[18] Hij is dood

205 9 27
                                    


"Je kan dit!" Zeg ik tegen Harry vlak voordat hij het veld op loopt. Hij grinnikt, "Weet ik. Bedankt, dat je hier toch bent." Zegt hij blij. Ik knik. Harry staat klaar voor de laatste task. En in plaats dat dat ik bij de andere Slytherins zit juich ik voor Harry bij zijn familie.

Nou ja, familie, de Weasleys en Hermione. Ik voel me een beetje een buitenstaander hier, maar dat maakt niet uit. Het zijn aardige mensen. Rustig ga ik zitten op het gras.

"Ik hoop dat hij er heel uit komt." Zegt Hermione terwijl ze naast me gaat zitten. Ik knik zachtjes, "Ik heb er een slecht gevoel over, iets in mijn buik." Ze haalt een wenkbrauw op, "Misschien is dat omdat je eigenlijk nog lang niet uit de ziekenboeg mag. Je moet wel aan jezelf denken."

"Ik weet het... Maar Harry is belangrijker." Zeg ik terwijl ik mijn knieën vast houd. Ze glimlacht, "Je geeft echt om hem, of niet soms?" Ik knik en leg mijn hoofd neer, "Hij verdient niet waar hij doorheen is gegaan. Hij is een goed mens."

"Het komt wel goed. Hij is niet alleen goed, hij is ook slim. En voorbereid, hij weet wat hij doet." Zegt ze. Ik knik en glimlach, "Ja, dankje. Voor alles, en me accepteren, eigenlijk gewoon van alles." Hermione lacht terug, "Het is geen probleem echt, je bent meer dan je huis."

We praten rustig, maar ook wel een beetje gespannen door terwijl we wachten op Harry. Hij maakt denk ik wel een goeie kans. Alsnog ben ik niet helemaal zeker van mijn zaak.

Al snel komen Krum en Fleur naar buiten. Wat er nu ook gebeurt, Hogwarts heeft gewonnen, al boeit me dat niet heel veel. Ik wil dat Harry terug komt. Ik wil schreeuwen dat hij terug kan komen, dat het veilig is. Maar hij zal niet opgeven nu hij zo ver is.

Bezorgd bijt ik op mijn nagels. Het begint donker te worden. Hij is nog steeds niet terug. FUCK. Ik had er al geen goed gevoel over. Er kan van alles gebeurt zijn. Wat als hij dood is? Of verdwaald? Wat als zijn stok kwijt-

Met een harde klap schrik ik op uit mijn gedachtes.

Harry ligt op het gras met Cedric in zijn armen. CEDRIC IN ZIJN ARMEN?! OH FUCK. Gelijk ren ik naar hem toe. Andere mensen beginnen het ook op te merken. Grote onrust begint te ontwaken.

"Harry?! Wat is er gebeurt?" Vraag ik zachtjes terwijl ik me naast hem laat vallen. Hij kijkt me aan met tranen in zijn ogen. "Hij is terug." Fluistert hij zachtjes. Er zit een brok in zijn keel.

"Harry, wie? Praat met me." Zeg ik terwijl ik hem aan probeer te kijken. Maar hij klemt zich nog steeds tegen Cedric aan. Cedric zijn vader komt aanrennen en pakt hem over. Ik neem Harry in mijn armen.

Maar hij duwt me zachtjes van hem af, "Hij die niet genoemd mag worden. Hij is terug. En hij heeft niet alleen Cedric vermoord. Ook jou vader." Zegt hij zachtjes.

Ik voel iets in me breken. Ik kijk hem aan en schud mijn hoofd. "Nee." Zeg ik woedend. Hij knikt zachtjes. Ik strompel naar achter en blijf hard mijn hoofd schudden, "Nee, nee, nee! Je liegt! Alsjeblieft zeg dat je liegt." Roep ik terwijl mijn stem breekt.

Hij schud zijn hoofd, "Sorry Leila." Ik sta op en blijf mijn hoofd schudden. Ondertussen beginnen andere mensen Harry ook te overvallen. Iedereen wil weten wat er aan de hand is.

Mijn vader is dood. Helemaal dood. Vermoord door Voldemort. FUCK. Ik ben een wees. Ik ben een fucking wees. Mijn vader is gewoon dood. Ik ben vrij. Ik kan alles doen wat ik wil. Maar mijn vader is dood.

Oh ik hoop zo dat hij naar de hell gaat.

Hij was een vreselijke vader en een nog vreselijkere man. Hij is gewoon vreselijk. Was. Maar nu ben ik alleen. Alleen met Vincent. Dus alleen. Ik wil niet. Al is het zo bevrijdend, het is ook eng en nieuw.

Ik wil niet.

Ik ren weg van het stadium, weg van de mensen, weg van alles wat er gebeurt is. Nu is het minder echt. Ik zak neer naast het meer. Het water knabbelt rustig aan de stenen. Met elke golf die tegen de kant aan botst hoor ik het in mijn hoofd galmen.

Een golf tegen de kant, hij is dood.

Nog een golf tegen de kant, hij is dood. Een golf tegen de kant, mijn vader is dood. Hij is dood. Hij is vermoord. Voldemort is terug. Mijn vader is dood. Ik ben een wees.

Hij is dood.

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now