10. deo

172 18 0
                                    

Dugo smo još sedeli na klupici i pričali. Pričao mi je o svemu. Vidi se da je gajen sa puno pažnje. Rekao mi je i to da je sa mamom kao sa drugaricom čak je jednom išla sa njim u izlazak. Potukao se sa nekim likom jer je krenuo da mu muva mamu.
- Ej dečko imaš li neki problem? Dama je udata i ona mi je mama. - rekao je Filip.
- Važi i meni je. Ništa ne bih imao protiv ovakve mame. - rekao je lik.
Filip se iznervirao i udario lika pesnicom. Plakala sam od smeha dok mi je to pričao. Znamo se ovako kratko a zna kako da me nasmeje. Pogotovo posle saznanja da je ceo moj život bio laž.
Takođe mi je ispričao da je Barbara bila popularna devojka u školi. Kaže da su je zvali
' Zla Barbika ' jer je bila ohola i drska i vrtela sve momke oko prsta. Na kraju se pojavio jedan Maksim Vasić i osvojio je. Skoro 20 godina kasnije, vidi se ljubav u njihovim očima. Sigurno su svašta preživeli ali ta iskra u njihivim očima je neopisiva. Samo da nađem jednu takvu ljubav, jednu za ceo život.
Već je počeo da pada mrak i bilo je hladnije. Filip me je odveo kod njih u stan. Kad je trebalo da uđem, osetila sam veliku tremu.
- Mama, vratio sam se. Vidi ko je došao sa mnom. Mama, dočekali smo i taj dan. Ovo je prvi dan da smo konačno svi zajedno. - rekao je Filip.
Barbara je izašla u dnevnu sobu. Bila je u nekoj širokoj majici koja očigledno nije njena i kose prikupljene u punđu. I dalje ne mogu da verujem da ima 37 godina. Po izgledu može parirati meni ali i mnogim mojim vršnjakinjama. Kada me je videla, oči su joj zasijale i suza joj je krenula niz lice,meni takođe. Gledale smo se. Ja nisam mogla da se nadivim lepoti ove ženi i još uz to ide činjenica da je ona moja majka. Ona je verovatno konačno smirila svoje majčinske nemire i razmišljala da li sam stvarna ili je to samo njena puka želja?
- Nina! Moja Nina! - rekla je ona grleći me.
Par trenutaka kasnije, hvata se za grudi i pada.
Filip je vrisnuo, ja takođe. Dolazi Maksim, gleda u nas pa u nju, proverava puls. Ponovo pogleda u nas.
- Deco, izgubili smo je. - rekao je Maksim dok mu se glas gubio.
Mamaaaa! Neee! Nisam stigla da te nazovem tako! Neee! - govorila sam padajući na kolena.

Istorija ljubavi: Les épines d'une rose • Završena •Where stories live. Discover now