[22] Voor nu

218 11 10
                                    


Zachtjes zak ik neer naast de school. Uit de binnen zak van mijn jack vis ik mijn aansteker. Ik laat een sigaar tussen mijn tanden staan en steek hem aan. Gelijk voelt mijn hoofd een beetje lichter.

School is weer begonnen en het is vreselijk. Ik kan geen contact hebben met mijn vaders en ik mis ze vreselijk. Iedereen hier doet alsof Voldemort nooit terug gekomen is. Harry doet raar en anders tegen me. Er loopt hier een soort roze trol rond die iedereen zegt wat ze moeten doen en mij helemaal geweldig vind. Ik moet liegen tegen Draco over mijn vakantie.

"Je moet stoppen." Ik kijk op. Seamus kijkt me oordelend aan. "We hebben dit gesprek al een keer gehad." Zucht ik. Hij zakt naast me neer, "Komt me vaag bekend voor. Maar ik had je hier een poosje niet gezien. Dacht dat je gestopt was."

Ik knik zachtjes, "Was ik ook. Maar toen begon school weer." Hij haalt zijn wenkbrauw op, "Was de vakantie zo geweldig?" Vraagt hij verbaasd. "Ja." zeg ik zonder te aarzelen, "Het was geweldig, de vrijheid, de mensen."

"De mensen? Welke mensen waren hier dan?" Vraagt hij en hij zakt naast me neer. FUCK. Oké, ik praatte mijn mond voorbij. Wat doen we nu. Fuck. "Ja, de professoren en mensen enzo." Mompel ik zachtjes.

"En nu eerlijk?" Hij haalt de sigaret uit mijn mond en gooit hem weg. "Dude, waar was dat voor nodig? Ik ga je niks vertellen, je zou het toch niet geloven." Zeg ik terwijl ik een hand door mijn haar haal. Hij rolt met zijn ogen, "Wow. Je bent overgestapt van grapjes over ontploffingen naar Harry's leugens."

"Ik ben vrij zeker dat Voldemort terug is en dat hij meneer Crabbe en Cedric vermoord heeft." Zeg ik en ik haal mijn aansteker weer uit mijn zak. "En hoe weet jij dat zo zeker?" Vraagt hij asociaal terug.

Ik knipper heel langzaam en zucht dan hard, "Zie jij Harry al iemand vermoorden? Twee mensen zelfs, alleen maar omdat hij de beker wil? Is dat iets voor Harry? Je kent hem, dat zou hij nooit doen. Tel daarbij op dat Dumbledore daar wel iets tegen heeft bedacht. Ik vertrouw Harry met mijn leven, zou jij ook moeten doen."

Ik steek een nieuwe sigaret tussen mijn lippen. "Je hebt misschien wel een punt, maar mijn moeder is gewoon heel erg gelovig in het ministerie." Zegt hij dan zachtjes. Ik kijk hem eindelijk echt aan. Hij kijkt teleurgesteld. Zijn haar is eindelijk een beetje goed onderhouden en zit een beetje gekruld. Ook lijkt hij wel gegroeid. Jeetje, hij ziet er heel anders uit.

Merlin, Leila, krijg je hoofd bij elkaar.

"Ik heb een goed punt in alles." Zeg ik lachend. "Niet in t roken. Je moet stoppen!" Zegt hij boos. "Oké, laten we een deal maken, jij gaat Harry geloven en helpen en ik zal stoppen voor nu." Zeg ik dan. "Voor nu?" Vraagt hij achterdochtig terwijl hij opstaat. "Voor nu." Herhaal ik. Hij haalt zijn schouders op en loopt weg. Maar voordat hij de hoek om gaat draait hij zich om. Hij bijt zachtjes op zijn lip en schud zijn hoofd,

"Misschien is voor nu wel onze vorm van altijd."










A/N,

Ik heb echt een gekke writersblock bij dit boek, maar hier is toch een kort hoofdstuk.

Everything except perfect ~Harry Potter Fanfic~Where stories live. Discover now