Prológus

294 17 0
                                    

- Toju-chan! - kirázta a hideg, ahogy hallotta Oikawa-t, az ő nevét kiáltva.

Vett egy mély levegőt. Egy lépés. Majd még egy. Ugrott. Lendítette a bal kezét, a barna hajú pedig a feje fölött tovább adta a labdát. Akkor, abban a pillanatban minden lelassult. Látta Oikawa izgatott vigyorát, de ami a legfontosabb, a bizalmat, amivel ránézett. Mielőtt a labda a tenyeréhez érkezett volna, átnézett a háló fölött. Shoyo és a kapitány közé... A célzás tökéletesen pontos volt. A két fekete mezes egyszerre mozdult volna a labdáért, de amikor meglátták a másikat, döbbenten hátráltak mindketten egy-egy lépést.

Norio két lábra érkezett. Pontot szerzett. Életében először. Ledöbbenve nézett a tenyerére, majd a felé rohanó csapattársaira. Megnyerték a szettet. Ez az ő érdeme volt.

,,Balkezes!" ,,Láttátok azt a tűpontos célzást?" ,,Elképesztő volt!" ,,Biztos, hogy csak elsőéves? Hiszen olyan magas..." ,,Mi is a neve? Oh, igen, megvan! Toju... Norio"

Ilyen és ehhez hasonló felkiáltásokat hallott a lelátóról. Leginkább csak akkor rázta ki a hideg, amikor meghallotta, hogy a tömeg az ő nevét skandálja. Ez az érzés... túl jó volt. 

,,Ike-ike Norio!"

Oikawa megállt vele szemben, és felé nyújtotta a kulacsát.

- Még egyszer - mondta egy magabiztos vigyorral az arcán. Norio itt már valami teljesen újféle eufóriát érezhetett. Nem akarta, hogy véget érjen. Többet akart. Több pontot. Több sikert.

- Shoyo! - szólt oda a vörös hajúnak, aki kicsit csalódottan, lehajtott fejjel ment le a pályáról. A tízes mezt viselő oldalra döntött fejjel nézett rá - Remélem, sikerült meglepnem téged.

Felejteni (Haikyuu)Where stories live. Discover now