Második

93 8 1
                                    

A busz lassított, a leszállni készülő utasok már felálltak a helyükről. Toju izgatottan fogta meg hátizsákja pántját, ahogy meglátta a két narancs hajkoronát és a szüntelenül vigyorgó gazdáikat. Az egyik egy fiú volt. Szinte ragyogott. A mellette álló kislány izgatottan ugrált egyik lábáról a másikra, miközben bátyja kezét fogta. Ahogy leszálltak a buszról, a két gyerek szinte Mineko karjaiba vetette magát, és átölelték.

- Annyira hiányoztatok - mondta halkan, és a hangjából tisztán kivehető volt, hogy sír. Látszott, hogy minden másodperccel egyre szorosabban ölelik, és egyre szélesebb lesz a mosolyuk.

A két vörös hajú ellépett a lánytól. A fiatalabb odaszaladt Toju-hoz, és átölelte. Nem igazán ért a dereka fölé sem, de ettől függetlenül az ölelés tökéletes volt. Az idősebb csak megállt előtte, és fejet hajtott. A szőke ugyanezt tette.

- Nii-san, te miért nem öleled meg? - kérdezte a kislány, miközben még mindig unokatestvére kabátjába kapaszkodott.

- Mert az egyáltalán nem lenne férfias - mondta összefonva karjait mellkasa előtt. Toju egyetértően bólogatott.

Mineko egy sokat sejtető vigyorral az arcán közelebb lépett hozzájuk, és a vörös hajút a vállánál karolta át, öccsének pedig rácsapott a hátára, majd közelebb húzta őket magához, ezzel mindkettejüket ,,belekényszerítve" egy ölelésbe. A kislány csak vigyorogva élvezte, hogy ott áll a három idősebb között, és amíg tartott, úgy érezte, mindenki őt ölelgeti.

- Nem is olyan rossz, ugye? - kérdezte vigyorogva, miután a két fiú abbahagyta a fészkelődést, és beletörődtek, hogy a lány nem fogja őket elengedni - Huh? Shoyo, te nőttél?

- Persze, hogy nőttem! - felelte durcásan a fiú. Miután mindenki kiszabadult Mineko öleléséből, elindultak a buszpályaudvar kijárata felé, Shoyo vezetésével. Toju megfogta a vörös hajú lány kezét, és fejével az előttük sétálók felé intett.

- De ahogy látom, még mindig nem vagy olyan magas, mint Mineko-chan - mérte végig őket a kislány. A szőke fiú épphogy el tudta fojtani a nevetését.

- Natsu! - sziszegte a fogai között préselve a szavakat.

- Ne aggódj, Shoyo. Még van időd - mosolygott a szőke hajú lány - De őt úgysem fogod lenőni - mutatott a háta mögé az öccsére.

- Ne-nem kell hangoztatni! - motyogta sértődötten.

- Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy alacsony vagy. Így vagy pont jó, az én kicsi unokaöcsémnek - Mineko egy biztató mosollyal az arcán összeborzolta Shoyo vörös haját.

- De igenis baj, hogy alacsony vagyok! Nagyon kevés alacsony ember röplabdázik - mondta, miközben fél kézzel kinyitotta a pályaudvar épületének az ajtaját, kiengedve rajta a többieket.

- Röplabda? - kérdezett vissza egyszerre a két szőke.

- Úgy bizony! Shoyo-niisan röplabdázik! - mondta mosolyogva Natsu - Már volt is meccse!

- Hé! Én akarok vele büszkélkedni! - szidta le húgát, majd büszkén felemelte a fejét - Így, alsó középiskola végére sikerült egy rendes meccset játszanunk, igazi ellenfelek ellen, egy igazi csapatban.

- Nagyon szívesen megnéztem volna - mondta Mineko.

- Én viszont el akarom felejteni - Shoyo eddigi büszkesége egy pillanat alatt köddé vált, és mintha szomorúság, vagy méginkább, szégyenérzet vette volna át a helyét - Nem mi nyerünk... sőt, esélyünk sem volt.

- Folytatni fogod? - kérdezte Toju.

- Persze! Olyan leszek, mint a Kis Óriás! - mondta eltökélten. Egyikőjük sem kérdezte meg, Shoyo kire gondol, hiába nem tudták kiről volt szó. Csak jó volt látni, hogy ennyire felnéz valakire, és ennyi elhatározottságot tud neki adni.

Felejteni (Haikyuu)Where stories live. Discover now