terwijl hij los van de stoel probeert te komen.

"Jij weet echt wel waar hij is! Het is klaar nu! Vertel het me!" Roept de roze koe nog bozer. Fun fact, Ze was hier roder dan haar Ron zijn haren. Jeumig, ze kan echt niet chillen.

"IK WEET HET NIET!! Laat me hier weg!" Roept Harry boos terug. Ook hij kan wel een chill pill nemen cheezzz, wat voor ramp is er nu weer. "Wat is er Nou?" Fluister ik nog zachter in Hermione in haar oor.

Ze zucht en draait haar hoofd een beetje, "Het is Sirius, hij is in gevaar." Fluistert ze nog zachter. Gelijk laat ik haar los, waarna ze mijn arm gelijk weer terug duwt. Dan kijkt ze me waarschuwend aan.

"JE WEET HET WEL! Severus! Daar ben je, geef de jongen waarheidsdrank!" Roept ze boos. Professor Snape staat in de deuropening en staart Harry vol met horror aan. "Dat gaat helaas niet, dat is op." Zegt Snape rustig.

"Dan maak je wat!! We hebben het nodig!" Roept Umbitch nog bozer. We moeten hier weg, nu. Wat er ook is met mijn vader, ik moet hem helpen, hij zou hetzelfde doen voor mij. Ik moet helpen.

"Dat is geen goed plan, dan kan de jongen voor altijd gehandicapt zijn en is wat hij zegt nutteloos. En dat is ook niet erg handig voor het ministerie." Zegt Snape in pure rust. Of dat lijkt in ieder geval zo. "Dan- dan- regel iets!" Roept ze nog bozer.

"PADFOOT WORD GEHOUDEN IN WAAR HET VERSTOPT IS!" Roept Harry dan ineens. En hij kijkt hoopvol naar Snape. "Waar heeft hij het over??!" Vraagt roze buffel verward en geërgerd.

"Ik heb geen idee." Zegt Snape rustig. Ik moet mijn vader helpen.  Hij word gevangen gehouden ergens. Ik moet helpen. Zachtjes laat ik Hermione een beetje los. "Volg ons niet." Fluistert Hermione dan. Ik kijk haar verward aan. Ze knikt zachtjes en wurmt zich dan uit mijn armen,

"Ik kan u laten zien waar Dubledore is."

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Donde viven las historias. Descúbrelo ahora