[13] Muggle studies

215 10 10
                                    


"Heyyyyy Potter." Zeg Ik terwijl ik neerplof aan de Gryffindor tafel tijdens lunch. Alle ogen in de zaal staren me strak aan. "Hey Crabbe? Wat doe je hier?" Vraagt Harry zachtjes. Ik haal een hand door mijn haar, "De bulgaarse maken me bang. Plus, jij zit hier ook alleen dus ik dacht gezellig."

Hij haalt zijn schouders op, "Ja, sinds niemand wil geloven dat ik niet mijn naam erin heb geyeet." Zegt hij geërgerd. Ik grinnik, "Komop? Ze geloven toch niet echt dat jij, de idioot van hogwarts, om die lijn heeft kunnen gaan? Wauw."

"Ik weet niet of dat een compliment was of een belediging. Maar het is beter dan niks." Zegt harry terwijl hij een hap van een croissant neemt. Ik pak een appel, "Het is de waarheid. Ik wed dat jij gewoon hoopte op een rustig jaar, en dan heeft iemand jou naam erin gegooid en word je weer ergens ingesleept. Ik bedoel, draken? dit is idioot."

"Eindelijk iemand die het begrijpt. Jeetje, ik hoopte echt dit jaar een beetje normaal door te komen." Zucht hij en hij schenkt een beker vol. "Dat hoopte de rest van Hogwarts ook. Maar hey, gefeliciteerd. Als je mijn hulp nodig hebt, weet je me te vinden. Ik ben geen genie, maar met idiote opdrachten kan ik je denk ik wel helpen." Zeg ik terwijl ik mijn drinken opdrink.

"Ik denk niet dat Ron en Hermione dat erg leuk gaan vinden..." Mompelt hij. Ik haal mijn schouders op, "Ron praat toch nog steeds niet met je? En Hermione is een badass. Ik wil echt kapot graag vrienden met haar worden!" Roep ik.

Hij grinnikt, "Oké dan. Ik heb een gouden ei gekregen. Het maakt een naar geluid." Even denk ik na. "Weetje," Zeg ik dan, "Vanmiddag gaan we naar de bibliotheek en zoeken we het op." Hij glimlacht, "Dankje. Ik had dit-" Hij stop met praten en plaatst een grote lach op zijn gezicht, "Professor McGonagall!" Ik moet mijn lach inhouden.

"Ook hallo mister Potter. Miss Crabbe, kan ik je even spreken?" Vraagt ze dan. Ik pak mijn tas, "Tuurlijk." Ik draai me naar Harry, "Zie ik je rond drieën in de bibliotheek?" Vraag ik aan hem. "Sure." Zegt hij en hij gaat verder met eten.

Ik sta op en loop achter professor McGonagall aan. We lopen richting haar kantoor. Eenmaal daar opent ze de deur voor me en ga ik zitten op de stoel tegenover die van haar. Even kijkt ze me in stilte aan.

"Ik wil je wel lessen geven. In Muggle studies." Zegt ze dan. Ik voel een lach op mijn gezicht kruipen, "Dankuwel! Zonder dat iemand dat weet?" Vraag ik dan een beetje achterdochtig. "Ja. Ik kan je wat dingen leren die ze ook leren op Muggle basisscholen. Rekenen, taal, aardrijkskunde en kunst. Zolang je maar meewerkt met je dan extra huiswerk en opdrachten." Zegt ze en ze vouwt haar handen in elkaar.

Ik kan wel schreeuwen van plezier.

"Ja!! Geweldig. Dankuwel. Ik ga mijn best doen. Dit ga ik doen." Zeg ik enthousiast. Ze glimlacht, "Het is geen probleem. Ik denk dat we het beste kunnen beginnen met rekenen, dat is het makkelijkst." Ze legt een boek voor me neer.

"Prima. Wanneer heb ik de eerste les?" Vraag ik dan. Ze glimlacht, "Woensdagmiddag heb je vrij toch? Als je dan de eerste deel theorie door hebt genomen, kunnen we dan beginnen."

Ik spring op uit mijn stoel en pak het boek, "Ga ik gelijk doen! Ik kan u nooit genoeg bedanken voor deze kans." Ze knikt zachtjes, "Het is niks, echt. Ga maar snel beginnen." Ik knik terug en ren bijna het lokaal uit.

Ik heb nooit geleerd wat andere kinderen leren. Ja, ik kan lezen en weet wat optellen en vermenigvuldigen, maar dan stopt het wel een beetje. Mijn moeder was niet de meest slimste.

Maar nu heb ik een kans.






A/N, for the sake of the story praat Ron nog steeds niet met Harry :)

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now