[20] Het jasje

233 10 10
                                    


"Hey pa." Zeg ik terwijl ik de keuken binnen loopt. Remus staat tegen het aanrecht aan geleund, "Hey Meis." Ik schenk rustig een kop met thee in en ga op het aanrecht zitten, "Ik dacht dat je naar Molly ging vandaag, is er iets mis?"

Het is vroeg in de ochtend en ik ben pas net wakker. Samen met Sirius en Remus woon ik in Sirius zijn oude huis. Het is gezellig en ik ben meer relaxed dan ik ooit ben geweest, ondanks alles wat er gebeurt.

"Dumbledore heeft besloten dat hun hierheen komen. Onze rust is over." Zegt hij grinnikend. Ik zucht, "Neeeeee, dan moet ik me aankleden. Ik was van plan deze pyjama de komende weken aan te houden."

Sirius komt de keuken binnen, "Echt Meid? Je zeurt over omkleden? Ik moet mijn haar spullen delen met hém." Zegt hij mikkend op Remus. Ik schiet in de lach. Remus gooit een doosje tegen zijn hoofd aan. "Dankje schat." Zegt Sirius lachend.

"Geen probleem." Zegt Remus en hij slaat zijn armen om Sirius' zijn nek. Zachtjes zoenen ze. "KOTSSSSS. Ik zit hier!" Roep ik. Ze laten elkaar los. "Is ons kleine meisje ene beetje preuts." Vraagt Sirius dan.

Ik rol met mijn ogen, "Je bent gewoon mijn vader hoor. Trouwens, waar heb je dat Jack gehaald. Ik wil er ook een." Zeg ik terwijl ik mijn kop in de gootsteen zet. Sirius springt op, "Echt?! Ik heb mijn hele leven op dit moment gewacht. Kom mee." Zegt hij en hij sleep me van het aanrecht af.

Ik beeld SOS uit naar Remus, die zachtjes grinnikt. "Eigen schuld." Zegt hij lachend terwijl hij chocolade pakt. Ik rol met mijn ogen. Ondertussen neemt Sirius me enthousiast mee de trap op.

"Oké, ik deze is ooit geweest van je moeder, zeg maar wat je ervan vind." Zegt Sirius terwijl hij een leren Jack uit zijn kast houd. Hij is vrij basic met rode voering. "Wow. Ik, het is echt heel mooi. Weet je zeker dat Marlene deze aan mij had willen geven?" Vraag ik zachtjes.

Hij knikt, "Ja, ze hing het al om je schouders heen toen je nog amper kon lopen." Zegt hij en hij grinnikt bij de gedachte. Ik doe de jas voorzichtig aan en loop naar de spiegel toe. Hij zit als gegoten.

"KIJK! DAT IS MIJN PRACHTIGE MEISJE. Heilig Merlin zijn onderbroeken met roze hartjes, je zit er prachtig uit. Hoe, jij hebt duidelijk alle goede genen gehad. Ik, ik, WoW." Zegt hij heel snel achter elkaar.

Ik grinnik, "Dankje pa. Ik vind hem mooi, mag ik hem houden?" Vraag ik en ik haal een hand door mijn haar. "Tuurlijk. Hij lijkt wel voor je gemaakt. Nou, ga hem aan Reem laten zien." Zegt hij en hij duwt me zijn kamer uit.

"Ja ja." Zeg ik en ik ren de trap af. "Heyyy Reem kijk hoe goed deze staat!" Roep ik en ik open de keuken deur. Remus zet net een schaal met koekjes in de oven. Als hij me ziet laat hij hem bijna vallen.

"Wow. Je bent net Marlene nu. Je krijgt alle jongens achter je aan als dit aan doet naar school. Pas maar op." Zegt hij lachend terwijl hij naar me toe loopt. Ik grinnik, "Dat neem ik als een compliment."

"LUPIN! BLACK! WE ZIJN ER!" Roept iemand van de gang. Ik kijk verward naar de deur. Reem loopt weg, "Weasleys zijn er." Zegt hij gestresst. Ik zucht, "Oké, jullie zijn niet mijn vaders voor hun. Ik snap het." Zeg ik en ik spring op het aanrecht.

"Dankje, het komt goed Meis." Zegt hij zachtjes en hij opent de deur. "Molly! Wat leuk je te zien! Komt binnen." Zegt dan ineens enthousiast. Ik zie zijn chocolade liggen en pak het op.

Een groep roodharige komen de keuken binnen. Ik herken een meisje, Ginny, ze is badass haar mag ik. Dan heb je de tweeling, hun hebben goede grappen. En dan heb je Ron, de aardige en Hermione, de enige niet Ginger.

"Heyhey." Zeg ik. Alle ogen schieten naar me toe. "Leila!! Hey!" Roept Hermione enthousiast. "Wat doe jij hier?" Vraagt Ron verbaasd. Ik grinnik, "Ik woon hier, maak je geen zorgen, ik zal aardig zijn."

"Ik weet dat we elkaar niet echt kennen, maar MERLIN, dat jasje staat je zó goed. Leer me kleren zo goed kunnen dragen." Zegt Ginny enthousiast. "Girl, het is de muggle kleding. Het zit altijd beter." Zeg ik lachend.

"Oké, dan is het geregeld. Die gaan we kopen." Zegt Ginny lachend. Ik gooi haar chocolade toe, "Deal." Fred en George kijken elkaar aan, "Je hielp Harry toch?" Vraagt George. Ik knik, "Ja, tuurlijk, altijd." Fred haalt zijn schouder op, "Ik mag je nu al." Ron knikt zachtjes.

"Top. Want ik ga hier niet weg, en jullie waarschijnlijk ook niet. Mijn kamer is die naast Remus en Sirius." Zeg ik en ik loop langs ze heen.

Ik denk dat dit wel Gaat werken.

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now