[24] Shawty's like a melody in my headThat I can't keep outGot me singin' like

230 14 25
                                    




Beste mevrouw Crabbe,

ik zal maar met de deur in huis vallen. Een maand of twee terug heb je mij een brief gestuurd met wat van je schrijfwerk erbij. Het duurde even om alles te lezen en door te nemen. Maar ik kan een ding zeggen, dit is niet niks.

Je kan goed schrijven, je hebt een talent. En dat zeg ik niet zomaar. Ik heb je brief doorgestuurd naar wat mensen. Als je hier iets mee wil doen ben je vrij om iets terug te sturen, ik kan je wel helpen. Nu, of na je school. Dat is jou keuze.

Groeten,
Miss McClay.

Ik vouw de brief gelijk weer dicht. Ik kan schrijven. Oké, uh, dat is raar. Ja, ik geniet van het doen en ik deed het veel thuis, maar ik wist niet dat ik het kón. Ik bedoel ik kan vrij weinig, dit klopt niet.

Draco en ik zitten aan het avondeten en de post is net gekomen. Helaas nog steeds niks van pa en pa dus dat is drie keer kut. Maar gelukkig heb ik vanavond eindelijk een en beetje rust, het is druk nu met de OWL's. Rust is echt alles wat ik wil hebben.

"Slecht nieuws?" Vraagt Draco nieuwsgierig. Ik grinnik een beetje, "Nee, verbazend." Hij slaat zijn benen over elkaar, "Vertel op." Zegt hij als een tienermeisje die net gehoord heeft dat haar vriendin een crush heeft. "Oh, het is niks, iets over later. Een mogelijkheid." Mompel ik.

"Wow, soms hé Crabbe vergeet ik hoe duidelijk jij ALTIJD bent." Zucht hij lachend. Mentale oogrol. "Ik heb een brief gestuurd over of ik boeken kon schrijven of niet door een weddenschap, en nu heb ik antwoord."  Zeg ik en ik pak een appel.

"Merlin Leila. Ga je me nu alles nog vertellen. WILLEN ZE JE OF NIET?!" Roept hij hard. De halve zaal staart ons aan. Maar Draco blijft me aankijken en wachten op antwoord. Ik glimlach, "Ik heb een baan aangeboden gekregen." Mompel ik zachtjes.

Draco's ogen staan wijd open, "ECHT?! DAT IS GEWELDIG!!" Roept hij enthousiast. Ik grinnik ongemakkelijk, "Het is best wel cool, ja." Zeg ik zachtjes. Draco lijkt zijn hele leven te verkiezen, "BEST WEL COOL?! DIT IS GEWELDIG. JIJ GAAT BOEKEN MAKEN, JE WORD BEROEMD. IK BEN BEVRIEND MET JOU." Ik rol met mijn ogen, "Jaja, big dreams."

"Is er iets te delen meneer Malfoy?" De roze octopus komt bij ons staan. Draco slaat zijn hand voor zijn mond en stopt met lachen. Ik kijk naar benden en slik diep. "Nee hoor professor. Is er een reden voor uw bezoek aan onze tafel?" Vraagt Draco in een keer helemaal serieus. Waardoor ik gelijk weer in de lach schiet. Wat ik daarna weer probeer te verbergen door een kuchje. 

Umbitch heeft het niet door. Ze heeft haar altijd super hele plastics lach op haar gezicht geplijstert, "Ja, ik heb een programma opgezet met de beste leerlingen om een extra oogje in zeil te houden met de nieuwe regels. Jullie zijn gekozen."

MENTALE OOGROL.

Ik wil niet. Red me. Nee. Iel. Goor. Nee.

"Is dit een keuze? Ik heb veel huiswerk en weet niet of dit erbij past." Zeg ik zo netjes mogelijk. Draco knikt instemmend. "Nee." Zegt de flamingo met haar zoete zuurstok verbrandende stem, "Jullie krijgen extra bevoegdheden en mogen punten van leerlingen afhalen. Ook krijgen jullie badges om het te laten zien. Later deze week meer." En ze loopt weg.

Draco en ik kijken elkaar aan en zuchten op precies hetzelfde moment. Dan schieten we beide in de lach. "Dit gaat vreselijk worden." Zeg ik op hetzelfde moment als dat hij zegt, "Dit gaat geweldig worden."

En dan rollen we beide met onze ogen.

Even later loop ik met de brief in mijn tas richting buiten, ik denk dat ik nog even wat ga schrijven en dan ga slapen. Huiswerk komt later wel en praten met mensen heb ik helemaal geen zin in.

"Hey! Leila!" Hoor ik iemand roepen. Over de duivel gesproken. Ik loop door en doe alsof ik het niet hoor. "Leila!!" Oh verdorie. Ik stop met lopen en plank een lach op mijn gezicht, "Hey! Ik hoorde je niet." Zeg ik dan. Harry staat voor me. Nou ja, het is beter dan andere mensen.

"Maakt niet uit. Hey, Hermione, Ron en ik willen in een soort groepje DADA oefenen. Niet van die roze eend. En ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in, maar als jij komt is het misschien ietsje beter." Zegt hij snel. Ik haal mijn schouders op, "Prima, maar wie komen er? Veel mensen mogen me niet." Mompel ik.

"Gewoon wat vrienden, misschien wat Weasleys. Niemand anders denk ik." Zegt hij. Ik knik, "Oké whatever, prima. Als je nog iets van mijn vaders hoort zeg je het hè?" Vraag ik dan. Hij lacht, "Tuurlijk. Dit weekend in hogsmead. Wees er bij." En hij loopt weg.






A/N op de schaal van 1-10 heeft de title -178274826372919362829 met dit hoofdstuk te maken

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now