[38] de burrow

164 10 38
                                    


Voorzichtig klop ik op de deur van de Burrow. Het is vroeg in de morgen en overmorgen is de bruiloft. Ons huis werd gebruikt als opslag voor al het kleding, de tafels, de stoelen, all het versiering, alles eigenlijk. Dus nu kom ik het allemaal hier brengen. Tenminste, op het kleding na.

"Leila!! Lang niet gezien. Kom binnen. Ahhh, je hebt de spullen mee." Molly opent enthousiast de deur. "BILL, SCHATJE KOM EVEN DE TAFELS OP ZETTEN ALS JE WIL." Schreeuwt ze dan naar boven. "Kan ik het buiten vergroten? Of hoe wilt u het hebben?" Vraag ik terwijl ik de zak met spullen open maak.

"Oh, laat maar staan. Bill doet eerst de grote dingen wel, samen met Charlie, maar die ligt nog te slapen dacht ik. Daarna als je wilt helpen met versieren, graag." Ratelt ze. Ik knik, "Ja leuk. Mijn vaders vroegen u ook nog hoe laat ze de taart morgen moesten halen."

"Die stond op negen uur 's morgens. Dat heb ik Remus nog gezegd. Oh oh, als ze het maar niet vergeten." Mompelt ze snel. Ik glimlach, "Dat dachten ze ook, maar ze wouden honderd procent zeker zijn. Maakt u zich geen zorgen, het word geregeld."

Molly glimlacht, "Dankje. Hey, Ron, Harry en Hermione zitten boven, ga daar anders even kijken." Ik knik, "Doe ik. Rustig aan hè mevrouw Weasley. Het komt allemaal wel goed." Ze knikt terug en lacht zachtjes, "Het is Molly hoor."

Ik loop de trap op, naar de bovenste kamer, waar ik op de deur klop. "Binnen!!" Hoor ik Ron roepen. Ik open voorzichtig de deur, "Hey jongens, lang niet gezien." Hermione vliegt me in mijn armen, "Leila! Merlin, Ron heeft me verteld waar je door heen bent gegaan afgelopen jaar en ik had gewild dat ik het geweten had! Het spijt me dat ik je niet heb geholpen en je gelijk de schuld gaf en sorry." Ratelt ze.

"Hermione, rustig, je kon het niet weten. Hell zelfs ik begrijp het nog niet helemaal. Ik ben allang blij dat jullie nog met me willen praten." Zeg ik en ik glimlach. "Tuurlijk. Je hebt niemand vermoord ofzo. Je hebt je opgeofferd voor vrienden. Had ik ook gedaan voor Harry." Zegt Ron.

"Dank jullie. Hoe was jullie jaar eigenlijk? Harry heeft me wat verteld, maar lang niet alles. Mn vaders waren er bij." Zeg ik terwijl ik neer plof. Harry glimlacht triest. Ron beukt een beetje tegen hem aan. Hij glimlacht ook.

"Harry heeft het hele jaar doorgebracht door jou en Draco te stalken. Vooral Draco, hij was echt verdacht aan het doen in Harry's ogen. Ron die probeerde het einde van Lavender haar tong te vinden. Ik die hun levend probeerde te houden. Het gewone dus." Zucht Hermione.

"Ik hoorde al zoiets over Lavender. Ik was overtuigd dat ze Parvati date. Dat was compleet nieuwe info voor me. Weten jullie of ze nu single is?" Vraag ik nieuwsgierig. Hermione schud haar hoofd, "Ze is nu inderdaad met Parvati. Het koste wat tijd denk ik."

"Ze zijn goed voor elkaar." Zegt Harry. "Ja. Allebei vervelend en klef." Zegt Ron en hij maakt een kots geluid. Hermione slaat hem op zijn arm, "Ronald Weasley! Gedraag je. Als wij zulke grappen maken over jou en Lee word je ook boos dus hou je mond!"

Ik grinnik, "Lil Ron en Lee? Ik vind het goed klinken." Ron zucht, "Ze maken er al het hele jaar grappen over! Het is om moe van te worden. Hij is twee jaar ouder! En de beste vriend van mijn broers!"

"En ik ben de beste vriend van Hermione en toch zou je daar ook gaan." Zegt Harry en hij knipoogt naar Ron. Ron grinnikt, "Oké oké. Je hebt een punt, schat." Hermione rolt met haar ogen, "DIT DOEN ZE OOK AL HET HELE JAAR!! En ze vinden elkaar niet eens leuk!!"

"Ik zal Draco inlichten dat je niet meer beschikbaar bent als ik weer naar school ga." Zeg ik lachend. Harry word helemaal rood en gooit een kussen naar mijn hoofd. Ron en Hermione schieten in de lach.

"Kan jij zeggen Miss Finnigan." Zegt Harry dan. Nu is het mijn beurt om rood te worden. Ron en Hermione liggen op dit punt dubbel. "Nouhou, hij is gewoon een vriend! Maar op die note, weten jullie of hij weer naar school komt?"

Hermione kijkt me aan met een wetende blik, "Jaja. Maar, hij is halfbloed, dus waarschijnlijk wel. Mag jij eigenlijk wel terug? Van Sirius en Remus?" Vraagt ze dan nieuwsgierig.

Ik zucht, "Ik zal wel moeten. Snape denkt dat ik op dit moment in mijn oude huis zit. Daarom kan ik überhaupt hier zijn. Anders moet ik al mijn tijd op Hogwarts grond doorbrengen, omdat ik volgens de wet een wees ben. Ik heb niemand vermoord dus kan ook niet opgepakt worden. Zaterdag moet ik terug naar Hogwarts."

Hermione fronst, "Hoe ga je hem laten geloven dat je niet hier was maar 'thuis'? Ik bedoel, hij is geskilled in oclumentie en zal zeker zijn vragen hebben." Ze maakt haakjes in de lucht terwijl ze dat vraagt.

"Ja, weet ik. Maar dat ben ik ook. Meneer Crabbe brak geregeld mijn gedachtes en herinneringen open om te kijken of ik deed wat hij hou. Ik ben aardig goed in mijn gedachtes modificeren. Hij zal denken wat ik wil dat hij denkt. Het komt goed." Zeg ik glimlachend.

"Dat klinkt eng. Doe je voorzichtig komend jaar?" Vraagt Harry zachtjes. Ik glimlach opnieuw, "Dat kan ik beter aan jullie vragen jongens. Ik red me wel. Blijf leven oké? Ik regel wel voor de rest op Hogwarts."

Ze knikken zachtjes. En we weten alle vier dat het komende jaar niks anders dan zwaar gaat worden.







A/N,

I'm here again.
K Ben vijf miN te laat SORRY.
ENJOY IT ANYWAY.
ITS GÆY

Xx MEEEEEEEE

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now